U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 18
Autochtone Amsterdammers zijn hun dominante positie kwijt, maar ze passen zich aan deze realiteit niet aan. Zij nemen het minst deel aan de multiculturele stad. ...

4 maanden geleden door Crezee

REAGEER MET EEN EMOJI
71

@199 ; Ik denk dat een van de essentiëlere verschillen in de discussie hierover, dan ook is 'geloof je in maakbaarheid en dat de mens (lees alle) het beestje kan ontstijgen', of, 'geloof je dat de mens niet zal veranderen en is wat het is, met de tekortkomingen en de mooie dingen gecombineerd.'

Zoiets als 'de een denkt vooruit te kunnen en te kunnen hervormen, de ander is blij als er überhaupt een balans is bereikt met hard werk en schrikt als de ander weer uitschiet.'
progressief vs conservatief.
En op dit moment gaat het al in een stroomversnelling, dus is de automatische groeiende reactie - op de rem en wordt het protestgeluid tegen 'meer' progressiviteit steeds groter.

De wal keert het schip vanzelf. Ook zo'n patroon, is slechts de vraag hoe hard we tegen de kant botsen.

201 Partijdig    
4 maanden geleden door Partijdig
0
Meld

@183 . Naast de etnische was de religieuze component, die gedeeltelijk de etnische overlapte, ook niet uit te vlakken als brandstof voor het conflict.

Zoals de Balkan en de Sovjet Unie hebben aangetoond moet je niet proberen verschillende volkeren te dwingen tot samenleven onder één overheid. Dacht je dat de Baltische staten zitten te wachten op één Europa, geregeerd vanuit Brussel?

202 Vandeprinsgeenkwaad    
4 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
1
Meld

@198

"Cultuur is dynamisch en verandert van nature.."


Een pro-immigratiebeleid waar iedere paar jaar een kleine stad extra VOL met allochtonen extra wordt binnengehaald , is niet "van nature" ...

En dat iedere paar jaar opnieuw

203 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888
3
Meld

De kleinere steden en dorpen komen vanzelf aan de beurt...

204 Tjeesus...,    
4 maanden geleden door Tjeesus...,
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

205 Weed High    
4 maanden geleden door Weed High

@3 , Nu is het de hoofdstad, daaarna de randstad, daarna heel het land!
Deze niet te stoppen kakkerlakkenplaag zet door onder toezicht en met dank aan de meeste Europese leiders.

206 Anonymousje    
4 maanden geleden door Anonymousje
1
Meld

@205 ; Die zijn wat onhandig op korte afstand. Of je moet een heule grote valkuil hebben question

207 Partijdig    
4 maanden geleden door Partijdig
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

208 Weed High    
4 maanden geleden door Weed High

* Verwijderd door de redactie *

209 Weed High    
4 maanden geleden door Weed High

Iedereen wil dolgraag dat autochtonen zich nou toch maar gaan aanpassen aan allochtonen. Waarom? We willen ons land terug, mogen we? Dat de Europeanen hun kolonien moesten verlaten, onder dwang van UN/US, dat de blanken uit Afrika weg moesten op straffe van de dood, vond iedereen prachtig, want het was het land van de autochtonen daar, DIE hadden recht op zelfbeschikking, een democratisch gekozen regering van hun eigen mensen.

En dan zouden Europeanen, blanken als enigen dat recht niet hebben? Hoezo?

210 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
3
Meld

Toen NL uit Nieuw Guinea werd gedwongen, heeft de UN de papoea's in de steek gelaten, en de Indonesiers vervolgens een half jaar de tijd gegeven om de Papoea's te laten kiezen. Die werden opgesloten in kampen, de leiders, tot ze "ja" zeiden, en gelijk aan het begin werd er 1 vermoord die het luidst tegen was en zelf hun eigen land wilde besturen, niet onder Indonesie vallen.

De papoea's hadden nog gedemonstreerd, voordat NL en UN weggingen: "Yankees, how many dollars a papoea" stond er op hun borden. Ze voelden de bui al hangen. Kennelijk was het voor niet-europeanen toen al zo duidelijk hoe de hazen lopen.

Iedereen zou op zijn achterste benen staan van verontwaardiging als zich dat nu afspeelde. Welnu, het speelt zich nu HIER af. O, maar dat mag, want dat zijn die vuile "witten", die hebben het verdiend?

