De plek waar tot vannacht honderden transmigranten sliepen, ligt er vanmorgen verlaten bij.
Volledig scherm
De plek waar tot vannacht honderden transmigranten sliepen, ligt er vanmorgen verlaten bij. © Marc Baert

Alle transmigranten zijn weg uit het Noordstation: wat is er juist gebeurd, en waar zijn ze heen?

Het Brusselse Noordstation is vannacht ontruimd. Om 9 uur was de actie afgelopen. De 158 transmigranten die er verbleven zijn door hulporganisaties naar Brusselse daklozencentra overgebracht, nadat ze informatie over de asielprocedure of vrijwillige terugkeer hebben gekregen. Wie toch terugkeert naar het Noordstation wordt naar een gesloten terugkeercentrum gebracht. In het station wordt intussen opgeruimd.

195 reacties

  • Peter Straetemans

    5 jaar geleden
    Binnen de maand zitten er nieuwe, ma ja, dan zijn de verkiezingen voorbij.
  • Phil Smedts

    5 jaar geleden
    Met verkiezingen in zicht is er altijd wat meer mogelijk, dan groeien de bomen tot in de hemel. Wacht tot na de verkiezingen, dan zal het weer belastingen en fakturen regenen, hebben jullie de politiek nog altijd niet door ?
  • Carl Op de Beeck

    5 jaar geleden
    Goed zo, Maggie.
  • Max Van Rymenant

    5 jaar geleden
    Enkele jaren terug, moesten Belgische daklozen op straat overleven als het snachts niet meer koud was. Nu kan er plots opvang zijn in Mei... voor eigen mensen, landgenoten kon dit niet. Vreemd toch twee weken voor de verkiezingen.
  • Anita Billen

    5 jaar geleden
    Een ongelooflijke stunt van onze regering . De migranten worden in de watten gelegd want die mogen kiezen, blijven of terug. wij moeten ze wel aanvaarden.