Ajax-fans raken slaags met de politie voor het duel met Benfica. Het leverde de club een straf op.
NOS Voetbal

Wederom krijgt Ajax een boete van de UEFA

De Champions League-campagne van Ajax heeft een financieel staartje gekregen. De UEFA heeft de Amsterdammers namelijk een boete van 52.500 euro opgelegd. Trainer Erik ten Hag kreeg zelfs een officiële waarschuwing aan zijn broek.

De club wordt bestraft vanwege verschillende ongeregeldheden op de tribunes tijdens de kwartfinale tegen Juventus (1-1). In Amsterdam blokkeerden supporters de stadiontrappen en gooiden fans voorwerpen op het veld.

Ook Ten Hag kreeg een straf. Volgens de UEFA begon de eerste halve finale op Wembley (0-1) tegen Tottenham Hotspur te laat door de Nederlandse coach. Het levert Ten Hag een officiële waarschuwing op.

Spurs-collega Mauricio Pochettino werd ook voor het oponthoud bestraft. Hij ontving een voorwaardelijke schorsing voor één duel, maar kan dus gewoon zijn ploeg in de finale tegen Liverpool coachen. Ajax liep de finaleplaats mis dankzij een late treffer (2-3) in eigen huis.

Eerder dit seizoen ging het op bezoek bij AEK Athene mis, maar volgens de UEFA waren de Ajax-fans daar niet schuldig aan de ongeregeldheden.

Het is niet de eerste keer dat Ajax een boete krijgt van de voetbalbond. De duels tegen Benfica en Juventus leverden de landskampioen geldboetes en voorwaardelijke straffen op.

In totaal moest Ajax al 180.000 euro aan boetes betalen. Ajax werd niet altijd bestraft voor ongeregeldheden tijdens de Champions League. De club ging vrijuit tijdens de rellen in Athene.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl