door Havermout in Overig  ·  245 Reacties

  • 8
  • 1294x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@197 Maarre, veganisme is: “Veganisme is een levensstijl waarbij – ***voor zover mogelijk en praktisch haalbaar*** – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden.”

Dat wil dus niet zeggen dat je in hypothetische gevallen bv. geen medicijnen met gelatine of lactose als hulpstof kunt slikken, of verplicht dood moet gaan als er echt niks anders te eten is.

2
201 Mrs. K

@197 Haha, dan ga jij met je volvette vlezige kleinkinderen achter de paar nog levende geitjes aanrennen om ze te vangen en op te eten.

1
202 JackKropotkin

@200 Op The next closet wordt kleding door particulieren aangeboden. Voor jou dan een betere keuze dan de Rotterdamse kringloop die geprivatiseerd wordt waardoor arbeidsgehandicapten en verslaafden op straat komen te staan.

0
203 Mrs. K

@65 "Ooit vlees gegeten zonder smaakmakers als peper en zout? Dat smaakt nergens naar. "
Ja, en dat was super. Voorwaarde is wel een kwalitatief goed stukje vlees en goed gebakken / gegrild.

1
204 RobP

@201

'Dat wil dus niet zeggen dat je in hypothetische gevallen bv. geen medicijnen met gelatine of lactose als hulpstof kunt slikken, of verplicht dood moet gaan als er echt niks anders te eten is.'

denkt U werkelijk, dat als de supermarkten niet meer werken
apotheken open zijn?

2
205 Grootmoeder

@202

' Haha, dan ga jij met je volvette vlezige kleinkinderen achter de paar nog levende geitjes aanrennen om ze te vangen en op te eten.'

nu neemt U aan dat ik kleinkinderen in de bloedlijn heb
malle Jack question

2
206 Grootmoeder

@206 Je 2 poedels dan.

1
207 JackKropotkin

@203

ik woon niet in Rotterdam
keuze te over wat winkeltjes betreft, gesubsidieerd en zelfstandigen

1
208 Grootmoeder

@207
wéér mis question

ga internet loslaten...veel plezier vanavond met Uw dame en Uw dame met U

dag!

2
209 Grootmoeder

Zijn dit soort linkse mensen nu echt zo gestoord of doen ze net alsof. Zal het eerste wel zijn.

2
210 PFL

@210 .
Ik ken nog die mensen die op het Damrak van Amsterdam liepen met hun belletjes en maar roepen en zingen van HARE KRISHNA enz. en daar gaat Amsterdam naar toe. ^_^

1
211 eigenmening

** gebruiker verwijderd **

Helemaal van de pot...

212 verwijderd9139144

Wat de Vrijstedelinkse gemeente serveert en schenkt op haar eigen feestjes mag ze helemaal zelf weten. question
Dat doe ik nl. ook op mijn feestjes.

Als de opkomst maar geen verplichting wordt. question

0
213 Gandalf

@188
En heeft u daar onderbouwing voor dan? Want ik kan prima appels, peren of wortels of andere groenten verteren.
En u komt ook niet met statistiek, alleen met een uit te lucht gegrepen stelling over het verband tussen vegetarisme en lengte. Geef daar maar eens een onderbouwing van. Vegetariërs hebben wel minder vaak last van overgewicht omdat ze gezonder eten.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Vegetarisme

0
214 AJ74

* Verwijderd door de redactie *

215 moedervlek

"carnivoor, geef het door" ...

Ik ben een omnivoor ... En ik eet vlees!

2
216 sparta

* Verwijderd door de redactie *

217 moedervlek

Over 2 jaar vreten ze daar gebakken geitewollen sokken vanwege het overschot.

Die gaan daar echt van het padje af

1
218 Eastwood

"Over 2 jaar vreten ze daar gebakken geitewollen sokken"

question

1
219 Sjaak Trekhaak

@219 Maar wel op de barbecue.

2
220 MARCUSAURELIUS

@213 Het is wel een feestje voor hun werknemers dan is het niet erg logisch dat men de smaak van misschien 5% laat domineren.

3
221 MARCUSAURELIUS

Wordt nu echt wel: Hallalsterdam.

4
222 awwesjeng

@221
" Wie betaalt, die bepaalt !" Niks mis mee.

