door Havermout in Overig  ·  42 Reacties

  • 2
  • 379x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Laten we hopen dat EU-kritische partijen hoge ogen gaan gooien .

6
1 El Matador

* Verwijderd door de redactie *

2 ministry of canabis

Vlaams Belang (dezelfde fractie als PVV in EP) haalt in Vlaanderen 18,8 procent van de stemmen, de N-VA (dezelfde fractie als FvD in EP) haalt 26,3 procent. De Vlamingen zijn dus zéér eurosceptisch!

Bron: https://twitter.com/EuropeElects +
https://pbs.twimg.com/media/D7gLEDxXYAA1o6k.jpg

3
3 Adamas

Bij elkaar halen de rechts-populistische partijen dus 45,1 procent van de stemmen. De Vlaamse PvdA (de SP van België en ook heel eurosceptisch) haalt 5,3 procent.

5
4 Adamas

In België is er een stemplicht overigens.

2
5 Adamas

Twee mogelijkheden voor iedereen: uitslag naar wens of fraude/bedrog/samenzwering/NWO/Illuminati.

2
6 Ketter

@6
En geroep over uitsluiting, dat verwacht ik ook nog

9
7 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

8 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

9 E.Meel

@1 @2 @3 De zogenaamde eurosceptische fracties en zeker die waar de FvD deel van wil uitmaken in het europees parlement zijn voorstanders van de verdringing van westerse arbeiders door oostblokkers die onder de normen komen werken. Zij willen de land van oorsprong richtlijn niet eens ter discussie stellen en dan nog slechts wanneer ze daar een meer frauderende uitkerings-werk-tactiek voor terugkrijgen waarbij de ww 6 maanden mag worden geexporteerd.

500.000 oostblokkers naar nedeland de afgelopen 10 jaar, Geen woning erbij en geen werk voor onze jeugd die daardoor ook geen woning kan krijgen. Maar extreemrechts staart zich blind op 'vluchtelingen'. Hoeveel polen wonen er inmiddels in jouw regio?

5
10 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

11 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

12 Weed High

Alleen is het jammer dat vele partijen ondergebracht zijn in groepen die het onderling totaal weer niet eens zijn. bv, het CDA (pro euro) en ÓVP van Kurz (euro septisch)
ERC ( CU/SGP) waar FvD zich bij wil aansluiten, maar dan stappen CU/SGP er weer uit.
Zo blijkt maar weer dat de Europese groepen net zo versnippert zijn als de Nederlandse politiek en er veel gesteggeld zal worden over de verschillende onderwerpen, zonder een goed resultaat.

3
13 Roy-050

* Verwijderd door de redactie *

14 E.Meel

Mijn verwachting is dat conventionele partijen een stevige meerderheid hebben en dat er maar 1 partij bij nodig is om christendemocraten en socialisten weer aan de meerderheid te helpen.

En zo'n coalitie ligt 10 keer meer voor de hand, dan 1 met een partij die anti europa is. Lijkt me zeeeeeer logisch, die hebben zich daarmee, zoals Wilders en Baudet hier ook doen, bewust aan de zijlijn geplaatst.

7
15 Gekste Henkie

@15 Hoe dan ook gaan FvD-achtigen een stevig blok vormen in het Europese Parlement.

5
16 El Matador

@15 . Er zijn geen coalities in de EU. Dat komt omdat het EP heel anders werkt dan bijv. de Staten Generaal in Nederland. De Europese Commissie, zeg maar het dagelijks bestuur, zo u wilt regering, van de EU kan bijvoorbeeld niet door het EP ten val worden gebracht.

0
17 Vandeprinsgeenkwaad

@9 . Verrassend dat Kürz wint? Helemaal niet, hij is Eurosceptisch.

1
18 Vandeprinsgeenkwaad

@16 en welke partijen zijn dan FvD achtig

1
19 Roy-050

Als het zoals in Nederland alleen de bejaarden naar de stembus gaan dat is er weinig hoop op verandering

3
20 wijs

@3 . De Vlamingen zijn dan ook geen klootjesvolk als hier in Nederland!

5
21 SergioLeone

@8 . Dat moet even slikken zijn voor meelzak.

5
22 SergioLeone

Het zal mij benieuwen alle eindresultaten. Er zal steun moeten komen van of liberalen en/of groenen.

En ook niet een heel onbelangrijk inschatting vanuit de zuiderburen.

België is vandaag ook voor de landelijke verkiezingen gegaan en dat gaat weer een langdurige formatie worden.

0
23 Arno82

* Verwijderd door de redactie *

24 Yisrael 2.0

@3 Dat zijn wij ook! Daarom geloof ik geen reet van de verkiezingsuitslagen hier!

