RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Nabestaanden doodgestoken hardloper: 'Hidde zonder reden van het leven beroofd'

Politie-onderzoek aan het Jaagpad in Groningen. Beeld © Politie

Voor de nabestaanden van de 27-jarige hardloper die dinsdag werd doodgestoken in Groningen is het een raadsel waarom nou juist hij werd vermoord. Dat valt af te leiden uit een rouwadvertentie van zijn schoonfamilie in het Dagblad van het Noorden.

"Zonder reden van het leven beroofd. Tijdens een rondje joggen. Wreed, onvoorstelbaar, niet te hanteren", schrijft de schoonfamilie van Hidde in de krant. "Hij was nog maar 27 jaar. Net begonnen, voor ons de ideale schoonzoon en zwager."

Signalement

De steekpartij gebeurde dinsdagavond rond 19.15 uur aan het Jaagpad. Hidde overleed ter plaatse en de dader ging ervandoor. De politie is op zoek naar een man tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij zou tussen de 1.70 en 1.80 meter lang zijn en heeft vermoedelijk een lichtgetint uiterlijk. De man droeg donkere bovenkleding en een donkere pet.

Politie
Lees ook:
Politie staat voor raadsel bij onderzoek naar doodgestoken hardloper Groningen

De verdachte zou na het steekincident zijn gevlucht in zuidelijke richting, naar de wijken Selwerd en Paddepoel. De politie vraagt getuigen en mensen die meer weten om zich te melden.

Onrust

In de buurt van het Jaagpad zijn verschillende sportclubs en een scoutingvereniging gevestigd. Er heerst onrust en de clubs adviseren hun leden om extra alert te zijn. "Probeer op zijn minst de hoofdwegen te nemen, in plaats van de afgelegen paadjes", schreef een basketbalvereniging aan haar leden.

De politie surveilleert voorlopig extra in de buurt.

Onrust groeit in Groningen na steekpartij

01:50
Vier dagen na de dodelijke steekpartij bij het Jaagpad groeit de onrust.
Bron: RTL Nieuws