Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Roborob Jetten

18-05-2019 09:01

Naar Buiten - Inrichten

Roborob!

Nu de laatste week voor de verkiezingen van het Europees Parlement is begonnen, zijn de mannen (Thierry Baudet en Mark Rutte) gescheiden van de jongens.

Het gaat alleen nog maar over de tweestrijd tussen hun Forum voor Democratie en de VVD en alle andere politici zijn veroordeeld tot het oprapen van de kruimels.

Je zag het aan Sylvana Simons, die opeens de schijnwerpers probeerde te zoeken door te praten over een aanslag op haar leven. Alsof er íemand op de wereld is die zich de moeite zou willen getroosten, laat staan: een taakstrafje riskeren.

Áls iemand het al zou overwegen, zou ik die persoon overigens aanraden om een asielzoeker uit een azc het vuile werk te laten opknappen. VVD-staatssecretaris Mark Harbers zorgt dan wel dat de dader niet wordt vervolgd en het delict wordt weggeschreven onder het kopje ‘overige’ – daar heeft-ie ruime ervaring mee.

Ik snap dat ik nu je software in de war heb geschopt door Sylvana Simons te noemen, terwijl die helemaal niet mee doet aan de Europese verkiezingen. Dat weet jij, dat weet ik, dat weet iedereen, maar leg het Sylvana Simons maar eens uit. Het blijft toch een paaldanseres met niet afgemaakte kappersopleiding in de grotemensenwereld, hè – je kunt dat helder licht alles wijsmaken.

Maar laat ik twee voorbeelden noemen van politici die wel meedoen en die net zo wanhopig als Sylvana Simons de aandacht trachten te trekken.

Tunahan Kuzu!

De DENK-loopjongen van dictator Erdogan die Israëlische militairen en politieagenten met de ‘camera’ in de aanslag uitdaagde door met een Palestijnse vlag door Jeruzalem te paraderen. En toen hij staande werd gehouden (“Meneertje, wat doen wij hier met die vlag?”) alle alarmbellen in Nederland liet afgaan omdat hij ‘gearresteerd’ zou zijn (en in een kerker werd gesmeten). Het was echter zo duidelijk een knullig toneelstukje, dat zelfs zijn partners in crime Selcuk Öztürk en Farid Azarkan hier geen gelikt antisemitisch Facebook-filmpje van in elkaar kunnen monteren.

Of wat te denken van Judith Sargentini?

Jeweetwel, die Europarlementariër van GroenLinks, de partij die bekend staat om het wegmoffelen van aanrandingen (of erger) en die eerder ontslagen aanranders zelfs weer in dienst neemt alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Judith is bekend geworden van dat onnozele tweetje waarin ze zei dat tussen de vluchtelingen en andere gelukszoekers die naar West-Europa kwamen geen terroristen zaten (“Is hysterie”). Maar blijkbaar vond ze het tijd voor een nieuw verzinsel.

Ze schreef dat ze op Schiphol een groep van vijftig blanken en een kleurling zag aankomen en suggereerde dat de Marechaussee alleen die ene kleurling controleerde.

Is geen greintje bewijs voor, want in tegenstelling tot Kuzu had het wappie van de #MeToo-apologetenpartij GroenLinks geen ‘cameraman’ bij zich die een en ander vastlegde.

Je zou haast zeggen “Is hysterie”, ware het niet dat het campagnetijd was. En is dus geen hysterie, maar strategie. Toch nog even proberen de media te halen met een verzinsel, nu de strijd zich helemaal toespitst op Baudet vs. Rutte.

Simons. Kuzu. Sargentini.

Dat is dus de categorie waartoe ook jij inmiddels behoort.

Nu de stofwolken rond jullie onkostengraaier Sophie in ’t Veld een beetje zijn neergedaald, dacht jij namelijk: ik moet even laten horen dat D66 ook nog bestaat.

Dus wat deed je?

Je noemde Thierry Baudet een… “rioolpoliticus”.

Omdat hij een (beetje ruw) filmpje doorplaatste op social media waarin duidelijk werd gemaakt wat sommige ‘asielzoekers’ met West-Europese vrouwen doen. Iets met verkrachting en moord, zeg maar de dingen die VVD-staatssecretaris Mark Harbers onder ‘overige’ plaatst om de Nederlandse bevolking in slaap te sussen.

“Rioolpolitiek.”

Nou nou.

Poeh poeh.

Daar zal Baudet wakker van liggen, zeg.

Groet,

JanD