6
25 Anonymousje

Duitsland : Unie blijft de grootste, groenen groter dan SDP en AfD blijft achter.
https://m.spiegel.de/politik/ausland/europawahl-cdu-csu-staerkste-kraft-gruene-vor-spd-erste-prognose-a-1269372.html

2
26 Crannbuidhe

@24
Helaas, hoor ik steeds meer jongeren dat ook verkondigen...

2
27 Lias

Gelukkig staat mijn partij op winst in vergelijking tot 2014.

3
28 sockknitter

@16
Ja, maar als anderen een solide meerderheid hebben staat de oppositie de facto buitenspel en dat is de situatie die ik verwacht.

1
29 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

30 Yisrael 2.0

* Verwijderd door de redactie *

31 Yisrael 2.0

Mijn partij +10% TOP voor die Grüne.

4
32 sockknitter

* Verwijderd door de redactie *

33 Weed High

* Verwijderd door de redactie *

34 Weed High

@34
Ja en maar roepen "Stem FvD Stem FvD" Wacht maar, 23 mei... dan.....


vergeten we te stemmen. question

"Ze zijn thuisgebleven " is het zwaktebod van de eeuw, zo dom zijn ze toch niet? Of???

2
35 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

36 Weed High

@36
Klopt representatief is het niet, maar wie er wel en niet is thuisgebleven is gemiere....
Wie het boeide is gaan stemmen en de uitslag is duidelijk en die staat, nadat we die vanavond officieel vernemen.
En de rest is leuk voor bij de borrel maar telt democratisch gewoon niet meer mee.

"Ze bleven thuis" is een manier om je weer eens rijk te reken. Volgens mij is het niet zo onredelijk om de uitslag gewoon door te trekken ook naar de thuisblijvers. Beter aanwijzingen zijn er niet, tenzij je peilingen kent die DAT hebben gemeten, dat zou kunnen.,

Maar ik ga niet af op de gokken van forumbezoekers.

Die gokten alvast niet goed over de FvD

1
37 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

38 Weed High

Even serieus gezocht en iets gevonden... op
https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/05/maurice-de-hond-timmermans-effect-en-lage-opkomst-bepaalden-uitslag-van-de-europese-parlementsverkiezingen/
vind je een overzicht van de opkomst per partij.

Die is bij de PVDA aanmerkelijk hoger dan bij het FvD. FvD scoort sowieso laag daarmee.

Maar Maurice de blaf heeft ook berekend wat de uitslag zou zijn zonder het opkomsteffect en dan zakt de PVDA 1.6% en het FvD stijgt 2.6%

Dat zijn marginale verschuivingen. Maar had wel net kunnen maken dat het FvD marginaal had gewonnen van PVDA.

Die kennelijk een trouwere actievere achterban hebben dan FvD en dat geldt voor de meeste partijen.

1
39 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

40 Weed High

@36 Volgens de nederlandse kieswet moeten de resultaten per stembureau in iedere gemeente openbaar worden gemaakt. Ik neem aan dat dat in dit geval ook zo is.

0
41 Hollander1967

Opeens praat iedereen over Europa. Vroeger domineerden de voorstanders van het Europese project tijdens de Europese verkiezingen. Tegenwoordig vechten de voor- en tegenstanders elkaar de tent uit. Eindelijk krijgt Europese samenwerking de aandacht die het verdient. Hopelijk zullen vandaag de magere opkomstpercentages tijdens Europese verkiezingen eindelijk weer eens stijgen.

Terwijl vroeger het debat voornamelijk ging over de Europese dimensie van de klassieke links-rechts tegenstelling kapitaal versus arbeid is er tegenwoordig ook een groep identitairen die nationale identiteit en soevereiniteit centraal stellen. Zij willen de Europese Unie van binnenuit afbreken.

Metselaar
Dat heeft iets merkwaardigs. Waarom zou men lid willen worden van een Europees parlement als men het bestaansrecht ervan in twijfel trekt? Op het niveau van de nationale staat was die strategie niet erg succesvol getuige het kommervolle bestaan van anarchistische partijen. Ook in Europa zal die strategie niet zonder problemen zijn. Voordat je het weet werk je als gecertificeerd sloper van het Europese bouwwerk mee aan de hervorming ervan. Zal de achterban die gerekend had op de slopershamer staan te juichen als jouw parlementariër zich ontpopt als een metselaar?

Zo help je als identitair tegen wil en dank mee aan het ontstaan van een Europese publieke ruimte waar wordt gediscussieerd over de noodzaak om grensoverschrijdende problemen Europees aan te pakken. Voordat je het weet begin je de noodzaak in te zien om een fenomeen als luchtvervuiling, dat zich per definitie niets aantrekt van nationale grenzen, Europees aan te pakken.