211 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
2
Meld

@209 ; Als je veel olie hebt werkt dat wel, kan je ook met je trebuchet schieten dan, hebben de Grieken wel wat ervaring mee, in de geschiedenis.
Anders wordt dat weer lastig met verdelen enzo. En milieunormen voor de olie die gegooid wordt ook ff meetellen, kost aardig wat voor een vergunning.

212 Partijdig    
4 maanden geleden door Partijdig
0
Meld

Vervolgens heeft Indonesie zo snel mogelijk zoveel mogelijk Indonesiers gedwongen, te gaan wonen in wat toen Irian Djaja heette. Zodat zo snel mogelijk de papoea's legaal konden worden weggestemd. En aldus geschiedde. Daarom zijn de papoea's nu grotendeels verloederd en verpauperd, behalve een of twee zeer geisoleerde bergstammen die tot nog toe onontdekt wisten te blijven.

213 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

214 Weed High    
4 maanden geleden door Weed High

@214 ; Hmm, goed punt, daar gaat dan ook nog een theorietje hier en daar mbt arbovoorwaarden.
Nou, dan maar prikkeldraad om de farm heen, denk ik.

215 Partijdig    
4 maanden geleden door Partijdig
1
Meld

Het "wachten" is op een MP van Marokkaanse of Turkse afkomst. Ik geef Nederland nog 10 jaar en dan is het Binnenhof bezet door mohammedanen. Alleen de gedachte al brrrrrrrrrrrrr

216 nostradamus666    
4 maanden geleden door nostradamus666
2
Meld

We hebben als mensheid nog een zeer lange weg af te leggen.

217 elpablo    
4 maanden geleden door elpablo
2
Meld

Politiek-correcte communisten en islam zijn bezig de Europese beschaving vernietigen...https://zlj13051967.wordpress.com/2019/05/24/politiek-correcte-communisten-en-islam-zijn-bezig-de-europese-beschaving-vernietigen/

218 Max13    
4 maanden geleden door Max13
2
Meld

@218 Vermakelijk blogje. Nepnieuws van u.

219 E.Meel    
4 maanden geleden door E.Meel
11
Meld

@216 Ja, want zelfs partijen die helemaal vol zijn van de multiculturele samenleving zoals de PvdA, GL en D66 hebben al vele jaren een partijleider van niet westerse afkomst. O, nee, al die zogenaamde multiculturele partijen zorgen er wel voor dat hun voorman (m/v) Nederlander is. Je zou nog een beetje kunnen twijfelen aan Jesse Klaver maar ook die komt niet uit het buitenland. In de meeste gevallen gaat het bovendien om een man. De PvdA heeft al heel lang het principe dat hun kandidatenlijst man, vrouw, man, vrouw is maar het begint altijd met een man.

220 RazorBlade    
4 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

@220
In een land waar 14.000.000 van de 17.000.000 zeker in Nederland geboren zijn is dat allemaal toch niet vreemd?

Trouwens ik woon in Almere.
Qua inwonertal toch niet echt een kleine gemeente.
Onze burgemeester is (geloof ik ) van Surinaamse afkomst.
De burgemeesters van Rotterdam (misschien wel de grootste stad van Nederland) en Arnhem zijn in Marokko geboren.

En zo zullen er wel meer zijn.

221 tegenzinnig    
4 maanden geleden door tegenzinnig
2
Meld

@221 Van al die Nederlanders is ongeveer de helft vrouw en toch heeft een partij als de PvdA die altijd de mond vol heeft van quota's voor vrouwen in besturen nog nooit in haar hele geschiedenis een vrouwelijke partijleider gehad.

Zo ver ik me kan herinneren is van de drie genoemde partijen ook nog nooit een allochtoon partijleider geweest.

Tja, je kan het natuurlijk toeval blijven noemen.

222 RazorBlade    
4 maanden geleden door RazorBlade
1
Meld

@183 : in mostar is nog steeds een gespannen sfeer

223 maarten1234    
4 maanden geleden door maarten1234
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

224 Weed High    
4 maanden geleden door Weed High

@218 :nep antwoord van u...

225 Max13    
4 maanden geleden door Max13
0
Meld

@221
Ach, voor PvdA zaken moet u niet bij mij zijn.
Maar dat gezegd hebbend, ik herinner me dat ik toch welgemeende bewondering had voor de vele vrouwelijke PvdA ministers, die stuk voor stuk heel veel invloed op het partijstandpunt wisten uit te oefenen en dat te corrigeren.
Ik vond hen zeker niet minder dan hun mannelijke collegae.
In tegendeel.

