Demonstratie van gele hesjes in Brussel
Volledig scherm
Demonstratie van gele hesjes in Brussel © REUTERS

Politie moet pepperspray inzetten aan Noordstation: 350-tal gele hesjes opgepakt in Brussel

De Brusselse politie heeft deze namiddag een 350-tal gele hesjes gearresteerd. Dat meldt politiewoordvoerster Ilse Van de keere. Het gaat voornamelijk om administratieve aanhoudingen, die zowel aan het Noordstation als in het stadscentrum plaatsvonden. Eerder op de dag had de Brusselse politie enkele honderden gele hesjes ingesloten aan het Noordstation. Daarbij werd pepperspray ingezet en er was ook een waterkanon aanwezig. Nadien trok een tweede groep van een vijftigtal gele hesjes door het stadscentrum en werd ook het hoofdkwartier van de PS bekogeld met projectielen.

7 reacties

  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Laat ze véél betalen, zal ze leren.
  • Bert van Loock

    5 jaar geleden
    Lekker ja knikken zoals de rest betalen werken en dan deze commentaar hier posten meteen vast steken voor mensen die daar hun mening over hebben en dat mag in dit apenland niet. Etiene warschijnlijk op pesoein. Giilbert ook Frans ook Mooi denk ook is aan de rest wat nog achter jullie komt.
  • Pat Tms

    5 jaar geleden
    Niet speciaal eensgezind met die gele hesjes, maar de politie mag hen WEL aanpakken en arresteren. Het Brussels crapuul dat verleden jaar alles kapotsloeg, die mannen lopen nog steeds vrij en zorgeloos rondlopen. En maar bleiten dat extreem rechts de overwinningen boekt. Die partijen hoeven geen reclame te maken. De laxe mensen aan de leiding zorgen er zelf voor.
  • etienne vijverman

    5 jaar geleden
    de cel in en hun de rekening voorschotelen !!!!!
  • Gilbert Van De Weyer

    5 jaar geleden
    Opsluiten die handel
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. “Geen politieke inmenging bij VRT”, zegt Dalle, nadat Groen en Vooruit om onafhankelijke audit vragen
    37

    “Geen politieke inmenging bij VRT”, zegt Dalle, nadat Groen en Vooruit om onafhanke­lij­ke audit vragen

    Oppositiepartij Groen wil dat er een audit wordt uitgevoerd om uit te zoeken of de VRT nog onafhankelijk kan werken. Ze zegt dat na berichten in De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen als zou de openbare omroep programma’s maken op maat van de Vlaamse regering. Katia Segers van Vooruit vroeg vorige week al een audit. Maar volgens Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) is er geen indicatie van “politieke inmenging”.