door Proemevla in Politiek  ·  48 Reacties

  • 23
  • 630x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het gebeurt wereldwijd deze opmars van 'nieuw rechts' als antwoord op 'nieuw links' : https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2019-05-20/australia-election-is-not-the-only-one-the-new-right-is-winning

11
1 Proemevla

* Verwijderd door de redactie *

2 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

3 E.Meel

Er is een prima meerderheid te bouwen met eurofiele partijen.
De redelijkheid zegt aan alle kanten dat dat ook de afloop gaat zijn.

Verder kun je deze waarheid op tig manieren "wegrekenen" maar het gaat hier om de totale uitslag zoals weerspiegeld in zetels in het Europarlement.

De overwinning van le Pen valt niet te verzilveren, want ze won niet in Europa. En Franse zetels in Parijs zijn niet te verdelen.

Gewoon even nuchter nadenken, het heeft geen zin er onderdelen uit te pikken, de score van overijssel maakt ook niet uit voor onze TK verkiezingen, dat snapt iedereen ineens wel.

22
4 Gekste Henkie

De platteaardedenkers zijn dus in opmars

25
5 Denisova

@2 ; Bij twee totaal verschillende verkiezingen (de ene die er wél toe doet - provinciaal - en de andere die er niet toe doet - EU), is dat weer een voortreffelijk manke vergelijking.
Maar laat men vooral blij zijn met een dode mus. question

2
6 Partijdig

@2
Het zit u nogal hoog die Baudet en de PVV ondanks dat u in Frankrijk woont, Le Pen heeft het ook bijzonder goed gedaan zag ik in uw geliefde landje.

6
7 welofniet

* Verwijderd door de redactie *

8 Lesly

Volgens mij hebben de groenen over de hele linie ook een behoorlijk resultaat behaald, de netto winst van die eurosceptische partijen was iets van 17 zetels meende ik, dan kun je niet echt spreken van een "landslide"

Wat is de bron eigenlijk?


Oh, thegatewaypundit,

next!

10
9 DaStef

@8 dhr baudet weet als geen ander dat hij het middlpunt is van een aarde die zo plat als een lannenkoek is en in het centrum van het universum ligt.. Hij is de as waar de pannenkoek omheen draait.

17
10 Denisova

@9 tja het moet weer in een bepaalde richting worden vertaald natuurlijk.
Net als Farage, ja hij heeft 30% van de stemmen gehaald maar de anti Brexit partijen samen 40%.
Zou je toch ook kunnen uitleggen dat de meerderheid van de Britten niet uit de EU wil.

4
11 streek

Pannenkoek met P

13
12 Denisova

Klimaatverandering is trouwens niet relevant op een platte pannenkoekaarde

12
13 Denisova

@5 'Mondialisten' zou inderdaad een betere term zijn, maar het heet nu eenmaal zo.

0
14 Civ

Het liberaal-democratische en centrumrechtse gedachtegoed blijft inderdaad dominant, net als in bijvoorbeeld Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Chili of Argentinië (om maar eens wat landen te noemen). Enige verschil is dat het continent waar wij op leven geopolitiek en strategisch totaal anders gesitueerd is.

Het eurokritische geluid breekt niet door! Het liberale wel. Anno 2019 zitten we in een cruciale fase, waar staan we over pakweg twintig jaar?

Zonder gerechtigheid, wat zijn naties anders dan grote roversbenden? ("Remota iustitia quid sunt regna nisi magna latrocinia"), uit De Civitate Dei, IV, 4.

Een federale Europese regering met beperkte bevoegdheden is Europa's toekomst. Alleen een federaal Europa overleeft de 21ste eeuw.

5
15 Adamas

@8 Zij denkt 2 dimensionaal, vandaar dat haar aarde plat is.

6
16 Positivo

@5 "..De platteaardedenkers zijn dus in opmars.."

Nee, er zijn ook gebieden met heuvels, dalen en bergen!

4
17 CoolMemories

@16 ah meiske jij brnt toch ook een platte aarde aanhangster

9
18 Denisova

Het was toch de EU? Of mag er nu ineens wel 'Europa' gezegd worden?

2
19 progressiefliberaal

En toch blijven ze de minderheid.
Maar ja maak dat aan de aanhang maar eens duidelijk.......

7
20 streek

Wat een onzin trouwens. Als je in tweedelingen gaat denken, dan win je pas als je meer dan 50% van de stemmen haalt. Niet met Le Pens 25%, niet met Farage's 31.6%, niet met Salvini's tussen de 20 en 30%.

