In Hongarije heeft de nationalistisch-conservatieve partij Fidesz van premier Viktor Orban overtuigend de Europese verkiezingen gewonnen.
Volledig scherm
In Hongarije heeft de nationalistisch-conservatieve partij Fidesz van premier Viktor Orban overtuigend de Europese verkiezingen gewonnen. © AP

Exitpolls Europese verkiezingen: Orban weerom grote overwinnaar in Hongarije, conservatieven winnen in Oostenrijk en Griekenland

Niet alleen in ons land, maar in alle 28 lidstaten van de EU vonden tussen 23 mei en vandaag Europese Parlementsverkiezingen plaats. 

4 reacties

  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Na de grote NVA nederlaag weet Geert nog steeds niet welke fractie hij moet kiezen in EU
  • eric maier

    5 jaar geleden
    ze gwat je wil, Orban mag soms te extreem zijn, hij kiest voor de stabiliteit en veiligheid va nzijn land . En vooral wat zijn burger van hem vraagt en verwacht. Ook al is dat tegen het Europese Merkel beleid. In een uitgebreide reporage over Hongarije waar gewone mensen vaak aan het woord waren, was wel duidelijk dat de illegalen / vluchtelingen invasie een heus probleem was voor dat land en een gevaar kon worden voor hun samenleving en economie. Kijk maar naar Griekenland zeiden ze.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Duidelijk, de mensen willen de grote migratie niet
  • Ronald Beintema

    5 jaar geleden
    Geweldig om te lezen dat een hoop leiders voor hun eigen volk, eigen cultuur en eigen normen en waarden opkomen!!! Europa is Europa niet meer en dat moet veranderen!!!