Met een doorgeladen pistool naar de jeugdbescherming (nos.nl)


Bij de jeugdbescherming in Amsterdam weten ze hoe ver ouders kunnen gaan. Regelmatig krijgen medewerkers te maken met agressie. ...

door Tjeempie in Binnenland  ·  42 Reacties

  • 2
  • 399x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het zijn ook dikwijls eigenwijze knakkers, die als ze de macht hebben jouw kinderen eventueel verplichten een moskee te bezoeken.

12
1 Positivo

** gebruiker verwijderd **

De werkvloer vangt de fouten op die de beleidsmakers in het proces hebben opgenomen.

2 gebruiker-verwijderd

Niet goed van die 'clienten' maar het zou goed zijn voor het kind als minstens de help v/h personeel van de jeugdbescherming vervangen wordt door mensen die kinderen als prioriteit hebben ipv hun eigen ego.

5
3 Rex

In het hele verhaal is nergens terug te vinden dat er ook maar 1 kind is geholpen.
Zou dat soms het probleem kunnen zijn?

5
4 in holland

> 'man, ik oeweet oewaar jou huis woondt'

8
5 Jan met de korte achterlul

** gebruiker verwijderd **

Tjongejonge wat een negativisme hier. Zeker zelf allemaal ervaring? Alsof het normaal is wat er gebeurt. Als jij een fout maakt in je werk (maar dst doe jij natuurlijk nooit) is het ook volkomen normaal dat je in elkaar wordt gerost.
En #1 spant helemaal de kroon met een opmerking die kant noch wal raakt. Gaat het niet over Moslims dan draaien we het zo dat het er wel over gaat. Lijkt me heel naar om last te hebben van zo'n obsessie.

6 verwijderd23941

@4 Daar gaat het artikel ook helemaal niet over.
Persoonlijk, ik vind het verschrikkelijk hoe sommigen tegenwoordig dingen menen te moeten oplossen.
De meeste mensen in de zorg doen dit werk uit medemenselijkheid, voor het geld hoef je het immers niet te doen.
Mijn zoon, verpleegkundige, groot en breed, moest een keer aanwezig zijn bij een slecht nieuws gesprek over een dementerende vader, omdat bekend was dat de familieleden zich niet konden bedwingen tijdens dergelijke gesprekken.
In mijn ogen is dit gestoord, je blijft van andere mensen af, zeker als ze voornamelijk het beste met je kind voorhebben.

2
7 Koortje

@6 Hulde, en volgens mij is er ook helemaal niets van waar dat ieder kind in Nederland verplicht zou zijn een moskee te bezoeken, ook opgeklopt nep nieuws.

2
8 Koortje

** gebruiker verwijderd **

@8 Welnee, dat is ook niet waar. Maar er zijn hier nu eenmaal mensen die alle problemen graag afwentelen op dezelfde groep, ook al slaat dat helemaal nergens op.
Maar wat erg, wat mensen als uw zoon, meemaken.
Ik ben van mening dat je van onze hulpverleners hoort af te blijven. Je zou maar eens afhankelijk van hen kunnen zijn. Respect is meer op zijn plaats. Gelukkig zijn er meer mensen die er zo over denken. Zeg uw zoon maar dat ik veel respect heb voor mensen als hij.question

9 verwijderd23941

Korte lontjes icm niet begrepen machteloosheid of onvermogen zijn een gevaarlijke cocktail

0
10 Tjeempie

@10 ; Daar zit hem de kneep natuurlijk. Jeugdzorg is een organisatie met medewerkers die plegen te denken dat zij de absolute waarheid in pacht hebben en alleen het belang van het kind voor ogen hebben. Dat hun 'eisen' vaak volledig onrealistisch zijn en een gezin dat eenmaal in de klauwen van jeugdzorg terecht komt daar doorgaans nooit meer uitkomt.. daar hoor je ze natuurlijk niet over.
Tja.. en dan hoor je als moeder die door de vader jarenlang mishandeld is geweest, halfdood in het ziekenhuis is opgenomen geweest.. na een moeizame vlucht met de kinderen uit die geweldsspiraal.. dat je verplicht bent om een goede relatie te onderhouden met je mishandelaar in het belang van de kinderen. Nee? Kan je dat niet opbrengen? Dan ben je je kinderen kwijt.

Niet raar hé... dat mensen die zo onterecht tegen de muur worden gezet met hetgeen hen het liefste is op de wereld, hun reden tot leven... weleens agressief worden.

