Start van hoofdcontent

112

nl

UPDATE Vrouw mishandeld bij straatroof in West

17 mei 2019, 13.00 uur · Aangepast 25 mei 2019, 10.40 uur

Een vrouw is begin april slachtoffer geworden van een straatroof aan de Jepthastraat in West. Tijdens het winkelen wordt zij geconfronteerd met een man die zich wat onrustig vertoont. Iets later wordt zij belaagd door vermoedelijk dezelfde man. Hij gaat er vandoor met haar tas.

Rond 10.00 uur op maandagochtend 8 april winkelt het slachtoffer samen met haar zus bij een supermarkt aan het Gulden Winckelplantsoen. Eenmaal bij de kassa zien zij een man die wat onrustig gedrag vertoont. Ze besteden er verder geen aandacht aan en verlaten de winkel. Als zij even later in de Jepthastraat een pand willen binnengaan, worden zij in het portiek opeens belaagd.

De man bedreigt de vrouwen en er ontstaat een worsteling. De verdachte mishandelt de vrouw en berooft haar van haar tas. De zus van het slachtoffer rent nog dapper achter de verdachte aan, maar verliest hem na enige tijd uit het oog. De twee vrouwen blijven geschrokken achter.

Geldbedrag
Voordat het slachtoffer naar de supermarkt ging, had zij bij een bank aan de Bos en Lommerweg een flink geldbedrag opgenomen. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat deze verdachte mogelijk wist dat het slachtoffer dit geld op zak had.

Van de straatroof zelf zijn er geen beelden, maar er zijn wel camerabeelden van de beveiligingscamera's in de supermarkt. Op deze beelden is de man te zien die volgens de vrouwen onrustig gedrag vertoonde, hij is vooralsnog onherkenbaar gemaakt. De verdachte krijgt namelijk nog een week de tijd om zich te melden.

Ultimatum
De man krijgt één week de tijd om zich te melden, doet hij dit niet dan zullen de haarscherpe beelden volgende week herkenbaar gemaakt worden. De politie hoopt tot die tijd in contact te kunnen komen met mensen die meer informatie hebben over de verdachte of de straatroof.

UPDATE 25 mei
De verdachte heeft zich inmiddels gemeld, de beelden zijn daarom weggehaald.