Geloof ook dat zij meer voor elkaar gebokst hebben, dan waar een vrouwelijke (of mannelijke) partijleider tot in staat geweest zou zijn.

226 tegenzinnig    
4 maanden geleden door tegenzinnig
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

227 Gewooniemand    
4 maanden geleden door Gewooniemand

Allereerst is dit een vrij land, waarin ik zelf wel bepaal wat ik doe. Ten tweede vraag ik me af waarom ik in het land van mijn voorouders me zou moeten aanpassen. Het is een schande dat Turken en Marokkanen dat de afgelopen decennia niet uit eigen beweging hebben gedaan. Ten derde generaliseert het stuk niet-Westerse migranten tot een groep wat het niet is (de denkfout die hier wordt gemaakt is een overhaaste generalisatie) en ten vierde hebben deze lui zich ook nooit aangepast (want hoe kunnen ze dan zo anders zijn), dus kom niet met lulverhalen dat de ene groep iets zou moeten doen richting de andere groep wat de andere groep heeft nagelaten.

228 Vaartuig    
4 maanden geleden door Vaartuig
2
Meld

Een smerig citaat uit het stuk.
“Volgens Maurice Crul (hoogleraar diversiteit en onderwijs aan de VU) maken al deze ontwikkelingen het noodzakelijk dat we het integratiedebat anders voeren. Hierbij gaat het al lang om de vraag hoe migranten zich aanpassen aan de autochtone meerderheid. Inmiddels komt daar een vraag bij: hoe gaan autochtone Amsterdammers deel uitmaken van de nieuwe samenleving? Om voor een betere aansluiting te zorgen, moet eerst het kwartje vallen bij de nieuwe minderheid. Zij moet inzien dat ze veel te winnen heeft door zich aan te sluiten bij multicultureel Amsterdam. Natuurlijk nemen autochtone Nederlanders een krachtige positie in, kijk maar naar de top van het bedrijfsleven en de politiek. Maar hun witte wereldje wordt steeds kleiner. “Als ze niet meedoen, gaan ze kansen missen.””
HIer spreekt een ideoloog, geen wetenschapper.


Maar ok. om te beginnen: Alle GL-PVDA-D66-stemmers de kinderen verplicht op een zwarte school! In de buurt van moskee wonen en asielzoekers in de nabijheid. Huh, weg, witte dominantie.

De armen (want daar hebben we het vaak over), die eh zitten niet in een witte enclave. Stuk is geschreven voor de hippe amsterdammer.

229 lancelot    
4 maanden geleden door lancelot
3
Meld

@228
Het is maar wat u vrij noemt

230 delarosa@europe.com    
4 maanden geleden door [email protected]
1
Meld

@230 U zanikt. Als u meent dat u elders meer vrijheid heeft, waarom blijft u dan in Nederland hangen?

231 E.Meel    
4 maanden geleden door E.Meel
12
Meld

@231
Dat bedoel ik zeker niet. West Europa en Amerika zijn het meest vrij in de wereld.
Dit sterft alleen elke dat een beetje meer af. Er zullen nieuwe vrije samenlevingen ontstaan in de wereld hopelijk maar dat zal niet hier zijn.
Ik vertrek idd binnenkort om deze reden. Amsterdam kan van mij een dikke middelvinger krijgen.

232 delarosa@europe.com    
4 maanden geleden door [email protected]
0
Meld

Oftewel iedereen snel aan de ramadan en vijf keer per dag met je reet de lucht in. Anders ben je niet geintegreerd, en dat is racistisch volgens onze linkse vrienden.

233 greenmango    
4 maanden geleden door greenmango
3
Meld

Wat beweert die Crul nu dat allochtonen niet leven in enclaves?
Moet die man ff wat verder diggen.
Kom als moslim maar met een niet moslim thuis.
Kom als soenniet maar met een sjiiet thuis.
Turkse, Marokkaanse, Surinaamse Afrikaanse moskeeën..allemaal enclaves op zich.

