Dewinter overplakt een bord met Arabische tekens
Volledig scherm
Dewinter overplakt een bord met Arabische tekens © VTM Nieuws

Vlaams Belang speelt vals bij campagne

Vlaams Belang voert campagne tegen wat zij de ‘islamisering’ van de Turnhoutsebaan in Antwerpen noemen. Vandaag hebben ze bij een actie een bord met Arabische tekst overplakt. Op het bord stond, zogezegd, de naam van een café in het Arabisch. Maar die actie blijkt in scène gezet. De partij zou het bord met de Arabische naam zelf gehangen hebben, want later vandaag had het café gewoon een Nederlandstalige naam.

51 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Heel raar: Theo Francken had dit op zijn FB-pagina geplaatst, maar na een stortvloed aan boze reacties heeft hij het weer weggehaald. Bang om nog meer NVA-kiezers aan VB te verliezen? En @ Leo Peeters: Maria of Mary is bij moslims niét Masira, maar Maryam of Meyrem. Ik vraag me trouwens af of Dewinter dergelijke actie ook gevoerd heeft bij de winkels met Hebreeuwse of Jiddische opschriften?
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Ik kon hem altijd wel smaken maar tegenwoordig hangt hij het serieus uit wat een belachelijke actie ik denk dat het hoog tijd word dat hij een stap opzij zet deze actie brengt niets op integendeel
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Wie zonder zonde is werp dan de eerste steen, maar niet allemaal tegelijk aub!
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Gerry Cle zegt: Het lijkt er sterk op dat De Winter leugens verkondigt en zelf valse bewijzen creëert om zijn achterban te overtuigen dat er een probleem is met moslims. --- Geen problemen met moslims? In onze gevangenissen zitten meer moslims dan alle andere geloofsovertuigingen samen. Stop met het licht van de zon te ontkennen.
  • Claude Vandekerckhove

    5 jaar geleden
    Ik begin mijn liberale krant toch meer en meer te bekijken als een krant die mijn visie niet deelt