Ik ben absoluut voor vrijheid van het individu, maar de gemeente moet(!) bepalen voor waar zij geld uitgeeft.
Uiteraard geld dat niet voor feestjes van de personeelsvereniging, indien die vereniging gefinancierd is met contributie door de leden: dan bepaald het bestuur, aangestuurd door de leden die op de ledenvergadering komen. question Democratie werkt slechts voor en door mensen die daadwerkelijk komen stemmen: op de ledenvergadering. question

@221
Wat 'logisch is', is niet een erg goede leidraad in politieke zaken. Volgens 'de smaak' van het Amsterdamse gemeente-personeel moet waarschijnlijk het salaris ook omhoog met 10, 50 of 100%. Dat krijgen ze ook niet, ik durf er om te wedden. question
Maar de gemeente moet ook niet vreemd opkijken als de opkomst voor haar 'feestjes voor hun werknemers' plots daalt naar die 5%_van jouw.

Misschien is dát het doel: bezuinigingen... question

0
223 Gandalf

Kap dan ook maar met de alcohol! Anders gaan ze nog onder invloed de auto in ook! Of hebben ze gratis ov?

0
224 Frangipani

En vergeet niet: het is Amsterdam he! Een staat in een staat! Met eigen regels.

0
225 Frangipani

Dit is in weze een logische benadering, geen vlees of vis de standaard, en als je het wil, vraag je erom.
Mensen die klagen over dit, moeten eens zelf goed gaan nadenken waarom ze zo van slag raken.
Je bent gewoon geindoctrineerd......
Stel dat je vlees belangrijk en nodig vind, dan koop je kwaliteits vlees als van grasgevoerde runderen.
Ik snap niet dat mensen vleeswaren gebruiken (stijf van de chemicalien) of filet america etc immers dan zijn afgeleide produckten van 'vlees'.......
Ik ken hele dierbaren met darmkanker, en die eten nog steeds filet american.........
Ik zeg er niets van, kijk met compassie toe, maar denk OMG hoe kan het, gewoonte of indoctrinatie?

0
226 Goldrush

Pink slime noemt men ook vlees ====> en de gewone burgers kopen dit als vlees en verdedigen dit ook als vlees..... kritiekloos.... proppen ze alles in hun mond......
Hoe kan je van je zelf en je lichaam houden als je dit eet?

Pink Slime


McDonald's Pink Slime

0
227 Goldrush

@226 Ik zie er geen logica er in aangezien de vegetariër nog steeds fors in de minderheid zijn.

1
228 meneer van het nieuws

@228 toch is het logisch.
-vlees (moet een dier voor leven, kort, en gedood voor worden), zou niet als tussendoortje of normaal moeten gelden, waarom wel?
-het doel van voedsel eet je om je lichaam te voeden/onderhouden, we halen life force energie uit voedsel.
-maw als je dat beseft en denkt vlees nodig te hebben, dan kies je voor kwaliteits vlees, en niet voor al die afgeleiden van vlees(een dier).
-vergeet niet dat 50% van alle vis in de wereld gevangen wordt, om vermaald te worden voor diermeel voor voedsel van de vee-industrie dieren.
-maw, veel effectiever om voedsel niet aan dieren te geven, maar dat voedsel wat we nu aan dieren geven zelf te gebruiken om mensen te voeden.....
-een burger mag van mij vinden wat ze willen, echter politiek en rgering moet kritisch naar de samenleving en systemen kijken, maw wat er nu in Amsterdam gebeurd is heel normaal.

0
229 Goldrush

Dit Amsterdam besluit heeft ook niets met links of rechts te maken, heeft niets met hokjes denken te maken.
Ik snap werkelijk waar niet dat mensen hier van slag van raken, immers als je vlees wilt eten, kan je dat in amsterdam aangeven, en krijg je vlees.
Dus in wezen veranderd en niets voor het individu...............
Waarom al dit drama dan?
Wees ook eens kritsich aub!!!!
Wees geen zombie........

2
230 Goldrush

@32 dik zijn is ook ongezond. Om consequent te blijven moet je dan ook voor fat shaming zijn. Volgens mij is al lang aangetoond dat dat ook alleen maar averechts werkt, waarom zou dat bij meat shaming dan anders zijn?

Bovendien noem je nu alleen de nadelen, die zich voornamelijk bij veel te veel vlees eten openbaren. Er zitten ook voordelen aan vlees eten, daar een gevarieerd dieet, dus ook met een beetje vlees, nog steeds het aller gezondst is.

1
231 Repelsteeltje

@230 Ik begrijp niet dat jij niet begrijpt dat er wel degelijk iets verandert. Dit is een zelfde soort truc als de keuze tussen een kerstpakket ophalen midden in het zicht van alle collega's als je ook kunt kiezen het aan een goed doel te schenken. Het is sociale druk gebruiken om een bepaalde (minderheids) mening door te duwen. Ik snap werkelijk waar niet dat je dat normaal of wenselijk kunt vinden. Overtuig mensen nou gewoon, de trend van minder vlees is al jaren aan het groeien. Er is geen enkele reden om dwang te gaan gebruiken.

