door Havermout in Binnenland  ·  44 Reacties

  • 5
  • 730x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

2 Dirk2137

Logisch, die stammen vechten mekaar de tent uit en straks op de straat, oprotten met die lui.

9
3 DNEUS14

GVD, en met die L.L in Brussel wordt dat nog erger.

9
4 DNEUS14

* Verwijderd door de redactie *

5 widezw

De cijfers gaan enkel over 2018. En in die overige delicten zitten 21 pogingen tot moord of doodslag. En dat zijn dan vluchtelingen. Lekker toch.

4
6 ThWil

@6
"En in die overige delicten zitten 21 pogingen tot moord of doodslag."

Beter lezen! het gaat nog maar om verdenkingen; niet over veroordelingen!

14
7 van de andere kant bekeken

Een tweetal maanden geleden plaatste sceptr.net een tweet van Timmermans waarin hij zegt dat
de EU 120 miljoen Afrikanen moet importeren voor 2025 i.v.m. de vergrijzing van Europa. Hij eingdige zijn tweet met “ik me hier persoonlijk hard voor maken”.
Maak je borst maar alvast nat met die Timmermans.

6
8 Kaksaboemsa

@8
Ik ga

6
9 Kaksaboemsa

"Anderhalf jaar na het verkrijgen van een verblijfsvergunning in 2014 had gemiddeld 4 procent van de 18- tot 65-jarige asielzoekers werk. Een jaar later was dat opgelopen naar 11 procent. Veel statushouders zijn dan nog aan het inburgeren. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS, "
Is maar een voorbeeld hoor. Maar kan het wezen dat hier heel veel geld naar toe gaat?

2
10 ThWil

@10 Verkeerde draad. De reactie heeft betrekking op het item sociale zekerheid moet fors versoberd worden.

2
11 ThWil

** gebruiker verwijderd **

Ach ja je kunt krom natuurlijk recht proberen te draaien maar in de kolom overig zaten dus ook 21 pogingen tot moord of doodslag.
Het maakt voor mij (en velen met mij) geen f*ck uit of:
-er daadwerkelijk een dode bij is gevallen
-er een (zwaar)gewonde bij is gevallen

12 verwijderd2420

@12
"zaten dus ook 21 pogingen tot moord of doodslag."

Ook voor jou: beter lezen!
Het gaat om verdenking van, niet om bewezen feiten!
Net zoals bij de casus die in het artikel beschreven stat, kan het ook hier om wettelijke zelfverdediging gaan, of mogelijk zelfs om een onterechte verdenking!

11
13 van de andere kant bekeken

Nog even en die steekpartijen hebben nooit plaatsgevonden of werden gepleegd door kaboutertjes.

Net zoals de huisvredebreuk, diefstal, aanranding, vernieling, straatroof, wapenbezit, brandstichting, handel in harddrugs, kinderporno, seksueel misbruik kinderen, overvallen, mensensmokkel en gijzelingen allemaal onder het kopje "overige" werd weggemoffeld.

5
14 Belazerd

en zedendelicten zaten er ook niet tussen he TS ,je klets BS

3
15 Jongens van de Witt

Dus Harbers is voor niks afgetreden?

2
16 LoydMorris

* Verwijderd door de redactie *

17 Amy

Tapijt, bezem, veeg .... Pleur op.... Het zijn cijfers die niet horen te bestaan maar met vereende krachten en k*tbeleid nu in de boeken staan.

4
18 sparta

* Verwijderd door de redactie *

19 Amy

@8 Laat meer eens zien die tweet , als hij al ergens op staat is het waarschijnlijk een nep Frans Timmermans twitter account.

6
20 21st Century Guy

En de slager vroeg of het iets meer mocht zijn.

2
21 Tsaar

* Verwijderd door de redactie *

22 Amy

* Verwijderd door de redactie *

23 Amy

@23 Uit het vonnis: 3.1

Inleiding

Op 17 juli 2018 kreeg [verbalisant 1] een portofoonbericht over een steekpartij op het [adres] in Den Haag. Hij zag daar voor de [slagerij] op [nummer] een groep mensen staan en hoorde verschillende mensen naar hem roepen dat hij in de slagerij moest zijn. Hierop is [verbalisant 1] de slagerij binnengegaan. Toen hij binnenkwam zag hij drie mannen staan, van wie er één in bedwang werd gehouden. Hij hoorde de twee andere mannen roepen dat de man die zij vasthielden de dader was. [verbalisant 1] zag dat achterin de slagerij een man op de grond lag. Hij zag dat er een andere man naast hem zat. [verbalisant 1] hoorde hem zeggen dat de man die op de grond lag, was neergestoken. Hierop heeft [verbalisant 1] de man die in bedwang werd gehouden aangehouden. Dit bleek de verdachte te zijn.3

2
24 Tsaar

@22 Ik volg Chris Klomp, de auteur van dit artikel, al een tijdje op Twitter. Hij zegt sinds de verschijning van het rapport dat het om 'vermeldingen' gaat, dus zelfs nog voor verdenking. Als ik het goed begrijp zijn mensen aan de haal gegaan met dat getal van 31, zonder de nuance aan te brengen waar het over gaat.

Kortom: het ministerie had niet moeten kiezen voor het samenvoegen van minder voorkomende criminaliteit onder 'overig', maar de critici hebben dat 'verdoezelen' misbruikt om van die 31 gevallen 31 kwesties van moord en doodslag te maken.

0
25 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

26 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

27 Amy

Dus de immigranten zijn minder crimineel dan gedacht maar sommige reaguurders hier balen daarvan!???!?

8
28 ModReset

@28 Die conclusie baseer jij op één enkele casus? Je zou een slechte criminoloog zijn..

2
29 Tsaar

@27 Volgens mij zat het zo: er was een politierapportage, waarin alle incidenten met asielzoekers uit 2018 onuitgesplitst onder 'overig' waren geschaard. Vervolgens vroeg de Telegraaf (of de Tweede Kamer, dat weet ik niet meer) om een uitsplitsing van dat 'overig'. Toen Harbers die gaf, bleek dat onder 'overig' juist de zware misdrijven geschaard werden - die niet zoveel voorkwamen en dus niet in de top-tien terecht zijn gekomen.

Om die onduidelijkheid is hij afgetreden.

Dat krachten die de criminaliteit van asielzoekers graag benadrukken (en overdrijven) van de 31 registraties moord-en-doodslag meteen 31 moord/doodslag-situaties maakten, staat daar los van. Ook in het spoeddebat waarin Harbers aftrad heeft hij gezegd dat er exact één lijk was.

Ik weet niet of het ministerie bij alle incidenten tekst en uitleg had moeten geven. Het was - achteraf gezien - beter geweest. Maar dat rondzingt dat er 31 moorden waren, ligt niet aan het rapport.

Dit is althans zoals ik het begrijp.

1
30 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

31 Amy

@29 die conclusie trek ik dit uit dit artikel net zoals die reaguurders op dit artikel reageren. Gaat om de reactie van de reaguurders die blijkbaar liever criminele immigranten hebben dan niet criminele

3
32 ModReset

Nu proberen ze alsnog onder de kleed te vegen.
Er is geen greintje bewijs voor hun stelling.

1
33 meneer van het nieuws

@23 https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2019:5148

De rechtbank heeft, zoals al is uitgelegd, net als de verdediging de overtuiging dat sprake was van een vooropgezet plan van [eigenaar van de slagerij] en [slachtoffer ] om de verdachte een lesje te leren door hem een aframmeling te geven. Uit het dossier en hetgeen ter terechtzitting is verhandeld, blijkt dat de verdachte zich aanvankelijk alleen met [eigenaar van de slagerij] in het keukentje bevond. Dit keukentje is een kleine, volle ruimte waarvan de enige uitgang de deur naar de winkel is. Vlak nadat [slachtoffer ] zich bij [eigenaar van de slagerij] en de verdachte voegde, werd de deur van het keukentje door [eigenaar van de slagerij] gesloten, waardoor meteen een dreigende situatie voor de verdachte moet zijn ontstaan. De verdachte is in een zeer kort tijdsbestek meerdere keren door [slachtoffer ] hard tegen het hoofd en in het gezicht gestompt. Vast staat immers dat de verdachte een bebloed gezicht had toen hij de keuken verliet. Wat de rol van [eigenaar van de slagerij] in het keukentje is geweest, is niet duidelijk, maar gezien het plan om de verdachte een lesje te leren ligt het voor de hand dat hij zich ter ondersteuning van [slachtoffer ] in het gevecht heeft gemengd of zich, in het voor de verdachte gunstigste geval, afzijdig heeft gehouden. Hoe dan ook was hij een bedreigende factor voor de verdachte, omdat hij aan de kant van [slachtoffer ] stond.

