Matteo Salvini van de Lega
Volledig scherm
Matteo Salvini van de Lega © AFP

Ook in Europa zwelt extreemrechts aan

Ook in Europa lijkt extreem-rechts de grootste winst te boeken. Volgens de recentste prognose wint hun fractie er meer dan veertig zetels bij. En voor het eerst in de geschiedenis van het Europees parlement hebben christen-democraten en sociaal-democraten geen meerderheid meer.

3 reacties

  • Patrick Elleboog

    5 jaar geleden
    jullie 'vergeten' de overwinning van Le Pen in Frankrijk....
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Dat is niet het meest te danken aan de blunder van Merkel op zichzelf maar de hardnekkigheid waarmee zijzelf en de ganse christelijke familie (met uitzondering van Oostenrijk) haar blunder heeft ontkent. Onze Walter Beke en zijn partij waren ook in dat bedje ziek. Als ze nu nog blijven volhouden dat het de schuld is van de NVA dan kan Walter Beke nog altijd kiezen om zeep te gaan verkopen van deur tot deur.
  • paola nerozzi

    5 jaar geleden
    En die salvini is nog zo een idioot ik schaam me om Italiaanse te zijn alhoewel het mij niet intressert wat ze doen in Italië omdat mijn land België is maar voor de Italianen daar is het erg want ze leven daar ook niet zo goed want de grote pieten vullen daar ook goed hun zakken en de kleine man blijft achter en dat is niet door migratie zegt mijn nicht zelf maar omdat de dikkoppen hun zakken vullen er worden veel leugens daar ook verteld de Italianen hebben 2 gezichten en dat zal altijd zo blij