234 Lunatiek    
4 maanden geleden door Lunatiek
1
Meld

Het vreemde is hoe gemakkelijk bepaalde zaken geaccepteerd worden en hoe krom sommige redenaties zijn, zoals de schrijver hier toe past. Als eerste, blijkbaar is nog slechts 45% van Amsterdam autochtoon. Dit zijn grote cijfers. 55% bestaat dus uit allochtonen. En blijkbaar is al 2/3 van alle kinderen allochtoon, dus de shift die er is, zal enkel verder toenemen. Maar niets aan de hand, lekker door gaan. Rotterdam en Den Haag, zelfde laken een pak. Nederland in 40 jaar tijd van 10% naar 25% gegaan met allochtonen, maar niets om je druk over te maken. Er wordt zo over heen gestapt. Niemand die dit soort cijfers een beetje realistisch benaderd en doortrekt naar hoe Nederland er uit komt te zien over 40 jaar.

Toen de allochtonen de kleinere groep was, was er geen dwang om aan te passen. Alles moest in de eigen taal te verkrijgen zijn. Allochtonen waren zielig en moesten geholpen worden. Van alles is uit de kast getrokken. Niet uitgaande van het concept zelfredzaamheid, maar vanuit een slachtofferrol. Het heeft er toe geleid dat Amsterdam in ieder geval een links bolwerk blijft, want je bijt niet de hand die je voedt.
Maar de kronkel komt nu. Nu de autochtonen opeens de kleinere groep beginnen te worden, MOET men wel aanpassen. Uit de witte enclave komen en mee doen en rap een beetje!!! Integratie en assimilatie. Zeg je er iets van ben je opeens een boze witte man.

De volgende kronkel is dat werd er iets gezegd over het aanpassen van de allochtonen dan was het gelijk racisme (emotionele chantage). Nu wordt er iets gezegd over de autochtonen en opeens is salonfahig? Ik blijf dat vreemd vinden.

235 Gezond boerenverstand    
4 maanden geleden door Gezond boerenverstand
0
Meld

En ik maar denken dat het zo duur wonen is in Amsterdam, dat de huizen onbetaalbaar zijn en zo. Hoe komen die buitenlanders daar dan terecht? Waar betalen ze dat dan van?

236 Ektoplasma    
4 maanden geleden door Ektoplasma
0
Meld

@236 via de gemeente voor de sociale huurwoning voor asielinstroom en van particuliere beleggers die voor hun ex medelanders woningen opkopen in nl..

237 icnivad    
4 maanden geleden door icnivad
0
Meld

De allochtonen kwamen en komen natuurlijk als vliegen op de stront af op de linkse knuffelcultuur in de steden, het gevolg is dat zij natuurlijk ook weer gaan stemmen op die knuffelcultuur. Een proces dat zichzelf versterkt overal waar links aan de macht is.
Het gevolg; autochtonen zijn een minderheid onder linkse dictatuur.

238 icnivad    
4 maanden geleden door icnivad
1
Meld

@238

De rechtse beleidsmakers gingen als vliegen op de stront aan het werk voor het bedrijfsleven om goedkope allochtonen naar binnen te takelen, met gunstige voorwaarden voor het bedrijfsleven.

Na gedane uitbuiting zijn ze de maatschappij ingetrapt, met alle gevolgen vandien, want volgens het bedrijfsleven hoeven ze niet te intergreren en de taal te leren, want dat kost GELD, dat kan de maatschappij beter betalen, is niet goed voor de winstmaximalisering.

Dit gebeurt nu ook met de MOE-landers die met vrachtladingen worden binnengehaald, deze hoeven wederom van het bedrijfsleven niet de taal te leren en te integreren, men blijft maar doormodderen.

Waar rechts de scepter zwaait, zie je grote puinhopen voor de maatschappij en geven een ander de schuld!

239 garriet    
4 maanden geleden door garriet
0
Meld

@183 : Etnisch nationalisme is normaal. En al die "redenen" waarom het moet worden uitgeroeid, zijn smoesjes. Excuses om blanken in het land van hun voorouders uit beeld te mogen drukken.

Allerlei minder technologische beschavingen, vaak van bruine mensen, leefden ook in stamverband, en waren dus wel degelijk etnisch nationalistisch, dat wil zeggen zij verdedigden hun territorium. Keizerrijken hielden ook geen stand omdat zij etnisch nationalisme tegenover zich vonden, dat decennia later alsnog de macht kon teruggrijpen. DAT is waarom de Europeanen dwangvermengd worden.

240 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@240 Etnisch nationalisme is net als religie geloven in een sprookje om de wereld lekker simpel en overzichtelijk te houden. Het is primitief en schadelijk voor de mensheid.