6
11 Mariska3

Triest, maar begrijpelijk. Als je de verhalen door de jaren heen gelezen hebt, dan zie je een stel eigenwijze besserwessies, die hun middenklasseopvattingen aan de onderklasse willen opleggen. Als het gezin niet ontbijt, dan kun je al het gevaar lopen dat de kinderen uit huis geplaatst worden. Als je dan de organisatie opzet als een laagdrempelige gezelligheidswinkel, dan moet je niet vreemd opkijken, dat mensen verhaal komen halen op deze manier. Het is niet zomaar vrijblijvend advies, maar er wordt ingegrepen en het ergste is, dat aan waarheidsvinding voorbij wordt gegaan, wanneer kinderen uit huis geplaatst worden. Wie niet horen of lezen wil moet voelen.

6
12 Vilseledd

"De impact van de mishandeling was vooral groot op Erica’s gezin. Haar jonge kinderen werden angstig; kennelijk liep hun moeder gevaar als ze ging werken. Dat was het moment dat Erica besloot te stoppen."

Volgens de logica van haar eigen organisatie zouden de kinderen uit huis geplaatst moeten worden.

4
13 Vilseledd

@12 Ik krijg de indruk dat je de berichtvoeging heel eenzijdig heb gevolgd.
Deze instanties zijn niet alleen maar slecht .
Het is ook niet normaal als je je kinderen om welke reden dan ook zonder ontbijt naar school stuurt, graag dat daar maatregelen worden genomen.
En ja, ik sta er altijd van te kijken dat mensen dan op deze manier verhaal komen halen.
Mijn mening, je reactie loop langs alle kanten spaak.

2
14 Koortje

@6 "Gaat het niet over Moslims dan draaien we het zo dat het er wel over gaat."

Daar komen ze niet. Ze weten heel goed, dat ze alleen bij tot watjes gemaakte autochtonen hun linkse hobby's kunnen uitoefenen. Totdat ze iemand aantreffen, die tot de wegkwijnende autochtone onderklasse behoort; die is niet in te pakken met beleidsdiarree en peptalk.

6
15 Vilseledd

@7 "Persoonlijk, ik vind het verschrikkelijk hoe sommigen tegenwoordig dingen menen te moeten oplossen."

Er komen mensen van de overheid jou hulp aanbieden, maar in feite dwingen ze je tot bepaald gedrag op straffe van afname van je kinderen. En Nederland doet dat niet alleen in schrijnende gevallen (daar laten ze juist steken vallen), maar ook wanneer kinderen niet ontbijten, wat te veel friet eten, niet voorgelezen worden en meer van dat middenklassegeluk.

3
16 Vilseledd

En vergeet daarbij niet, dat veel van die medewerkers rond de 25 zijn en net van de sociale academie komen en vanuit het boekje de ouders gaan vertellen, hoe ze moeten opvoeden.

2
17 Vilseledd

Bescherming is bescherming.

0
18 Dzzz

@14 slecht + goed = slecht

2
19 Vilseledd

@11 Maar ook niet, wanneer de ex-man de leuke weekendpapa uithangt en moeder erdoor wordt gehaald als degene, die alleen maar kan mopperen en straffen. Ik kan me voorstellen, dat men daar ook voor past.

2
20 Vilseledd

@16 Tuurlijk dwingen ze in sommige gevallen tot ander gedrag, immers, anders verandert er niets, en geloof me, het is nog altijd heel hard nodig dat kinderen extra hulp nodig hebben.

2
21 Koortje

@21 In Italië ontbijten ze ook niet, maar bij mijn weten gaan niet 100% van de kinderen naar een jeugdinstelling. Veelal projecteren de medewerkers hun eigen middenklasseopvattingen op gezinnen met een andere subcultuur. Daarnaast komen de problemen voort uit het feit, dat de overheid hoge belastingen heft, mensen werkloos raken, door gebrek aan dagbesteding lusteloos en initiatiefloos, waardoor de kinderen slecht opgevoed worden. Dan ga je niet deze symptomen aanpakken, maar begin je met ambtenaren, waaronder deze klagies, naar huis te sturen.

3
22 Vilseledd

@22 Blablabla dit is de laatste welke ik aan dit item ga wijten, word een beetje moe van je, als je besluit kinderen te krijgen heb je er fatsoenlijk voor te zorgen, een ieder ander de schuld geven van het feit dat dat niet gebeurt is niet eerlijk.
Wel heb ik nog even een link voor je
http://lekkertafelen.nl/kookschool/italianen-en-hun-eetgewoonten/

3
23 Koortje

** gebruiker verwijderd **

@15 Wat ik dus al zei : dit is geen draadje over Moslims. Maar blijkbaar moet het er, ook van jou, toch weer over. Dat de hulpverleners daar niet zouden komen lijkt me overigens sterk. Je doet nu net alsof ze zelf mogen kiezen welk gezin ze gaan helpen. Verder praat je sowieso poep.

24 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@23 Dus ze ontbijten toch! question

25 verwijderd23941

@23 Lol, uiteraard,

1
26 Koortje

** gebruiker verwijderd **

27 verwijderd23941

@23 Maar de mogelijkheid om dat 'besluit' te nemen heb je van de natuur gekregen en niet van de roverheid. En koffie is geen ontbijt en die croissant wordt droog gegeten. Het is niet meer dan koffie met een koekje.

3
28 Vilseledd

** gebruiker verwijderd **

@28 Zucht...

29 verwijderd23941
30 Vilseledd

** gebruiker verwijderd **

@30 Uit huis geplaatst door onze jeugdzorg? Een Amerikaans bericht uit 2011. Nogmaals zucht...

31 verwijderd23941

@31 Maakt niet uit'; hier krijgen ze het ook klaar en 2011 is wat anders dan 1961. Jeugdzorg is symptoombestrijding, maar niet de aanpak van de fundamentele problematiek.

3
32 Vilseledd

** gebruiker verwijderd **

@32 Nou, wat let je.

33 verwijderd23941

@33 Wat let mij?

2
34 Vilseledd

@33 ; Ik ken dus een vrouw wiens dochter uit huis is geplaatst omdat haar ex er alles aan deed om haar het leven zuur te maken (omgekeerde wereld dûh). Dat arme kind zat dus in een instelling want er was geen pleeggezin voorhanden. Moeder mocht na een jaar (!!) haar kind elke maand een dagje thuis hebben in een weekeind. Moeder had geen auto en instelling was ver weg. Dus op en neer met het OV voor een paar uurtjes thuis.
Tot de trein eens vertraging had op de weg naar huis en de lunch thuis niet gehaal kon worden. Moeder had het niet breed dus kocht een zakje chips op het station om de ergste trek van dochter even te stillen.
Dat kostte haar dus weer een jaar haar omgang met haar dochter want je kind chips geven ipv brood met de lunch is blijkbaar in alle situaties verwaarlozing.

Gadverdamme.

4
35 Mariska3

@35 Dus het is echt niet overdreven, als ik ze de 'ontbijtmafia' zou noemen. Ook het feit, dat mensen 'afhankelijk' zijn van het openbaar vervoer wordt dus kennelijk niet door onze middenklasseprojecteerders begrepen.

2
36 Vilseledd

Jeugdzorg kan het ook nooit goed doen. Grijpen ze in, dan zijn de ouders kwaad, grijpen ze niet in en vallen er (jeugdige) slachtoffers dan hebben ze het ook gedaan. Geen enkele ouder wenst bemoeienis van Jeugdzorg terwijl veel ouders niet eens inzien dat ze het belang van het kind uit het oog zijn verloren (bv. bij vechtscheidingen). Complimenten voor iedereen die bij Jeugdzorg werkt, ik ken de verhalen van dichtbij en zou absoluut niet willen ruilen.

1
37 Mrs. K

@35 Haha en dat soort verhalen geloof jij? Die omgangsregeling wordt getoetst door de rechter, die zal nooit een omgangsverbod van een jaar opleggen vanwege eenmalig een zakje chips als lunch, dan moet er toch echt structureel iets mis zijn. Kinderrechters laten kinderen zelfs terugkeren bij verslaafde ouders of ouders die elkaar dagelijks de tent uitvechten, enkel omdat de beste plek voor kinderen bij de ouders is. Heb je je nooit afgevraagd of degene die je zoiets vertelt wel in staat is om objectief te oordelen?

1
38 Mrs. K

** gebruiker verwijderd **

@33 Ja, los het op als anderen het volgens jou niet kunnen.

39 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@35 Tuurlijk, geloof je het zelf?

40 verwijderd23941

Wat een triest draadje.
Alles is de schuld van de grote, boze overheid en de burgers zijn altijd slechts slachtoffers..
Dat er genoeg extreme gevallen zijn waarbij hulpverleners hard nodig zijn, wordt voor het gemak maar even vergeten.

0
41 Wild Rover

@28 Nee het besluit heb je genomen toen manlief het nodig vond hem uit de broek te nemen. Voor de rest legio mogelijkheden om te zorgen dat je als vrouwlief geen aardappel hoeft uit te persen.

1
42 Scholar101

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Michael Knowles (@michaeljknowles) on X

Australische censuurfanaten willen graag wereldwijd kunnen bepalen wat mensen wel en niet mogen zien of horen - zoals mbt de twee steekpartijen ...

zojuist geplaatst door progressiefliberaal

Bop
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@7 Voor iemand die zich fan van Wilders noemt misschien de gedroomde oplossing maar normale mensen kijken liever naar wat gepast is. Dat zou zo...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

RobP
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@68 Het swastika is een heel oud symbool. Niks mis mee...Tuurlijk niet. Hitler was een socialist en democraat pur sang......

3 minuten geleden geplaatst door RobP

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

   "A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden:" Nou, dat zal XR vast weerhouden, ... not! De vorige actie (februari...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

sockknitter
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

@4Hebben de asielzoekers dan bezwaar gemaakt?...

7 minuten geleden geplaatst door sockknitter

wildersfan
Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Ik heb een vaag vermoeden dat Omtzigt degene is die dwars ligt....

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

RobP
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@47 "Het aantal doden onder het marxisme van Stalin beloopt naar schatting 50 miljoen en onder Mao 100 miljoen."Dat was geen marxisme maar tot...

10 minuten geleden geplaatst door RobP

Zie Hier
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Ze kunnen ook weer wvertrekken naar land van herkomst of bij een van de vele NGO s opvisite gaan!...

15 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@62 Dat zou je aan Bosma moeten vragen. Niks mis met zo'n prinseNvlag speldje, alleen als NSB'ers zoals jij het gaan misbruiken voor hun eigen e...

16 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
DoujinMysexgamesNon Stop CummingSunny Leone X X XAne PornHarley Quinn Cosplay PornEscorts Near MeMulherespeladavipPornografia ForteWmanuelly RaquelBbcanalManipuri Xxx VideosMallu AmmayiWww Free Download Sex Video ComSleeping Facial PornXxx TubePorn ShopFree Porn BrazzetsBoob PediaMone DivineBigass Porn StarsOlivia Casta SexGangbanged MaturesTop Only Fans LeaksSuper Skinny PornIndian Hunk PornDomination XxxBusty_emaIndian Maid PornXxxx LndianDivya Dutta PornSunny Leone Sex TubeDesi Bhabi Xxx VedioHijab HotKhmer PornPostcum TortureThicc MomFreeporn AllGlory Hole CrempieCandidpornChatavenue TeensAshmaletubeShesfreaky ConTravestie ChatKira QueenAugust Ames GifGracecharis PornXxx Sex BpXxx Bf Full HdXxx Hd DHentaiprosTusht PornWhimper PornManga HentSexvideo LatinaPorn En El BañoLesbianas Haciendo El AmorMom Pov.comGang Rape PornMarie Temara PornTight Ass FuckNude Short FilmTamashiu InsertBj And SwallowHot Adult MoviesPorn Videos In Hindi HdVideos X FrançaisXvideos Cartoon GayNude Joyce DewittMeganavalonGianna LynJohnny Sins HospitalWeird Porn VideosReal Live Camسکس جوردBeautiful Korean PornSexy Naked PornEmily Willis LatestPornografia CaseraXxxvideos DounlodSpider Sex PositionLeone NudeChloe XxxAftersex MovieXnxx Of BestApex Legend PornDdrunk PornVillage Aunty FuckBf Bf Sexy Video BfPornos PhotoGraciewaifuPunjabi Xxx ComCaitlin McswainMeetmilfTessa Fowler RedditBlake Blosdom PornRigid3d PornFugi AppEhotlovea OnlyfansPorn Jav UnsensoredWww Sexy Bf ComIndia Reynolds NudeCandy Alexa PornGujarati Sex Video DownloadBokep JepangPornhwa RedditBig Tits In MovieHot Romance XxxBollywood Actress Sex PornHq PornerBaka Dakedo Chinchin Shaburu No Dake Wa Jouzu Na Chii-chanNude PirnReal Sister PornstarsXvideos ClassicDownload Free Porn Videos FreePorn SoAnilyme ProXxx.porno. ComPhim Sẽx HdKristol SummersKriti Sanon Xxx PhotoPee PornPandamoviedPorn DiscountsInternet Chicks PornPorn LesbansFilm Pornos XxxLuana-pradoWww Xxx Sex Vidio ComIndian Hot Boobs SexXx X FamilyHorny For The Roommate Ashlyn PeaksHottest Desi PornUkountingTravesti NuaNifty.orfgKelly Divine AnalJesica Rabit PornOkk PronGvh-496Bigsex MomFutanaria HentiaNude Fahion ShowXhamste4Madrasi PornHot N U D E SSundress MilfsPegas ProductionWrestilng PornSharon Stine Nude