Daarnaast is het echt niet goed voor de werksfeer om een bepaalde ideologie als de standaard te bestempelen en zo een groot deel van je werknemers het gevoel te geven dat er met hen geen rekening wordt gehouden. Lekker slim...

1
232 Repelsteeltje

@229 vlees (moet een dier voor leven, kort, en gedood voor worden), zou niet als tussendoortje of normaal moeten gelden, waarom wel? - dat leven dat beëindigd wordt was er niet geweest als er geen vraag naar dat vlees was. Waarom niet blijft dus de vraag?

Het doel van voedsel eet je om je lichaam te voeden/onderhouden, we halen life force energie uit voedsel. - dat is misschien voor jou zo. Voor de meeste mensen zijn de maaltijden ook een vorm van ontspanning/genot.

-maw als je dat beseft en denkt vlees nodig te hebben, dan kies je voor kwaliteits vlees, en niet voor al die afgeleiden van vlees(een dier).- wederom: dat geldt misschien voor jou. Wat voor jou geldt, geldt niet per definitie ook voor anderen. Je lijkt dit niet te beseffen.

vergeet niet dat 50% van alle vis in de wereld gevangen wordt, om vermaald te worden voor diermeel voor voedsel van de vee-industrie dieren.- zeker, puur praktisch gezien is dat zo en klopt je volgende punt ook. Echter, dat geldt voor zoveel zaken. Al die energie die we steken in het bijvoorbeeld produceren van snoep, slaat dan ook nergens ook. Maar hé: newsflash: de mensheid doet een hele hoop voor haar plezier en niet altijd wat het meest praktische is.

-de burger mag van mij vinden wat ze willen, echter politiek en rgering moet kritisch naar de samenleving en systemen kijken, maw wat er nu in Amsterdam gebeurd is heel normaal.- maw: of de burger het eens is of niet met beleid, dat maakt niet uit. We leven toch zeker niet in een democratie?! De overheid weet het beter, dus gewoon mond dicht en doorlopen! Uw gedachtegang is eng en leidt tot enge taferelen waarbij de burger zelf geen inspraak meer heeft. Waarom vindt u dat wenselijk?

2
233 Repelsteeltje

@15 Als het op een beoordeling komt, dan onderteken je haar toch niet, mocht de leidinggevende het al in zijn hoofd halen.

0
234 Vilseledd

@230 : dus gewoon non-vegetarisch met de mogelijkheid om aan te geven dat je vegetarisch, of zelfs veganistisch, wilt is dan toch ook geen probleem ?

0
235 flauwekulallemaal

@217
Ze moeten elke keer weer een leugen creëren om dit soort onzin mee te spinnen. Ze creëren steeds die onrealistische wereld van ze.

0
236 sparta

Waar maakt iedereen zich nou toch weer zo druk over? De gemeente Amsterdam is degene die bepaalt wat er op een receptie aan borrelhapjes wordt geserveerd, en heeft ervoor gekozen voor vegetarische hapjes. Daarmee wordt toch werkelijk niemand een eetwijze opgedrongen. Je krijgt alleen geen blokje worst meer maar een blokje kaas. Het gaat echt nergens over.

1
237 Smiling

@237 : "heeft gekozen voor vegetarische hapjes" maar niemand wordt een eetwijze opgedrongen ????????????? Kun je ook aangeven waar hier dan een keuze is en dat die niet bij voorbaat al bepaald is ?

1
238 flauwekulallemaal

@228 Een eetwijze opdringen is nogal even iets anders dan gedurende een feestje van twee of drie uur bepaalde hapjes wel en andere niet te serveren. Het staat een ieder vrij om zich direct na de borrel naar de HEMA te spoeden voor het verorberen van een rookworst.

1
239 Smiling

@239 : vooral de betutteling , vooral doordat het eerst 'normaal' was en nu ineens vegetarisch omdat beleidsmakers dat vinden

0
240 maarten1234

@240 Dat voortdurend verongelijkt zijn omdat dingen veranderen lijkt mij echt dodelijk vermoeiend.

1
241 Smiling

@238
Als je er om vraagt wordt er nog steeds vlees/vis geserveerd, maar alleen op aanvraag.
Nu moet je doorgeven dat je vegetarisch eet, straks dat je perse een dood dier wilt nuttigen.

0
242 PuurHagelslag

@241 : boeit mij eigenlijk geen reet; woon niet in amsterdam en eet praktisch geen vlees, maar dat er voor anderen gedacht/beslist wordt...

0
243 maarten1234

ben benieuwd wanneer er een glutenboycot komt bij deze gemeente... is namelijk mogelijk ook niet helemaal zuiver in kader van gezondheid

0
244 maarten1234

@243 Een organisator van een evenement beslist - als u dat zo noemen wilt - altijd voor anderen. Die bepaalt het aanbod van drankjes en hapjes. Dus krijg je de ene keer nootjes en kaasstengels, en bij een andere gelegenheid vlammetjes, en nog een keer later stokbrood met kruidenboter, olijven en Spaanse kaas en worst. Afgezien van een handjevol beroepsmopperaars heb ik daar nooit iemand over horen klagen. Maar nu een aanbieder zegt alleen (of zelfs: tenzij anders aangegeven) alleen vegetarische hapjes te leveren wordt er gezeurd. Misschien gebeurt dat door dezelfde beroepsmopperaars, anders is het verongelijkte kleinzieligheid. Ik kan er echt niets anders van maken.

0
245 Smiling

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

26 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

2 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Porn Jack NapierPinky BbcPhun ForunLadyxena Pas De CalaisMom In Shower PornDanielle Bregoli Only Fans LeaksVideo PornodigueRosie KawaiiMarathi XDavina DavisKorean Anal SexBondage SlaveGranny Small TitsPussy VietMujeres Maduras PornPornolar TürbanlıFree Famliy PornXisvudeosK A Y L E N ZStephanie Beatriz NakedDdf Sex VideoMom Boobs PressOmegle Game PornEmma Watson Porn VidMinecraft Sexual ModKorean School SexXxx Desi TeluguHeavy FuckPinkwodPhenelope Cruz NudeFree Video Of BrazzersSmall Sex DollNude Beach PictursIndian Sax Video ComNude Porn IndianPorn Hot Video DownloadSex Home HotNikocado NudesSlutgifsAllison Stokke NudeSexual Orgy VideosIndian Girl DpHindi B Grade Sex MovieFree Fanily PornElreyonan ScarlettTeens Blacked PornTits And PussyMan Xxx VideoHot MilfbitchFunnyand SexySexohombre Y MujerDesi Gf Nude VideoCuddle PornDelhi Hindi SexBackroomcastingcouch AnalTheonlybiababySpit Roast SexuallyBrightemilyJulianna Vega OnlyfansBig Hero 6hentaiAcompanhantes De SexoHookr PornDakota AkyeBlue Film Open SexyJohnny Sins Boob SuckFuckig SisterComics PorHard Core FuckingBest Free Porn SitesCiel Tokyo PornCurly Hair Blonde PornPaheal NetPov BlwojobJane Leeves NudePorn TwerkSexy Blue Picture Full HdBoob OrgasmXxx StepdaddyPorn With AsianCzechtaxiPorn Hub DownloderMahi Kaur Web SeriesSouth Indian Fucking VideosRoja Hot SexGemma Arterton HotXhamster PicsXhmapsterHam PornHottest Naked SelfieNaity AmericaFotos PornograficaaTittydrop RVídeo Pornô Amador BrasileiroLiannalawsonPeridot HentaiGranny BondageNoodlemgazineDouble VarginalNatalipolyakovMuth Marne Ka Sahi TarikaBig Booty Mom PornMallu RojaIndian Bhabhi Ki SexWhicked SimsKingdesiLondon Keyes PornDesi Kannada Sex VideosHd TubepornPorn Star Poonam PandeyHolland Roden NakedAsian Chicks Big TitsAubry BabcockHorny RomanceBig Boobs Bhabhi NudeCaligula Movie SexCarnival PornJennifer Lawrence PussyBig Titty LesboNude BeachbabesMilking HandjobNewest Porn ComicsWorlds Biggest Boobs NudeCadey MercuryAlexis Ten NudeJenna Fisher HotBoobspresWww Bengali Porn VideoPornvudeoAngel YoubgsRul 34 VideoEbonyoulsePornografiagratuitaBhabhi Ki Chut Ki PhotoHairy Pussy SexPorn Hd VideosComicsvalleyBlack PorbPandoora Kaki NudeXxxx Video BoyAmelia OnxyWww Phonerotica ComIndian Hindi Adult MovieMao Hamasaki JavVoyeur ForumNudes SnapFree Porn Sex MoviesFantasy FeedersReal Rencontre PornezFatal MoeCollige Porn