241 Gewoon een student    
4 maanden geleden door Gewoon een student
6
Meld

Het aardige is wel dat degene die zich door dit artikel het meest aangsproken zouden moeten voelen de policor elite uit de grachengordel is. Altijd al gweten dat het een stel neppers zijn.

242 greenmango    
4 maanden geleden door greenmango
0
Meld

op naar de 0 autochtone Nederlanders.

243 korrieporrie    
4 maanden geleden door korrieporrie
2
Meld

@241 Hoeveel etnische drinkenbroeders zitten er eigenlijk bij jou op de societeit? Hoe vaak ga jij "kaal" met een Turkse studiegenoot? Eerlijk zeggen.

244 greenmango    
4 maanden geleden door greenmango
1
Meld

@239 Klopt! Maar met de nadelen van rechts word ik minder geconfronteerd.
Ik ben dan ook links noch rechts.. Beide zijn fout, en het kartel in het midden ook.
Ik ben voor zelfbeschikking en wil mijn denken over de maatschappij zoals ik die zie niet uitbesteden door het verstrekken van mandaat aan partijpolitiek, machtsblokken en coalitiesjacheraars.
Maar ik moet wel stemmen, gelukkig valt er eindelijk weer op politieke vernieuwing te stemmen nu Fortuin en D66 dood zijn en SP blijvend wordt gemarginaliseerd.
Als ik dan toch moet stemmen, dan is dat voor die groepering die mij zelf wil laten meebeslissen door referenda.

245 icnivad    
4 maanden geleden door icnivad
0
Meld

@245

Het zijn juist de nadelen van rechts waar je mee wordt geconfronteerd, deze veroorzaken het!

Zo ook de instroom vanuit Afrika, deze moeten de vergrijzing tegengaan, uitgevoerd door rechts in opdracht van het bedrijfsleven.

246 garriet    
4 maanden geleden door garriet
0
Meld

@241 En het koste wat het kost doordrukken van een volkomen ongefundeerd maakbaarheidsideaal is dat niet?

247 Civ    
4 maanden geleden door Civ
1
Meld

@232 Waarheen voert de reis ? Uruguay ?

248 21st Century Guy    
4 maanden geleden door 21st Century Guy
0
Meld

@247 Vanwege het maakbaarheidsideaal van de Nederlandse politiek betalen we 82% belasting (in totaal). De politiek wil de burger in al z'n doen en laten sturen en doen dit middels subsidies (belonen) en belastingen/accijnzen/boetes (straffen) waarbij er flink wat geld bij de overheid zelf blijft hangen om dit systeem uit te voeren.

249 Conradijntje    
4 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trein vertraagd door nikabdraagster
Een trein op Rotterdam Centraal heeft vertrag...

1 dag geleden door Telegraaf

Alleen roetveegpieten bij landelijke intocht...
Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in...

9 uur geleden door AD

Migrantendeal met Italië: 'Dit moet...
Na toezeggingen van Duitsland en Frankrijk ga...

1 dag geleden door iedereen heeft recht op mijn mening

Wapenspecialist: ‘Wapen Robert Oey was...
Robert Oey, echtgenoot van burgemeester Halse...

23 uur geleden door Strafpleiter

Vijf misvattingen over wetenschap op het gebi...
De 5 grootste olie/gas bedrijven spenderen el...

16 uur geleden door eh


ADVERTENTIE


Laatste reacties
PuurHagelslag
OM eist celstraf tegen sadistische boekhouder...
Jemig wat een griezel, hij komt er nog genadi...

minder dan een minuut geleden door PuurHagelslag

Wendel
OM eist celstraf tegen sadistische boekhouder...
We horen of lezen nou nooit iets over islamit...

minder dan een minuut geleden door Wendel

CapoVaca
Wapenspecialist: ‘Wapen Robert Oey was ille...
de broodnodige entertainment ? ...

minder dan een minuut geleden door CapoVaca

MARCUSAURELIUS
100 jaar klimaatdata verwijderd van Canadees ...
GAAAAAAAAAAP...

minder dan een minuut geleden door MARCUSAURELIUS

Realisme graag!
Wapenspecialist: ‘Wapen Robert Oey was ille...
@219 Daar ben ik het wel mee eens, die is i...

minder dan een minuut geleden door Realisme graag!

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig