RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nieuws

Dreigende milkshakegooiers: brexit-voorvechter Farage durft bus niet uit

Nigel Farage besmeurd met milkshake. Beeld © Getty

Uit angst voor nieuwe aanvallen met milkshakes is Brexit-politicus Nigel Farage vandaag even niet uit zijn 'Brexit-bus' gestapt om campagne te voeren. Maandag werd hij in Newcastle al bekogeld met de milkshake 'banaan en karamel'.

Farage was vandaag al in een paar plaatsen geweest toen hij in Rochester aankwam. Daar zag zijn beveiliging drie mannen die in het zwart waren gekleed. Ze zouden milkshakes bij zich hebben gehad. Farage werd verteld dat hij beter niet uit de bus kon stappen.

Anti-EU-partij in Groot-Brittannië bovenaan peilingen voor EU-verkiezingen:

00:59
De kans is flink dat Farage de verkiezingen gaat winnen.

Jongens met milkshakes

De buschauffeur van Farage vertelde lokale verslaggevers dat 'er een paar jongens stonden met milkshakes'. "Die gingen ze over hem heen gooien." 

Dezelfde verslaggevers vroegen Farage ook of hij na het incident van maandag een extra pak bij zich had. Daar wilde hij niet op antwoorden.

Brexit
Lees ook:
Brexit of niet: de Britten kiezen gewoon hun 73 Europarlementariërs

Verkiezingen

In Groot-Brittannië wordt morgen net als in Nederland gestemd voor het Europese Parlement. De anti-brexit-partij van Farage gaat in de peilingen aan de leiding. Farage toert voor de campagne van zijn partij met een bus door Groot-Brittannië.