Fabrieken op Chemelot.
Volledig scherm
Fabrieken op Chemelot. © ANP

Industrieterrein Chemelot geeft toe: uitstoot lachgas jaren niet gemeld

Een fabriek op het Limburgse chemisch industrieterrein Chemelot stoot al decennia grote hoeveelheden lachgas uit zonder dat dit gemeten werd. Dat bevestigt Chemelot in NRC. Lachgas is als broeikasgas 265 maal zo sterk als CO2.

  1. Lezers over kwaliteit van onderwijs: ‘Als we toestaan dat kinderen ‘ff’ gebruiken in schrijftaal, gaat het niet goed’

    Lezers over kwaliteit van onderwijs: ‘Als we toestaan dat kinderen ‘ff’ gebruiken in schrijf­taal, gaat het niet goed’

    De kwaliteit van het onderwijs daalt al jaren en er lijkt weinig politieke belangstelling of urgentie om daar iets aan te doen. Inspecteurs vinden dat de formerende partijen onderwijs hoger op de agenda moeten zetten. Vooral basisvakken zoals taal en rekenen zouden meer aandacht moeten krijgen. Wat vind jij? Moeten kinderen echt met (hoofd)rekenen bezig zijn? Of is een rekenmachine gebruiken net zo goed? Is goede beheersing van de taal belangrijk, of volstaat het uitdrukken van wat bedoeld wordt? Dat vroegen we onze lezers in de dagelijkse rubriek de Kwestie.
  2. Lezers over peperdure renovatie Binnenhof: ‘Het kost elke Nederlander 11 euro per jaar’
    De Kwestie

    Lezers over peperdure renovatie Binnenhof: ‘Het kost elke Nederlan­der 11 euro per jaar’

    De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten en dat is vier keer meer dan bij aanvang is begroot. Dat is te wijten aan verschillende tegenvallers: de constructie is slechter dan gedacht, bouwmaterialen zijn duur en veiligheidsmaatregelen vragen om extra investeringen. Wij vroegen onze lezers in de dagelijkse rubriek de Kwestie: vind jij dat de renovatie van het Binnenhof, als icoon van de democratie in Nederland, best 2 miljard euro mag kosten?