door Inter in Overig  ·  122 Reacties

  • 9
  • 866x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@99
@95 lezen Marrie, Lezen.

Je weet wel zinnen tot je nemen en in je opnemen, interpreteren en dan opnieuw antwoorden.

3
101 Zwartwit

@87

Heartbeatingdonatie

Er bestaan twee soorten orgaandonatie: heartbeatingdonatie en non-heartbeatingdonatie. Heartbeatingdonatie wil zeggen dat een donor hersendood is met een intacte circulatie (de donor wordt dus beademd op een intensive care). De circulatie wordt pas stopgezet na de donatieprocedure. Omdat de functie van de organen bij heartbeatingdonoren intact is heeft deze vorm van orgaandonatie de voorkeur boven non-heartbeatingdonatie.
Non-heartbeatingdonatie

Bij een non-heartbeatingdonor is de donor overleden. Er is geen circulatie. Donatie van hart en dunne darm is dan niet meer mogelijk. Er bestaan vier categorieën non-heartbeatingdonoren:

overleden bij aankomst in het ziekenhuis: in Nederland wordt bij deze categorie patiënten geen donatie verricht;
acuut overleden, eventueel na reanimatiepoging: alleen donatie van de nieren;
spoedig te verwachten overlijden, bijvoorbeeld bij patiënten met een ernstig neurologisch beeld: donatie van meerdere organen mogelijk;
Hartstilstand bij heartbeatingdonoren.

Na het stoppen van de circulatie is de tijd waarin organen geschikt zijn voor donatie beperkt. Dit heet de ischemietijd. Per orgaan is deze tijd anders.[1]

Bron; wikipedia

0
102 proxy

Ik heb een Nederlands paspoort maar woon al vijftien jaar niet in Nederland.
Ben ik nou ook 'automatisch' orgaan donor als ik in Nederland verblijf? Hoe werkt dat? En kan ik me ook ergens (zonder DigiD, die kan ik vanuit het buitenland nog steeds niet aanvragen geloof ik) opt-outen?

0
103 -Koeievla-

* Verwijderd door de redactie *

104 Amy

@101
Dan nog maar n keer de vraag, waarom mogen Joden en Moslims wel ontvangen, maar niet doneren ?
Wat is er zo speciaal aan die groep dat ze boven de wet van Pia Dela komen te staan ?( En kom niet aan met het verhaaltje over onreine lichamen, dat is religieuze waanzin in mijn ogen)

3
105 Marrie

@103
Ja, als jij je niet afmeld ven je standaard donor.

2
106 Marrie

* Verwijderd door de redactie *

107 Tempelier

@106

Ik heb het even snel opgezocht:

"De nieuwe donorwet regelt dan dat iedereen vanaf 18 jaar die bij een Nederlandse gemeente staat ingeschreven, geregistreerd wordt in het Donorregister." (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/orgaandonatie-en-weefseldonatie/actieve-donorregistratie)

Waaruit ik opmaak dat ik dus niet automatisch donor zal worden, omdat ik niet bij een Nederlandse gemeente sta ingeschreven. Lijkt me ook logisch eigenlijk.

0
108 -Koeievla-

@108
Oké, dat wist ik niet.
Dan heb je dus geluk.

3
109 Marrie

@53 : "Voort wat hoort wat."

"Donororganen zijn een schaars goed en die zouden eerlijk verdeeld moeten worden. ‘Eerlijk’ betekent dan dat als je zelf donor bent, je de voorkeur krijgt boven een andere passende patient die niet wilde doneren of niet geregistreerd stond als donor voordat hij ziek werd."

tja, wat is eerlijk? is dat de definitie van eerlijk? of iemand die bewust zijn longen vertiefd wel donor is en 2x aanspraak doet? of zo'n broerde levensstijl er op na houdt en zo de ontvanger opzadelt met kanker?

2
110 maarten1234

@110 discrimineer je niet als je iemand vanwege een bepaalde overtuiging geen orgaan wilt toekennen?

0
111 maarten1234

@110 : en geeft hoornvlies donor recht op nierontvangst?

1
112 maarten1234

opt-in of opt-uit, in beide gevallen ligt de keuze nog steeds bij de individu. En als je deze keuze gewoon netjes registreert, dan is er niks aan de hand.

