Deel dit artikel
-

FNV: ‘Online supermarkt Picnic verspreidt nepnieuws’

Vakbond FNV zegt dat websuper Picnic nepnieuws verspreidt. In een persbericht liet Picnic vorige week weten dat het samen met vakbonden en brancheorganisatie INretail aan een eigen cao werkt. Dat blijkt niet te kloppen.

Eerder meldde INretail al dat er geen sprake is van actuele gesprekken over een ‘e-commerce cao’. Ook is Picnic niet overgegaan tot het vrijwillig toepassen van de InRetail cao.

Verder worden het ministerie en politici volgens FNV onterecht opgevoerd als gesprekspartners. Deze partijen nemen nooit deel aan het cao-overleg.

Online supermarkt Picnic strijkt volgens FNV jaarlijks tien miljoen euro extra op door zijn personeel niet volgens de cao voor supermarkten te betalen. Daarmee is Picnic volgens de vakbond niet alleen een oneerlijke concurrent voor alle andere supermarkten die zich wél aan de cao houden, maar krijgen de werknemers ook minder betaald dan waar ze recht op hebben.

Voor de shoppers in de distributiecentra komt dit neer op zo’n 2 euro per uur te weinig loon. De bezorgers in de elektrische autootjes krijgen 3 euro per uur te weinig.

Over de cao loopt momenteel een FNV-rechtszaak tegen Picnic.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond