Ali B springt in de bres voor DENK-boegbeeld Kuzu

RTL 4-gezicht Ali B is vrijdagavond in Pauw in de bres gesprongen voor DENK-boegbeeld Tunahan Kuzu. Hij vindt dat critici meten met twee maten. Dat heeft hij gezegd in de uitzending op NPO 1. Kuzu liep gisteren met een Palestijnse vlag op de Tempelberg en provoceerde daarmee Israëlische militairen. Hij twitterde ijverig dat hij was aangehouden, om zo de Israël-haat onder zijn achterban te vergroten. Er is behoorlijk veel kritiek op, maar die kritiek vindt Ali B een beetje overdreven.

Ali B: “Ik vind het wel een beetje dubbel als mensen dit gaan veroordelen en dat bijvoorbeeld een Donald Trump die dan zegt: ‘Ik bepaal dat Jeruzalem nu de hoofdstad is van Israël’, dat mensen dat niet erg vinden.

Toch wil Ali B er niet te veel over zeggen. “Het is gevaarlijk. Als je ook in dit soort programma’s iets zegt over DENK of Erdogan, dan krijg je op Twitter allemaal trollen over je heen. Dat je slecht bent, een verrader. Als je iets over Israël zegt, dan krijg je de hele Israël-lobby over je heen, want daar mag je ook niks over zeggen. Die rulen dat. Soms heeft het dus ook helemaal geen zin om er iets over te zeggen, want het roept zo veel negativiteit op.

Er valt bijna niet te discussiëren over dit onderwerp, want het wordt geclaimd door zeer fanatieke – met name – twitteraars. Ik durf zelfs te claimen dat er een aantal media zijn in Nederland die hier ook niet objectief in zijn. Zodra je hier iets van vindt, kiezen ze kleur. Het enige wat je echt hoopt is dat de religies daar elkaar vinden.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen