Omstanders tackelen fietsendief in Drachten

VideoAlerte omstanders hebben samen met een ondernemer een vluchtende fietsendief tegen de grond gewerkt in Drachten. De omstanders reageerden razendsnel op de dief en versperden hem de weg. Daardoor kwam hij ten val en kon hij door meerdere burgers onder controle worden gehouden.

  1. Amalia diep door de knieën voor Spaans koningspaar bij slotonderdeel staatsbezoek

    Amalia diep door de knieën voor Spaans konings­paar bij slotonder­deel staatsbe­zoek

    Prinses Amalia maakte twee onvervalste reverences voor de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia bij het afsluitende onderdeel van hun staatsbezoek aan Nederland. Aan het einde van het eerste staatsbezoek waar Amalia (20) een rol had, maakte ze kniebuigingen voor het Spaanse koningspaar, dat hoger in rang staat dan zij. Over haar eerste rol bij een staatsbezoek zei de prinses ‘ontzettend genoten’ te hebben. ,,Erg dierbaar om dit met m'n ouders te kunnen doen.’’
    Amsterdam
  2. Waarom schieten westerse bondgenoten wel Iraanse drones uit de lucht bij Israël en niet bij Oekraïne?
    PREMIUM

    Waarom schieten westerse bondgeno­ten wel Iraanse drones uit de lucht bij Israël en niet bij Oekraïne?

    In Oekraïne worden na de met succes afgeslagen aanval van Iran op Israël vragen gesteld over het verschil tussen de westerse luchtverdediging van het ene land en het andere. Waarom kon Israël voor 99 procent worden beschermd en waarom komt Oekraïne er zo bekaaid af? De vraag wordt luider na de aanval op de stad Tsjernihiv, waarbij achttien doden vielen. ,,Oekraïne kun je alleen op bepaalde vitale punten verdedigen met raketschilden, de rest daartussen uiteindelijk met F-16’s”, zegt een expert.