Thierry Baudet.
Volledig scherm
PREMIUM
Thierry Baudet. © ANP

De Forumpaniek heeft toegeslagen

Column Rob BerendsHet is zeventien jaar geleden dat de pionier van het nieuwe populisme, Pim Fortuyn, werd vermoord en nog steeds weten de gevestigde partijen niet wat ze met de nieuwe politieke stroming aan moeten.

9 reacties

  • 080er

    5 jaar geleden
    Alleen is het wel erg jammer dat Baudet nu meer in het nieuws komt door geharrewar in zijn eigen partij ,waardoor het idee achter de FVD beetje ondergesneeuwd raakt
  • KermitArnhem

    5 jaar geleden
    Jesse Klaver is de grootste populist van allemaal. Stem op mij en redt het klimaat. Haha.
  • Stefan

    5 jaar geleden
    "het hallucinerende web van gangen, hallen en vergaderruimtes". Prachtig omschreven en herkenbaar voor iedereen die er wel eens geweest is. Mooie scherpe column.
  • Henk

    5 jaar geleden
    Politiek is wat anders dan een debat winnen, een referendum afschaffen, politieke tegenstanders wegzetten zonder op de problemen in te gaan, onderzoeksgegevens die belangrijk en gevoelig zijn rangschikken onder: overige misstanden, angst zaaien. Politiek gaat om het oplossen van problemen in de maatschappij.  
  • MeneerDeMeute

    5 jaar geleden
    Juist. Ook al verliest Baudet tegen Rutte in het debat, Rutte is een meester debater/verdraaier immers, dan nog stem ik niet op een EU positivo. Me dunkt dat ik dit land aan de EU federalisten overgeef. Te paard!