YouTuber Kalvijn wordt ambassadeur van gezond eten: gewoon wat de pot schaft
Koken & etenYouTuber Kalvijn gaat kinderen inspireren om gezonder en bewuster te eten. In een nieuwe videoserie gaat hij met andere bekende vloggers op pad om uitleg te geven over groente en fruit.
Dat heeft Rabobank vandaag bekendgemaakt. De bank is al langer bezig om mensen bewuster te laten eten. Via YouTube-ster Kalvijn -zijn video’s krijgen zo'n 10 miljoen views per maand- wil de bank nu ook focussen op een jongere generatie: kinderen tussen de 8 en 14 jaar.
,,Ik ben zelf opgegroeid op een boerderij", vertelt Kalvijn door de telefoon. ,,Dus ik ben opgevoed met ‘eet gevarieerd’ en ‘eten wat de pot schaft’. Dat vind ik doodnormaal. In de video's wil ik duidelijk maken dat er meer is dan koek, snoep en cola.”
,,Als je dan uit huis gaat, zoals ik op mijn 17de, dan word je wel op de proef gesteld. Ga je vaker naar de snackbar en zo. Daar kom je dan meer mee in aanraking. Ik merkte dat ik er niet echt van genoot, maar die fase is alleen maar leuk. Ik kan genieten van lekker eten nu.”
Vandaag ontmoette Kalvijn (echte naam Kelvin Boerma) al een stel leerlingen van groep 7 en 8 om het ‘eten van de toekomst’ te proeven. Op het menu stonden bijvoorbeeld krekels omhuld met chocolade. De kinderen hebben ook drie vragen beantwoord waar Kalvijn in zijn eerste video mee aan de slag gaat. Wanneer dat is, is nog onbekend. ,,Het is eigenlijk pas sinds deze week duidelijk dat we dit gaan doen.”
We gaan eerst een plan maken, niets overhaasten
De kinderen is gevraagd over welke groente- of fruitsoort zij graag meer willen weten, en wie hun favoriete YouTuber is. ,,Zo kunnen we hen hopelijk nóg enthousiaster krijgen om de serie te volgen", aldus de woordvoerder van Rabobank. ,,Ze kunnen laten weten naar wie zij het liefst kijken, en die kan Kalvijn dan uitnodigen in een aflevering van zijn videoserie.” De lengte van de serie, de inhoud en wanneer de eerste aflevering verschijnt: dat is allemaal nog onbekend. Het is eerder een kwestie van maanden dan weken, aldus Kalvijn.
Paprika
Dat de bank uitkwam bij Kalvijn is niet zo gek: de afgelopen drie jaar groeide de paprika uit tot zijn handelsmerk. ,,Ik kreeg zelfs berichten van ouders die zeiden dat hun kind nooit paprika at en nu wel.” Dat is een mooi opstapje naar meer, vindt de 23-jarige YouTuber. ,,Dat kun je breder trekken.”
Hij wil het wel goed doen, vandaar dat het nog even duurt voordat de fans hun idool terugzien als ambassadeur van gezond eten. ,,We gaan eerst een plan maken. Niets overhaasten.”
Kelvin is een van de bedenkers van de Veed Awards: een prijs voor vloggers op YouTube. Hier vertelt hij over wat die prijs inhoudt:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Eerste hulp bij verslikken tijdens het kerstdiner: 'Spoor de persoon die zich verslikt vooral aan om goed te hoesten’
-
PREMIUM
Dit gebeurt er in je hersenen als je chocolade eet
Chips, koekjes of een reep chocolade, ieder heeft zijn eigen guilty pleasure. Proberen gezonder te eten kan lastig zijn als je blijft hunkeren naar zoet. Kun je verslaafd raken aan chocolade en andere zoetigheid? Twee onderzoekers leggen uit waarom we chocolade zo onweerstaanbaar vinden en wat chocolade eten doet met onze hersenen. -
Schoonmaaktip
Je huis weer ‘lenteproof’: maak deze fout niet met je vitrage
Weg met de winterdip en hallo schone lei: de voorjaarsschoonmaak staat voor de deur. Met deze praktische tips van schoonmaakexpert Marja Middeldorp wordt jouw huis weer spic en span. -
PREMIUM
Slager Jakob (25) maakt vanaf nu weer dé paardenworst waar mensen voor omreden
De beroemdste paardenworst van Dordrecht en verre omstreken, die van Slagerij Verkerk, maakt een comeback bij Slagerij Gelderblom in winkelcentrum Sterrenburg. De weduwe van slager Aart Verkerk heeft het recept overgedaan aan Jakob Simons (25). ,,Zelfs de kinderen van mijn jongste zoon zweren erbij.’’Dordrecht -
Het glas bepaalt de smaak van de wijn weet Hamersma: ‘Rode wijn heeft graag wat meer ruimte’
Een wijnmaker kan nog zo zijn best hebben gedaan een prachtige wijn in de fles te krijgen, dan nog kun je de smaak om zeep helpen. Simpelweg door het edele vocht in een verkeerd glas te schenken. Wijnexpert Harold Hamersma legt uit welke glazen je met kerst het best op tafel kunt zetten. ,,Duralex-glazen zijn niet geschikt voor wijn.”
-
Phishing-alarm, test nu of jouw gegevens circuleren onder criminelen
-
-
-
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’
Met carnaval vloeit het bier weer rijkelijk. Een paar glazen te veel kunnen je de volgende ochtend een vreselijke kater bezorgen. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit waarom we ons na een nacht doorhalen zo beroerd voelen, en of daar nog iets tegen te doen valt. -
Zweeds stel krijgt celstraf voor bijna laten verhongeren van dochtertje (1,5)
Is het verantwoord om kinderen op een plantaardig dieet te zetten? Die vraag werpt zich op, nu een Zweeds koppel tot drie maanden cel is veroordeeld, omdat een dieet van moedermelk, kool, aardappelen, wortelen, rijst en fruit hun dochter bijna fataal werd.
-
PREMIUMKoken & eten
Christian leefde een maand op wit brood en energiedrankjes: ‘Ik voelde me koortsig’
-
PREMIUM
Alles duurder? Eten in dit restaurant wordt juist goedkoper: ‘Het is een risicootje’
In deze dure tijden nam eigenaar Frank Streefland (38) van De Nieuwe Polderkeuken een gewaagde beslissing: de prijs van een driegangenmenu in zijn fine dining-restaurant ging van 62 naar 49,50 euro. ,,Het is een risicootje, maar ik moet wat teruggeven aan de gast.”Stolwijk -
-
PREMIUM
‘Niet te extreem, wél heel effectief’: met dit dieetschema blijft Brad Pitt zelfs op zijn 60ste in topvorm