AP
Volledig scherm
© AP

150.000 Duitsers betogen tegen nationalisme en voor Europese eenmaking

Een week voor de Europese verkiezingen hebben duizenden mensen zondag in verschillende Duitse steden zoals Berlijn en Keulen gemanifesteerd tegen nationalisme en voor de Europese eenmaking. Over het hele land telden de organisatoren zo’n 150.000 betogers.

20 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Dankzij de EU zijn we één van de grootste economische machten ter wereld. Dat Poetin en Trump iedere partij steunen die de Europese eendracht willen breken of de EU willen verlaten is daar het beste bewijs van. Men kan tegen de huidige werking van de EU zijn maar we mogen het kind niet met het badwater weggooien.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Eén EU voor Volkeren en Staten is de weg. Maar méér EU zeggingschap, néé! We hebben een mooie vlag, een sterke munt, economisch sterk, geen oorlog meer, waar geloven geen politieke macht zijn. De EU staat te ver van zijn volk.
  • Karel Marks

    5 jaar geleden
    Natuurlijk, enkel Duitsland profiteert van de EU. Dat land wordt rijker door de EU, de andere armer. De belangen van de EU zijn niet de belangen van de Europese burger.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Het VB behoort tot de groep die zich wil verzetten tegen het Europees beleid, zonder tegen Europa te zijn, en daar stem ik op voor Europa.... Het huidige beleid heeft te veel fouten gedaan in verband met Immigratie, grenzen enz.
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    150000 op een bevolking van bijna 90 miljoen en meer woorden zijn er niet nodig.