RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Koeman over toekomst Oranje: 'De jongere generatie neemt het nu over'

Onder leiding van bondscoach Ronald Koeman lijkt het Nederlands elftal de weg omhoog weer te hebben gevonden. 6 juni neemt Nederland het in de halve finale van de Nations League het op tegen Engeland, waarna op 9 juni de finale, of de wedstrijd om de derde plek op het programma staat.

In een interview met Marca praat de bondscoach over de vernieuwing die Oranje heeft ondergaan. "Het gaat gelukkig weer de goede kant op. Je ziet dat jonge jongens als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt de touwtjes overnemen van Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder."

Van Dijk

Koeman gaat ook in op de ontwikkeling van Virgil van Dijk, die hij onder zijn hoede had bij Southampton. "Er zijn denk ik nu wel zes spelers van Liverpool die bij Southampton hebben gespeeld, Sadio Mané ook. Virgil is uitgegroeid tot een van beste centrale verdedigers ter wereld. Ik denk dat hij samen met Gerard Piqué de beste centrale verdediger ter wereld is."

Toekomst

De toekomst van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong ziet Koeman rooskleurig in. "Matthijs is een geweldig talent en is nog altijd pas negentien. Er zijn niet veel spelers die op deze leeftijd al de dubbel hebben gewonnen en de halve finale van de Champions League hebben gespeeld. Voor Nederland is het erg belangrijk geweest dat Ajax het Nederlands voetbal weer op de kaart heeft gezet. Met spelers als De Jong, De Ligt en Van de Beek ziet de toekomst er goed uit."

Bron: VTBL