Hiermee is naar het oordeel van de rechtbank sprake geweest van een ogenblikkelijke wederrechtelijke aanranding van het lichaam van de verdachte en daarmee van een noodweersituatie. Uit de verklaring van [eigenaar van de slagerij] en het feit dat de verdachte op enig moment het buitenplaatsje kon bereiken blijkt, dat de verdachte zich achterin het keukentje bevond en dat [slachtoffer ] en [eigenaar van de slagerij] tussen hem en de uitgang moeten hebben gestaan. Omdat er voor de verdachte dus geen enkele uitweg was, bestond voor hem het belang en de noodzaak om zich tegen deze aanranding te verdedigen. Dit heeft hij aanvankelijk geprobeerd door een metalen bak in de richting van [slachtoffer ] te gooien. Toen dit onvoldoende bleek, is de verdachte naar het kleine gesloten buitenplaatsje achter de keuken gelopen om iets te zoeken waarmee hij zich kon verdedigen, en waar hij het mes vond. Met dit mes is de verdachte op [slachtoffer ] afgelopen en toen deze hem opnieuw de weg naar de deur versperde, heeft de verdachte [slachtoffer ] met dit mes in de zij gestoken.

Uit het bovenstaande en hetgeen reeds onder 3.4 “de beoordeling van de tenlastelegging” ten aanzien van de toedracht is overwogen, volgt dat de rechtbank, anders dan de officier van justitie, van oordeel is dat de ontstane noodweersituatie niet aan de eigen schuld van de verdachte te wijten is geweest.

De rechtbank is echter wel van oordeel dat, hoezeer er ook sprake was van een noodweersituatie, verdachtes handelen niet proportioneel is geweest. Zij acht het steken met een mes tegenover het slaan door [slachtoffer ] een te zwaar middel, temeer nu de verdachte [slachtoffer ] in zijn zij heeft gestoken, terwijl hij er ook voor had kunnen kiezen om (eerst) met het mes te dreigen. Om die reden komt de rechtbank tot de conclusie dat niet is voldaan het proportionaliteitsvereiste, zodat het beroep op noodweer niet slaagt.

Daarmee wordt toegekomen aan de stelling van de verdediging dat het handelen van de verdachte valt aan te merken als noodweerexces.

2
34 Anti-Prut

* Verwijderd door de redactie *

35 Amy

In het lijstje misdrijven wat onder het kopje "overige" was geschoven staat dat het gaat om 31 registraties van "doodslag/moord".

Specificatie van deze 31 registraties zijn 25 unieke gebeurtenissen: 21 pogingen tot moord of doodslag, een sepot, een registratie dna-afname, een mishandeling en één ‘voltooid delict’, met een dodelijk slachtoffer.

Het delict met dodelijk slachtoffer is door de rechter beoordeeld als bewezen doodslag, maar de verdachte niet veroordeeld omdat het hier ging om zelfverdediging. In dat geval wordt een verdachte ontslagen van verdere rechtsvervolging en in vrijheid gesteld.

Dat doet dus niets af aan alle overige ernstige delicten waarbij geen dodelijke slachtoffers zijn te betreuren. We hebben het hier over zware mishandelingen, aanrandingen, roofovervallen, kindermisbruik, inbraak, enz.

Zie voor het complete lijstje van die "overige" alle details in onderstaande link:

https://www.google.com/imgres?imgurl=https://i.fokzine.net/upload/19/05/190517_147316_geregistreerde_incidenten_uitgesplitst.jpg&imgrefurl=https://frontpage.fok.nl/nieuws/815853/1/1/50/harbers-door-het-stof-om-cijfers-criminele-asielzoekers.html&tbnid=22x9B6RmcYxygM&vet=1&docid=HdRXDYI6lFVdtM&w=654&h=1562&source=sh/x/im

De vraag is waarom deze misdrijven onder "overige" werden geplaatst, terwijl lichtere vergrijpen of incidenten wel in detail werden vermeld.