2
113 Lievense

@103 @108 Je kunt dat risico maar beter niet nemen en zekerheidshalve afmelden.
Qua naleving van voorschriften doet men hier regelmatig maar wat.. We hebben bijv. met zijn allen jarenlang met Fipronil/ Benzeen vergiftigde eieren en vlees gegeten, terwijl men van het gifschandaal op de hoogte was gesteld. Zo zijn er meer gevallen geweest waarbij een oogje werd c.q. wordt dichtgeknepen.. Ik zou er maar niet blind op varen.

1
114 Saysame

De titel is clickbait. Want die suggereert dat iemand tegen opt-out is, terwijl diegene juist nog veel verder wil gaan dan opt-out.

Opt-out is natuurlijk heel fijn voor het medisch machtskartel, want iemand die wordt aangereden en waar je niet zo snel familie van kunt vinden, of die met de familie overhoop ligt, slacht je gewoon, geen haan die ernaar kraait. Dat kon tot nu toe niet, en DAT is waar het echt over gaat. Daarom dit soort voorzetjes, dat mensen zich daar druk over maken, en niet stilstaan bij het feit, dat de overheid de hele autochtone bevolking doelbewust in eenlingen opsplitst, althans diegenen die niet actief meedraaien in het deug-circuit.

3
115 Wendel

@103

Ligt eraan in welk land je verblijft. Als je in een van de hieronder genoemde landen in de buurt van de ambassade woont, kan je je DIGID op DIGID.NL aanvragen, je krijgt dan een baliecode en daarmee kan je dan je DIGID laten bevestigen.

quote: https://www.digid.nl/nc/over-digid/digid-via-balieuitgifte/?sword_list%5B0%5D=balie
Cariben: Oranjestad (Aruba)
Cariben: Willemstad (Curaçao)
Cariben: Kralendijk (Bonaire)
Cariben: Philipsburg (Sint Maarten)
Nederlandse Ambassade Ankara
Nederlandse Ambassade Bangkok
Nederlandse Ambassade Berlijn
Nederlandse Ambassade Bern
Nederlandse Ambassade Londen
Nederlandse Ambassade Madrid
Nederlandse Ambassade Parijs
Nederlandse Ambassade Paramaribo
Nederlandse Ambassade Rabat
Nederlandse Ambassade Rome
Nederlandse Ambassade Sydney
Consulaat Generaal Vancouver
Nederlandse Ambassade Washington
Nederlandse Ambassade Wellington

0
116 Zwartwit

@110

Volgens mij wordt vooraf, voordat organen worden uitgenomen, gecontroleerd of de donerende partij geen enge ziektes onder de leden heeft. Dus je behoeft niet bang te zijn dat je kanker zal oplopen door getransplanteerde lever, nieren, longen of hart.

Het zal pas echt fout kunnen gaan als men in staat zal zijn om hersens te gaan transplanteren.
Je weet hoe die dingen eruit zien, hoe de algehele staat van zo'n ding is, maar je kan er nooit voor instaan wat er inzit qua gedachten, persoonlijkheid en dergelijke question

0
117 Zwartwit

@115

Niemand, maar dan ook echt niemand, zal, zoals jij dat zo oneerbiedig noemt, geslacht worden voor het oogsten van organen, zonder dat daar een papiertje tegenover staat met "Ja, ik ben donor" (het codicil) of de registratie bij Donorregistratie.nl

Artsen zullen hun vingers nooit aan zo'n vergrijp, want dat zal het zijn, branden.

0
118 Zwartwit

@112

Als jij je hoornvlies bij leven geeft niet.

0
119 Zwartwit

@103

Als je precies wilt weten hoe het zit en of er al meer ambassades, permantente vertegenwoordigingen of Consulaten Generaal zijn waar een balie voor bevestiging van je digid aanvraag kan plaatsvinden, kan je contact opnemen met +31 247247247 (24/7 helplijn mbt diensten op de buitenlandse posten)

0
120 Zwartwit

Quote uit #9: "Ik was geregistreerd donor, maar door deze manier van handelen heb ik er nu voor gekozen om mijn donorschap op te heffen en er bewust voor te kiezen om juist geen donor te willen zijn. Hoe raar dat ook klinkt. Ik laat niet met mijn lichaam sollen, zonder dat ik daar toestemming voor geef."

Ik houd helemaal niet van al die registratiesystemen. Als ik bv een cookie kan ontwijken, doe ik dat.
Wel had ik al jaren een Donorcodicille op zak: Ik vind/vond het wel belangrijk om na mijn dood nog wat te kunnen betekenen voor een ander, maar dan wel vrijwillig!
Sinds de overheid de regeltjes heeft veranderd, en mij aldus ongevraagd in een systeem opneemt, vissen ze achter het net : Dat codicille draag ik niet meer, en zodra dit donorsysteem wordt ingevoerd zal ik daar "Neen" invullen! question

Er is ook geen beloning voor de donor: geen kleine bijdrage voor mijn nabestaanden, of voorrang mocht ikzelf ooit een orgaan nodig hebben. question

Het is al net als bij de bloedbank(Sanquin).
- Als je bloed inlevert lijkt men daar heel blij mee, maar er is geen vergoeding voor de levende donor.
- De directie van dit staats-nutsbedrijf strijkt natuurlijk wel een commercieel salaris op van de winst die over dat gratis bloed wordt gemaakt.

Nee, ik ga het ze niet gemakkelijk maken als ze mijn rechten (Art.11 Grondwet) inperken. question

Zonder "voor wat, hoort wat" doe ik niet mee!

0
121 Gandalf

@95 Één van de slechte punten van die wet is dat de donor geen groepen kan uitsluiten.
Normale mensen willen niet aan mensen met verwerpelijke standpunten doneren.

0
122 Rex

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

36 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

3 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

3 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Face Farting VideosSis Vs BroFuta HentiaPornoxxx HdAmgie Harmon NudeFistnightsexMelissa NudeManee ThaiThe Eiffel Tower Sexual PositionShemalepissingWhip Cream Blow JobBlack And White PornosMale Pee DespErostsSaxhdBig BonersOnlyfullpornShesfreaky ConCharlize Theron In NudeSofia Bevarly Naked90s Porn StatsChest LickingNaughty America.comPopeyes Porn VidHiqtoires De SexeSaite De AcompanhanteNaked Nicki MinageBadi Gand XxxAp Recording DanceMom Asleep PornBlowjob LeakedWebtoonzyzAmber DymeYaoii Porn4k Xx VideoIndian Creampie PornPorn FilmsCums In Her ThroatFuckhentaiLebians Dry HumpingPornmovie DownloadDry Humping VidoesPorhubsCouples OnlyfansKorta Del RioFem Dom Ass WorshipSkymovies LiveVideo Stormy DanielsGranny Lesbain PornFrench Porn VideosBagali XxxxSasha Grey FeetSexchat OnlineP P.o RnGay Porn With BearsBreast Expansion AnimationSandhya Sex VideoClub Sex VideoGay Thug Porn BlackKpop.deepfakeBucetriroXxxgaysexPron Hd VidioGii_xoxo69 NudeMoon-011Bengali XxcIndian PornsLucklessholly NudePettie Ebony PornWett TitsHindi Nangi VideoDharma JonesYofa PornSemale Sex VideoSummertime Saga Porn VideosXvivdsFemale Celebrity Nudesفيلم سكس لزبينWife BbcSexy Blue Picture Full HdLana Xxx VideoNew Desi ChutReacting To PornKorean Home Made PornSissyslut PornBlack Massive BoobsDesi Chut PicBlack Dick Sex VideoLndian Pron VideoAdrianna Luna PornVoyeur-housetvسكس شيميل عربيSexe PornodingNaked And FunnyAnal-emmaTattoo XnxxJhaatZanna BluePakistani Desi PornMankitsu Happening UncensoredCollarspace.comGay CreampiedPorn NurseLuna Star NudeKatherine Winnick NudeAmerican Aunty Sex VideoManipuri Naked WomenMadhuri Dixit Ki Sex VideoHong Kong XxxOooops__Latex BodysuitAsh Kaash NudeScatsyCamsoadSexe MateurShemaletubevidsSelena Loca FartHaryana SexSex Photo PleaseXxx BeenPornmd.copmXxx 1080Groping At Cinema3d Sex EmulatorPron 24HindixxxhdSex Hot MoveImmoral TalesMen And Women Making LoveXxxx.Lesbian Stepmom PronThe Best Free Porn HdManga SexuelleDesenhos Animado EróticosPics ClitShiori TukadaAsshole WinkingHen XxxMost Viewed Porn In The WorldYoujizz PornFilm Sx ArabSpunkwireColombianas FolladasPantyhose Sex VideosTelugu Blue Film SexJapanese Tit SuckingNicolette Shea LesbianSexey PronReal Hooker VideosBabysitters Club Porn