Die vlieger ging alleen op voor de partij van Orbán. Europa-breed is er geen overwinning voor nationalisten tegenover 'globalisten'. Je moet wel erg twistziek zijn om dat in de laatste uitslag te kunnen zien.

5
21 progressiefliberaal

@20 Je kan beter de andere het duidelijk maken. Want als het geen minderheid meer is dan zagen ze het weer niet aankomen.

7
22 solidsteel

@15 "...wat zijn naties anders dan grote roversbenden? ...'

Naties zijn slechts afgebakende gebieden.
Roversbenden zijn diegenen die deze naties van onder- en buitenaf bedreigen maar ook (en veel gevaarlijker) van binnen uit door weg-met-ons-politiek en het starten en financieren van oorlogen van landen tegen elkaar......zo is een bepaalde bende schatrijk geworden van de oorlog in Irak en probeerden ze het later nog eens in Libië, Syrië en Oekraine.....

8
23 CoolMemories

@22 welnee, de enige van wie men het niet zag aankomen was de Vlaamse VB in Belgie zelf.
Wordt weer een ellenlange kabinetsformatie daar.

@21 tja maar dat is natuurlijk iets wat al jaren niet begrepen wordt door de aanhang, de grootste zijn betekent nog steeds niet dat je ook de meerderheid hebt.......

4
24 streek

@15
Imo is de 'beweging' die ontstaan is niet meer te stoppen, een drempelwaarde is overschreden.
De bewijzen van corruptie, propaganda, hebben zich opgestapeld waardoor het vertrouwen in media / regeringen steeds verder gedaald is.

Mensen / burgers zullen steeds meer gaan schoppen tegen 'globalisten' omdat 'globalisten' de burgers minachten, alleen gebruiken als 'pion', elk besef van moraal / ethiek verloren hebben.
En dat wreekt zich.

En nb., ik zie dit niet als slecht of goed, niet als links / rechts, maar als een 'proces'.

9
25 Proemevla

@24 Je ziet het vaker hoor, bvb in de VS. Daar zagen ze de winst van Trump ook absoluut niet aankomen en ze kunnen het nog steeds niet accepteren. Bord voor hun kop zeg maar.

11
26 solidsteel

Hoe je het ook wendt of keert, er is veel teveel verdeeldheid om van die EU een succesvol project te maken. Het is gewoon een zooitje.

8
27 Artikel39

@21 In een veelpartijenstelsel is een absolute meerderheid vrijwel onmogelijk. Daarom zijn bindende referenda ook zo belangrijk.

6
28 de gezonde roker

@23 ,

"Naties zijn slechts afgebakende gebieden."

Dat is een natiestaat. Geen natie.

En zo goed afgebakend zijn ze beide trouwens nooit echt geweest, dat is vooral fantasie van de nationalisten.

6
29 progressiefliberaal

@27 ,

Hoezo? Met drie partijen kan er voor ieder voorstel een meerderheid komen. En het was wel te verwachten dat de rechts-conservatieve fractie en de socialisten op een dag ruimte zouden moeten geven aan de groene politiek en de progressief-rechtse partijen.

@28 ,

"In een veelpartijenstelsel is een absolute meerderheid vrijwel onmogelijk."

Klopt. Dus is het eigenlijk ook onzinnig om dan een tweedeling nationalisten vs. globalisten te maken en te zeggen dat de eersten gewonnen hebben.

6
30 progressiefliberaal

@26 wat men van Trump nog steeds niet kan accepteren is zijn beleid, zijn rotzooi en leugens en inderdaad men heeft lang gedacht dat "het volk" verstandiger zou zijn maar helaas telkens blijkt dat dus niet het geval.
Maar hoe je het ook draait of keert de kop klopt gewoon niet.
Een partij met 25 of 30% van de stemmen is dan als partij wel de grootste maar nog steeds vertegenwoordigt die partij een minderheid, de meerderheid heeft nog steeds massaal op andere partijen gestemd en in het geval van deze verkiezingen is nog steeds de meerderheid van de bevolking van de EU voor de EU. Had men een andere uitslag gewild had die 60% die te beroerd waren om te gaan stemmen maar van hun bank moeten komen.

6
31 streek

@27 tja als dat u criterium is voor een succesvol projekt dan is Nederland al jaren mislukt. Hier is nog nooit 1 partij de absoluut grootste geweest.
Toch leven we in een goed georganiseerd en rijk land.

6
32 streek

@26

Met drie miljoen stemmen minder was er geen winst voor Trump.

8
33 zeikenderechter

@31 Onzin , want ze begonnen al lang voor dat die uberhaupt president was.