1
36 Belazerd

@36 Uw laatste vraag is simpel te beantwoorden: het ging niet om de zwaarte van het misdrijf, maar om het aantal keer dat er een melding van gedaan was. 'Belediging' haalde met 80 gevallen de top-tien, 'Huisvredebreuk' met 73 niet.

0
37 Smiling

@37 Het is mij bekend dat men een lijstje heeft gemaakt op basis van de meest voorkomende misdrijven. Dat juist de zwaardere misdrijven op één hoop zijn gegooid doet vermoeden dat deze manier van registratie bedoeld is om de maatschappelijke discussie over de criminaliteit bij AZC's gunstig te beïnvloeden. Deze manipulatie heeft Harbers uiteindelijk de kop gekost.

De vraag blijft waarom men dit heeft geprobeerd. Speelt hier een politieke agenda een rol? Moet de bevolking wijs gemaakt worden dat de komst van illegale immigranten allemaal wel meevalt? Of sterker nog dat we ze nodig hebben voor onze toekomst?

1
38 Belazerd

@38 Ik ga over het algemeen - en nu dus ook - eerder uit van onbenul dan van complotterige toestanden. Het was uitermate dom om het zo te doen. Goed dat Harbers er om af is getreden.

0
39 Smiling

Deze cijfers moeten buiten de media blijven zodat het volk niet weet wat er gaande is. Net alsof ze nu wel ineens open kaart spelen. Houdt het volk rustig door ze voor te liegen, de echte cijfers zijn bekend, maar niet voor het gewone volk.

1
40 Marita3

Toeval? Tijdens het debat in de 2e kamer was er geen fractievoorzitter van de coalitiepartijen aanwezig. Dat vroeg Wilders zich ook al af tijdens een interpellatie. Waar waren zij dan wel. In de 1e kamer want daar trachtte men de klimaatwet er door te duwen voordat de nieuwe 1e kamer in dienst zou treden. Harbers werd dus gewoon geofferd door Rutte en kornuiten en volgens mij was hij er nog blij om ook dat hij niet meer hoefde te liegen en bedriegen!

1
41 gerrit

Er waren in totaal 31 pogingen tot moord of doodslag volgens dat rapport., maar ook dat willen ze met dit "nieuws" dus blijkbaar bagatelliseren. :-/ Ook waren er 5 verkrachtingen en 47 aanrandingen. Maar laten we het vooral over dit ene geval van "zelfverdediging" hebben ja. :-/

1
42 foshizzle

@1 Een MOL en een KOE verenigen is nog niemand gelukt!

Helaas is het zo dat het grote publiek zich heel makkelijk een oor aan laat naaien!

1
43 Zie Hier

Al vaker heeft @8 Kaksaboemsa dit bericht geplaatst. De ene keer is het 2 maanden geleden dan weer 6 maanden geleden. Destijds heb ik gevraagd om een reactie en een link. Daar komt geen antwoord op. Daarentegen blijft Kaksaboemsa wel iedere keer opnieuw hetzelfde bericht plaatsen zoals nu weer 2 keer kort achter elkaar. Zolang er geen verduidelijking komt van Kaksaboemsa ga ik ervan uit dat het hier om een nepaccount van Timmermans gaat zoals ook wordt opgemerkt door @20 .

0
44 Graaier1000

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Lijkt veel op die aanslag van 7/11 die door Hamas werd uitgevoerd!...

1 minuut geleden geplaatst door Zie Hier

sockknitter
Onderzoekers leggen een verband vast tussen verdachten van de terroristische aanslag in Moskou en Oekraïne - Dissident.one

Wat een l*l-verhaal.Als Oekrainen een "venster" zouden hebben vrijgemaakt, waarom zijn die terroristen dan eerst richting Belatus gevlucht, ip...

4 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Rooibos
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@6 Als ik naar de supermarkt ga, vooral in de late avond, krijg ik toch sterk de indruk dat ik in Marokko en Somalië woon. Alleen een klein...

