Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Arnhemmer vecht boete voor dump huisvuil aan bij hoogste rechter: ‘Ik heb 100 procent gelijk’

ARNHEM - De Raad van State in Den Haag buigt zich volgende week over het illegaal storten van huisvuil in Arnhem-Zuid. Arnhemmer Pawel Niemazewski kreeg daarvoor een boete, maar die vecht hij aan bij de hoogste rechter van het land. ,,Dat afval was helemaal niet van mij.”

36 reacties

  • MeneerDeMeute

    5 jaar geleden
    Op zich ben ik wel een voorstander dat de gemeente er boven op zit wat betreft illegaal dumpen van afval. Het is 1 van mijn grootste ergernissen immers. Maar dit is niet ok. Het moet wel te bewijzen zijn en als de man zegt dat hij het niet gedaan heeft en daar redelijke argumenten bij geeft dat het onlogisch zou zijn dan zou ik de boete laten vallen en niet doorprocederen. Afval weggooien kan nu gratis in de container bij hem om de hoek. Waarom zou hij naar Zuid rijden met de auto?
  • Gerrit Louter

    5 jaar geleden
    Inderdaad John 1962  als je dus in Arnhem met iemand een conflict hebt , en die persoon onterecht een boete aan wilt smeren , dump je wat huisvuil...en doe er een briefje bij met het adres van de persoon die je te grazen wilt nemen....en dat gaat dan nog lukken ook.....lekker makkelijk....tenminste...in Arnhem...
  • MeneerDeMeute

    5 jaar geleden
    @Hennie, En tuurlijk, op papier lijkt het een prima systeem en in theorie zou het werken. Maar het werkt niet in de praktijk. Dat probeer ik te zeggen. Straks gaan de containers op slot. Denkt u nou echt dat iemand  die z'n afval dumpte toen er geen pasje nodig was, nu niet meer komt omdat je nu wel een pasje moet gebruiken? Hij dumpte het voor de pasjes ook al naast de container. Let's agree to disagree. U blijft in Theorieland. Ik in Praktijkland.
  • MeneerDeMeute

    5 jaar geleden
    Dus de betalingsbereidheid is er niet. Hou in gedachten dat het afval nu gratis in de containers gegooid kan worden he. Er wordt nog niks geregistreerd. Betalen voor elke keer dat je de container gebruikt dat begint pas in 2020. Daarnaast is het systeem makkelijk te omzeilen door het er simpelweg naast te leggen. Nu ze op slot gaan helemaal. En als laatste kan er ook niet gehandhaafd worden, want zie het maar eens te bewijzen. Als je dat allemaal in ogenschouw neemt dan kun je toch eigenlijk alleen tot de conclusie komen dat dit systeem niet werkt. Helemaal niet als er straks voor betaald word
  • Hennie Brouwer

    5 jaar geleden
    Je snapt er geen hout van. Het systeem is prima. Alleen de betalingsbereidheid van de mensen is er niet. Heb je containers zonder betalingssysteem dan komt iedereen, ook van buiten de woonplaats, dumpen op kosten van de gemeente en gemeenschap. Want iedere kilo meer en iedere vervuiling kost geld. Maar dat besef is er gewoon niet.
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?