Bekeringen
Zo liggen er meer bekeringen op de loer. Het Europese aandeel in het mondiale bnp was in 2016 zo’n 15 procent. Dat percentage daalt door de opkomst van China, India en andere opkomende mogendheden tot 8 procent in 2050, terwijl dat van China en India stijgt tot respectievelijk 20 en 15 procent. Is het adagium 'samen staan wij sterker' dan echt een onverstandig uitgangspunt?

Terwijl China massaal investeert in Artificial Intelligence en daar met behulp van het One Belt One Road initiatief, 5G en het ontbreken van privacy wetgeving ook de daarvoor vereiste big data bij elkaar sprokkelt geeft de EU nog steeds 40 procent van het budget uit aan Landbouw. Terwijl China en Rusland veel geld en energie steken in cyberwarfare en het uiteen spelen van Europa zitten identitairen te neuzelen over een terugkeer naar een soevereine natiestaat die nooit heeft bestaan.

Als men dan ook nog eens bedenkt dat delen van Oost-Europa en Italië in het Chinese en Russische kamp zijn getrokken zullen ook identitairen moeten gaan nadenken over een versterking van het Europese Huis. Ooit breekt immers het moment aan dat identitairen, die zeggen op te komen voor het volk, zich moeten verantwoorden voor hun fascinatie voor autoritaire leiders. Dan kun je maar beter op tijd een nieuw en overtuigender verhaal hebben.

Federaal Europa is democratisch
Op dat moment zal er ook weer een debat ontstaan over de institutionele structuur van de EU. De founding fathers wezen een federale structuur af. Zij wilden een evenwicht creëren tussen de nationale regeringen in de Raad, het Europese volk in het Europees parlement en het uitvoerend orgaan de Europese Commissie dat toe moest zien op de naleving van de Verdragen. Dat was ingenieus bedacht maar had wel als nadeel dat een Europese burger door de vele bomen het democratische bos niet meer kon zien.

De Europese Commissie kent weliswaar het initiatiefrecht maar is geen Europese regering. Het Europees Parlement ontbeert het initiatiefrecht en moet dus in schimmige trialogen zaken doen met de Raad en de Commissie. Nationale Ministers spreken in de Raad Europese taal maar nemen daar soms thuis afstand van. Geen wonder dat veel Europese burgers niet gaan stemmen.

De enige manier om een duurzame volwassen en democratische Europese publieke ruimte te scheppen is een vergaande institutionele hervorming. Een heldere democratische structuur vereist een federale Europese regering en een echt Europees Parlement met initiatiefrecht en het recht om de regering naar huis te sturen. Alleen dan zal de nationale media aandacht hebben voor Europese besluiten.

Natiestaten blijven bestaan
In dat federale model zullen natiestaten blijven bestaan. De Europese regering zal namelijk uitsluitend zeggenschap hebben op een beperkt aantal terreinen zoals bijvoorbeeld de gemeenschappelijke handelspolitiek, de binnenmarkt, migratiebeleid, milieubeleid en de samenwerking op het terrein van defensie en buitenlandse politiek. Op alle overige terreinen blijven de nationale staten leidend.

Tegelijkertijd zal het Europees Parlement gevuld worden met leden van nationale parlementen die vanuit hun eigen nationale fracties de Europese regering zal controleren. Op die manier krijgen nationale politici en burgers democratische controle over het gevoerde Europese beleid. Europa wordt dan van ons allemaal. Er ontstaat een daadwerkelijke Europese politieke ruimte. Het zou dan ook mogelijk moeten zijn dat een Nederlandse burger op een Duits of Frans politicus kan stemmen.

Alleen op deze wijze kan Europa het onvermijdelijke relatieve machtsverval op democratische wijze proberen te beheersen. In een wereld waarin Europa nog slechts 8 procent van het mondiale bnp vertegenwoordigt wordt men immers wel gedwongen om samen te werken.

Een federale regering met beperkte bevoegdheden is de enige manier om de verscheidenheid in Europa democratisch te waarborgen en de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te gaan. Zoals de Duitsers de Kleinstaterei in de 19e eeuw hebben overwonnen zal de EU, indien zij relevant wil blijven, hetzelfde in de 21ste eeuw moeten doen. In Duitsland kon dat niet zonder wapengekletter. In de EU is dat gelukkig niet nodig omdat steeds meer burgers zullen gaan inzien dat illusies over Kleinstaterei het Europese machtsverval alleen maar zullen versnellen.

0
42 Adamas

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@3 vvd en nsc wijken van hun eerdere ideeën af...

1 minuut geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@1 Paul Scheffer lult alles recht wat betreft integratie problemen en migratie ...

2 minuten geleden geplaatst door maarten1234

ongelovenloos
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

"een partij die bewust de pijlers van rechtsstaat en democratie ondermijnt door de rechterlijke macht en de vrije pers aan te vallen."De pij...

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

LoydMorris
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Duidelijk toch. . . Dus jongens en meiden, ga nu een veilige, leuke plek zoeken waar je wel mag demonstreren. . . ...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Graaier1000
Muziekdraadje

Royal Teens - Short Shortshttps://www.youtube.com/watch?v=MOfFB5QF4iQ...

7 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

maarten1234
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Ach dit gaat niet werken; in sommige culturen zit antisemitisme ingebakken ...

7 minuten geleden geplaatst door maarten1234

wildersfan
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@1 Ik vind het een rare snuiter. Hij moet maar eens belasting gaan betalen....

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Kan natuurlijk ook zo zijn dat maar een gedeelte van de geproduceerde wapens functioneel zijn.Tenminste gezien op dat schroot wat ze nu gebrui...

9 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@1Nee, meer een ondernemer die zijn bedrijf niet als een filantropische of sociale instelling ziet.Een ondernemer die betaald voor het werk ...

12 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Cherneka Johnson PornSexo Lésbico AmadorFilmes Pornograficos ViolentosXxnx BlakcDemi Rose Mawvy NudeTamil Bf PadamSistersexRosebud PornDaughter Mommy PornLesbian BoobplayWaird PornHanime1.me.Xvideo BrasileiraaMdlbMorrita CojidaAll My Roomates Love 10Moms Porn VideoaVideo Sexe BrutaleJanpanese Porn StarMiya Kalifa XxxBhabhi Ki Chudai Video DownloadGilf HentaiLesbian Humiliation PornGloria Guida NudeTricia Helfer NudeNataly GoldJabardasti Xxx VideosBunny Ayumi NudeBrendatrindadeNude Ana CheriPunjabi Girl FuckKorean Girl Porn VideoIndian New Married Couple PornEbony CameltoesBickini PornRubi MaximHott4lexi PornKatrina X VideoAva Adams SexDriverxxxBang Love PornQuadrinhos.heroticosMadison RileyFrank_sashaMasterbation Toys For MenPornos 12Porn VirgionCurvy EroticHomemade Couple SexBangvanPor N HubLesbian AmateurpornAdian AshleyKanada Six VideoSexo Con MadrastraNaughty American Porn DownloadBhabi Ka Xxx VideoBlacked AngelikaBig Hispanic TitsPornographie Gratuit FrançaisFilm X Vintage FrancaisAnime Porn.Forced Fucked PornInkbunnyVideos Sexo BrasileiroAnime Porn VieosNeytiri PornNaked Diane KrugerMarie Temara LeakedXxxx Porn VidioJessalyn Gilsig NudeLilith Cavaliere OnlyfansFree HentiaGia Paige All Hands On DickPorn Village VideoSex In The SnowVerjin PornKaylee Cuoco NudeViolet NyersFlash Porn GamesBig Tube TitsX X X GifsEbony Pov Blow JobYouporn VideoReal BlowjobGay GloryholeKarla Kush OnlyfansSexo Entre AbuelosSexy XxnxxOakleyraeee AnalCj Miles JmacXxx Six Video HindiAunty Sex Aunty SexAdult Web Series IndiaTatti Ki PhotoXxx Hd Porn StarDesi Gold XxMia Khalifa Porn GifMumbai Sex HdKamsin ChutAssistir Pornô GrátisKissing With SexyNaked Girls PhotosAcme JoyDownload Xhamster VideosErenischDark Deception PornNagi ChokriLesbian Teens OrgyRuby Reign PornDesparate AmateursPorna Za DarmoFatal.modTiny TexieXviseosFk NudeXxnx New Video ComPorn PetitieHomeless BlowjobsScarlett AlexiIndian Aunty Hindi SexFingering My GfGloryhole CeampieTürk Gayporn321 Aex ChatFreeuse FantasyPorn New FullXnxx Most PopularHot Sex Vedios HdScarlet DatzNakedbodybuildersPorni FrancaisFirst Tome PornSuper Girl Sex VideoAbf006The Incredibles PornBrazzers Indian PornExtreme Anal DildoingXconfessiosCherry The Mistress NudeAsian Naked WomenForgivemefather XxxWhite Box XxxEroenzoKerala Nude VideosPussy Eat LesboCampground Porn포르노SexmezValarie Ruvalcaba Porn