4 minuten geleden geplaatst door Rooibos

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@3Goed hè!Maar kan beter, via een enkele reis. :D...

7 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

@3Ik ben tegen dat systeem, maar dat is wel een andere discussie....

9 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Strongoli
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@3Dat gaat ècht niet gebeuren, want als de wind verkeerd staat, krijgt Rusland te maken met een fall-out. En waarom zou Rusland z'n eigen b...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Afschaffen....

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Oeps112
'Pro Palestina activisten' saboteren het onderwijs op Amsterdam University College

https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/pro-palestina-activisten-saboteren-het-onderwijs-op-amsterdam-university-college...

14 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Ron MVV Maastricht .
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Nee, we hebben geen tekort aan plaatsen maar te veel asielzoekers. Als we nu die uit veilige landen terugsturen, hebben we genoeg plaats. En deg...

14 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

NK. App
Sophia LeonXvideo Desi ComCotton Candi BbwFilmes Erótico BrasileirosFormite PornTik Tok Sex VideoBlowjob By RedheadPorn SakuraWwe Lana Sexşhemale TubeEverflirtMeru R34Anna L And Danny BlowjobMiakhalifa PornvideoBlackporn OnlyImagefap.coimBhai Ne Bahan Ki Seal TodiLilpeachbutt69Indian Leaked Sex TapeHot Porn ChicksStep Beother PornBloodlust CeremeAbuseme Kelsey KaneDanifae NudeBritnikittenSolosexPorn With BlondeFuta CumshotsDesi Indian Xxx ComShane DeseilSexy18GirlseithmuscleBailey Base DickdrainersDesi Lover SexGranny Loves AnalDirtyroullleteBella Bells.pornSexy Storeis HindiBabe Sex PornCelina Powell LeakedBrandi TayloreCartoonpornvieoSuoerhqXnxx Telugu HdGood Night SexKeisha Grey CreampieMommassage PornPorn Women StarsWww.pornomoviesDani Daniel FuckHardcore Lesbean PornCeleb MudesYours Amateur PornChacha Bhatiji Ki BfFutarini PornFinnisfineLezbiyen PornosunuVeinyboobsPassion Hd Xxx ComMi Esposa TrioTamil KamamPrn HunBhabhi Phone SexIndian Sex XmasterWeb Series Xxx HdFutanari LesbianIleana D Cruz Hot SceneChloe Lamb SexRock Climbing PornHentai GoddessNaked FootballPonr Hd VideoBiwi Ko ChodaRoblox Hen TaiManga Origin FrHotwife CaptionsEsha Gupta NudeAkidearest LeakedAnna Beggion NudeBlack 3someAsian Bus SexMastishareClose Up Indian PornMilitary Babe At GloryholeSex Dolls RedditGirlfriend PornTamilscxManchu Lakshmi SexVhs PornHairy HunksPhun.orgDirty ChatSecretary PornographyAunt Cas PornRedwap MovieMallu Bhabhi NudeYoung Adult MovieCory Chase AnalJapanes Massag PornViolet Gems AnalFr.stripchatRylee Rabbit PornSexy Bra PentyCorinna Kopf Leaked OfSasha_ursxHugh Heels PornGirl MusterbationLatest Sex IndianBoatmilfAlison Araya NudeMaite Perroni DesnudaMasturbate GifNude Babes On The BeachForcedporn VideoChaturbate RecordingThiccxxxMandy Waters IafdBeefarmr PornWhat Is FutunariaXx Teen VideoXnxx Indian Video CallJwoww NudeSmashedely LeakSex AdventureDvp PornVr Porn TorrentsMassage CumshotChoclatemodelsSexo EroticoHottest Naked WomenVideo Sex PunjabiHigh Quality Xxx VideoSunny Leone English BfBig Titties At The BeachPwag Bbcسكس المجانيهMoriahmills TwitterThe Hard PornBruce VetureTittyfuck FacialsBangladeshi AdultXxx Film Full HdMom And Daughter GangbangedBiggest Tits BjAlison Lohman NudeJia Lissa CreampieAnnie Parisse NudeTabbu NudeRyann Murphy NudeXx Indian Com