Wat Eten We Vandaag: Vegetarische rendang met verse korianderpita’s en radijssalade
Dit Indische gerecht op basis van kokosmelk en rundvlees wordt oorspronkelijk gemaakt bij ceremoniële bijeenkomsten. Wij steken de rendang in een vegetarisch jasje door het rundvlees te verruilen voor oesterzwammen. Eet smakelijk!
Hoofdgerecht: vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
Korianderpita’s:
- 7 g gedroogd gist
- 300 ml lauwwarm water
- 500 g bloem
- 2 tl korianderpoeder
- 10 g zout
Radijssalade:
- 200 ml wittewijnazijn
- 2 el suiker
- 1 bosje radijs
- 1 rode ui
Rendang:
- 1 witte kool
- 250 g oesterzwammen
- 1 rode ui
- 3 el roomboter
- 1 el bloem
- 2 pakjes rendang kruidenpasta
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Man rekent 130 euro af, maar blijkt na controle voor 70 euro aan boodschappen te zijn ‘vergeten’
Zoetermeer -
Wat Eten We Vandaag: Gravad lax met groene asperges en mierikswortelmayonaise
Gravad Lax is van oudsher een manier om zalm te conserveren. Ondertussen heeft deze Scandinavische delicatesse een plek veroverd bij ons aan tafel. Gemakkelijk te maken, wel vergt het enige voorbereiding. -
PREMIUM39
Lieve Debby: ‘Ik wil geen seksloos leven, ik ben bang dat ik het ergens anders moet zoeken’
Debby Gerritsen weet raad als het gaat over de liefde, lust en relaties. Deze week wederom een seksuele kwestie: de man van Marlene wil geen seks meer en wil er ook niet over praten. Ze wil niet bij hem weg, maar wel graag weer een seksleven. -
Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie
Nederlanders met een allergie moeten in restaurants goed uitkijken wat ze bestellen. Meer dan de helft van de restaurants informeert klanten onvoldoende over allergenen die hun voedsel bevat. Op menukaarten is allergenen-informatie niet altijd te vinden, ook is informatie over allergieën niet altijd goed vastgelegd, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). -
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren
Niet iedereen beschikt over een grote tuin. Wil je toch met je groene vingers aan de slag, denk dan eens aan deze vergeten plant die ooit zo populair was en veel geschilderd werd in de 17de eeuw.
-
PREMIUM
Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’
-
-
-
PREMIUM
Deze inkomsten moet je opgeven bij de belastingaangifte: ‘Risico op boetes’
Het is weer zover: sinds 1 maart kun je de aangifte inkomstenbelasting doen over het jaar 2023. Wij helpen je op weg bij je belastingaangifte. Vandaag: welke inkomsten moet je opgeven? -
PREMIUMVoor jou getest
Deze supermarkt heeft de beste kant-en-klare lasagne bolognese: ‘Bijna een echte Italiaan’
Een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt is snel, gemakkelijk en vooral goedkoop. Gezond is het niet echt, maar het vult en smaakt best. Welke supermarkt verkoopt de lekkerste lasagne bolognese? Vier culinaire kenners scharen zich rond de tafel. ,,Deze lasagne is lekker van smaak en goed in balans.’’ Bekijk onderaan het artikel de uitslag en rapportcijfers.
-
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Rotterdam -
Wat Eten We Vandaag: Oranje tompoucentaart
Vandaag op het menu: de oranje tompoucentaart. Dat geeft ons nog precies zes dagen om hem te perfectioneren tot Koningsdag. -
-
PREMIUMInterview
Insecten als voedsel: hoe leren we lief te zijn voor de meelworm?