8
34 solidsteel

@23 Als je iemand citeert, doe het dan goed. Er staat: "/Zonder gerechtigheid/, wat zijn naties anders dan grote roversbenden?"

Meer on topic: de correcte term voor een (meestal politieke) groep die wél de grootste is, maar níét meer dan 50% van de stemmen heeft gehaald is een pluraliteit, niet een 'meerderheid'. Of dit ook zo geschreven staat in de bron weet ik niet, maar ik weiger om TGP een click te geven.

4
35 Neobullseye

@33 Plotplot...

10
36 solidsteel

@36

Wat is er 'plotplot' aan 60 miljoen voor Trump versus 63 miljoen voor z'n tegenstander?

Trump is een minderheidspresident. Er was geen winst.

5
37 zeikenderechter

@34 ja omdat verstandige mensen allang door hadden wat voor figuur Trump is.

5
38 streek

@38 Geen geldig excuus om zo te werk te gaan.

6
39 solidsteel

Le Pen heeft gewoon gewonnen van die kleine...question

6
40 Tjeesus...,

@11 wie zegt dat de overige partijen allen pro eu zijn dan? Dat is weer uw vertaling

2
41 kelb1977

een overwinning voor de autochtone bevolking in de EU. driewerf hoera

5
42 Roomboterbabbelaar

@12 met een D

3
43 Bollieboos

@41 mee hoor dat is een feit.
De libdems zijn pro EU, evenals de schotten en de partij in Wales en de groenen, die ook in GB bestaan maar doorgaans door het districtenstelsel niet nationaal aan de bak komen.

6
44 streek

De EU (niet "Europa") is compleet irrelevant. Ambtenaren en utopisten die achter de ene of de andere onzin aanlopen. Als blinde dwazen die een beetje rondhuppelen op het wereldtoneel. En zich verschuilen achter de door hen gesponsorde instellingen als de VN, het IPCC of het UNHCR of hoe het ook mag heten.

In de echte wereld waar de EU uiteraard niet serieus wordt genomen is China bezig met de zijderoute, Afrika bouwt rustig verder. Ik heb geen idee wat er in Zuid Amerika gebeurt.
Amerika met haar gebruikelijke verdeel en heers, (Pakistan opzetten tegen India, China dwarsbomen met hun zijderoute, Europese landen bedreigen die gas uit Rusland nodig hebben, miltaire aanwezigheid optuigen en natuurlijk het wereldwijde stoken en proxy oorlogen faciliteren.

Nu verstoord door Trump die simpelweg de handelsverhoudingen wil rechttrekken. terecht natuurlijk. China slokt de hele wereldhandel op omdat zij nu eenmaal gezond verstand gebruiken en Europa en in mindere mate de VS achter al die idioten aanlopen of lafjes met winden meewaaien voor korte termijn belangetjes en onderwijl heel Europa de das omdoen.

Belangrijk voor Amerika is Duitsland klein houden en weg bij Rusland. Maar dat zal wel lukken. Europa is een broeinest van kleine kinderen die leven in hun eigen fantasiewereld.

1
45 purelogica

Le Pen heeft minder stemmen gekregen dan de vorige keer. Wel zijn ze nu de grootste. Niet echt een grote overwinning dus. Farage is nauwelijks gegroeid. Zijn UKIP zetels zijn naar Brexit partij gegaan + een paar extra. Daarnaast zijn labour, snp, libdems en groen samen groter dan Brexit partij + Conservatieven + UKIP. AFD in Duitsland heeft het slecht gedaan, evenals PVV en die Oostenrijkse extreem rechtse partij. In Spanje is VOX ook klein gebleven.

4
46 Indigné

Le Pen heeft minder stemmen gekregen dan de vorige keer. Wel zijn ze nu de grootste. Niet echt een grote overwinning dus. Farage is nauwelijks gegroeid. Zijn UKIP zetels zijn naar Brexit partij gegaan + een paar extra. Daarnaast zijn labour, snp, libdems en groen samen groter dan Brexit partij + Conservatieven + UKIP. AFD in Duitsland heeft het slecht gedaan, evenals PVV en die Oostenrijkse extreem rechtse partij.

5
47 Indigné

nee, hoor.... de "nationalisten" (zoals die fascisten zich noemen) hebben nog altijd een minderheid.

7
48 TedjeR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Van Lienden en compagnons bedrogen ministerie wél bij mondkapjesdeal, zegt landsadvocaat nu

Van Lienden moet veroordeeld worden. Heeft de boel bedonderd en daar ons belastinggeld mee verkregen. ...

16 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Als de Augurkenkoning over ‘pisbakkenkwaliteit’ begint, dan weet je het wel als kijker

Die van Koeleman zijn ook heel lekker....

18 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Snorrie
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@25 Als het zich zelf regelt waarom maak jij je dan zo vreselijk druk over dingen?...

19 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

@3Gelukkig dan maar dat er geen gram beton wordt gebruikt....

20 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@101Tja, ons hele land hangt vol met Hikvision camera's met een achterdeurtje, zelfs overheidsgebouwen en kazernes 😶...

25 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Zie Hier
Zware mishandeling Hilversum, man mogelijk voorgoed blind

Ach kan bij het rijtje van de vele kopschoppers die schijnbaar in die plaats wonen!...

26 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

Wat doet zo'n figuur hier behalve zn hand ophouden en janken dat er verwacht word ook iets te doen voor het land waar hij wel van profiteerd!W...

27 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@106Wat heb jij liever, een lanceerinstallatie van de vijand vlak een de kust, of op 1500 kilometer afstand ?...

27 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

"Wij mogen het vuile werk opknappenIk hoop dat ze deze overtuiging vasthouden als de oorlog naar Nederland komt, en dat ze nationalisten naar ...

33 minuten geleden geplaatst door RobP

wildersfan
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

Zij snapt het niet. Het is een oorlog die door blanke witte mensen moet worden gevochten tegen een soeverein Nederland en voor de totalitaire, m...

33 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Telugu Mallu SexHollywood Actress Lesbian SexSunny Leone Xxx Pron VideoBrazzers Mother In LawIndian VabisexTattooed PawgDirtyroulettwXhamster.gomSexo TweeterFiumi PornôJames CharlespornNabha Natesh NudeDemora AraviceSmoking BlowjobFarting FacesittingNude SexgirlsPubishtubePorn VicdeosXx Sexy VideoNepali Sex FilmBathroom Sex Video HdXxxiranFamily Secret Sex VideosMature Tube XFilm Adulte XHand Job BlackItalian Vintage SexBraziers ComSexvedyoLesbians Sleeping PornXxx Woman BlackAduio PornKpopfapPiratebay.orhPorn FaciBella De La FuenteDianne Agron NudeOakleyraeee AnalVintage Interacial PornSmegma HentaiPorn AbuseEbony T S PornMidget StrippersMidv-232-uncensored-leakBeeg ComBlue Film Sexy NangiReena Sky NudeDesi Xxx SuhagratSexfamilyFemdom BlackmailHumping LesbiansForhertubzTran CummingFirst Time Indian PornRough HentaiAdvoreeBig Floppy TittsOverwatch Porn VideosAcompnhantes ManausBrenda Song NudeI Wank PornChinese Kitty SextapeTitty MilkHand Job Sexy VideoPoonam Panday New VideosJoi PovFamous NudesSite Porn GratuitXxx Moti GirlHindi Xxx CoSecond Life Furry PornLesbian StepmompornPorno TranCreamy ExoticaKoumi-jima Shuu 7 De UmeruSexvidedEva Notty MoviesEbony Slumber Party 11 PornCarterdaneDickmatizingMassage Xxx Video ComHannah Harper PornChromazz NudesChatroulette FrançaisPorn Hub .Lesbian Massagr PornHd Pon VideoIndiansxxBhojpuri Sex Video HindiNude Saree VideoHot Naked BabSonakshi Sinha Nude PhotoVenezuelan PornstarSkip The Games Little RockHentai Anime StreamingJennifer Love Hewitt HotSonagachi Bf VideoDost Ne Maa Ko ChodaSexx Xx VideosMia Khalifa Xxx ImageStrawberryshan PornHindi Suhagrat Ki ChudaiWomen Masturbating HotTaboo Porn FamilyPeite PornAriellanyssa NudePenny PaxXxx Gay Porn VideoNude Best BreastCj Miles PornBoy Sex AuntyElsa Jean BbcNude Women BoobsOzuna GayNew Naughty NeighborsNiggerbuckPunheta TwitterPorno XxxNatalie BrooksManhunt Gay DatingAll Xnxx VideoBreast Cancer PptIndian Nued GirlParty And PornInfluencersonewildBig Boob SxxxSex Wap CoGhetto GaggersAdult FuckAnand Sex VideoGranny Pass ComMasturbates In PublicReddit Nsfw 411Mia Khalifa RedditPorn Site PornJaime Presley NudeErotic TumblrKatie McgrathnudeBhabhi GaandPublicdickMeetnfuckEgypit PornAnikeSexy Panty PicsDefloration Hd VideoLewdstarsPornography In TelegramPinkypornRassan PornSharon Lee Creampie