Ontruiming na poging plofkraak Soest: "We werden ruw uit de slaap gewekt"

Onderzoek bij de pinautomaat in Soest.
Onderzoek bij de pinautomaat in Soest. © Caspar Huurdeman
SOEST - Op de Soesterbergsestraat in Soest is vanochtend geprobeerd een geldautomaat op te blazen. Het gaat om een automaat van ABN Amro, meldt de politie. Meerdere woningen werden uit voorzorg ontruimd.
"Getuigen zagen rond 05.15 uur dat er iets niet pluis was bij de geldautomaat en waarschuwden de politie", vertelt woordvoerder Bernhard Jens. "We zijn ter plaatse gegaan en daar zagen we dat het ging om een poging plofkraak."
Ontruiming na poging plofkraak Soest
Ontruiming na poging plofkraak Soest © Caspar Huurdeman

ONTRUIMING

Omwonenden werden door de politie uit hun huis gehaald. "We wisten niet zeker of er nog explosieven aanwezig waren, daarom hebben we uit voorzorg meerdere woningen ontruimd", aldus de politie.
Rond 05.30 uur werd er op de deur gebonkt en werden we ruw uit de slaap gewekt. We moesten onmiddellijk het pand verlaten
Omwonende
Gerard Benen is een van de bewoners die zijn huis uit moest. "Rond 05.30 uur werd er op de deur gebonkt en werden we ruw uit de slaap gewekt. We moesten onmiddellijk het pand verlaten want er was wat aan de hand met de geldautomaat. Uit voorzorg moesten we het pand verlaten, dus ik heb me snel aangekleed en ben naar buiten gegaan."
Omwonende Gerard Benen: "We werden ruw uit de slaap gewekt"

WACHTEN

Circa dertig bewoners moesten daarna 1,5 uur buiten wachten. De eigenaar van een dierenwinkel in de straat deelde koffie uit. Mensen die slecht ter been waren, werden opgehaald en in het gemeentehuis opgevangen. Bezorgd over de situatie was Benen niet. "Je hoort er zo vaak iets over op televisie: negen van de tien keer is het niks. Er is ook geen ontploffing geweest. Ze hebben net nog wat vuilnisbakken nagekeken om te checken of er wat in zat, maar dat bleek niet het geval te zijn."
Na 1,5 uur gaf de politie het gebied weer vrij. Er zijn tot nu toe geen arrestaties verricht. De politie hoopt wel dat er getuigen zijn die vannacht iets opvallends hebben gezien rond de geldautomaat.
Woningen ontruimd na poging plofkraak op Soesterbergsestraat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.