Mark Rutte wil debat Thierry Baudet per se op televisie

Minister-president Mark Rutte wil dat een eventueel debat met zijn opponent Thierry Baudet per se wordt uitgezonden op televisie. Dat heeft hij woensdagavond gezegd in Nieuwsuur. Rutte heeft Baudet uitgedaagd om met elkaar in debat te gaan en de leider van Forum voor Democratie heeft die handschoen opgepakt: “Mijn voorstel: woensdag 22 mei, om 22.00 uur. Lagerhuisopstelling. 150 supporters van FVD, 150 van de VVD. Geen tv-redacties, geen NPO, maar live op Facebook.

Die voorwaarden spreken Rutte niet aan. “Mooi dat hij het aandurft, dus dat is positief. Wat ik wel wil is dat het op televisie is en niet zoals hij voorstelt op Facebook. Het moet ook één-op-één zijn. Ik wil echt een debat één-op-één, geen gedoe, we moeten elkaar echt even de nieren proeven.”

Nieuwsuur-presentatrice Mariëlle Tweebeeke: “Eén-op-één, 22.00 uur, Nieuwsuur-tijd.”

Rutte: “Ik begrijp dat de campagneteams inmiddels contact hebben, dus die gesprekken zullen verder plaatsvinden over de details en het waar, maar dank voor het aanbod.”

De premier vindt het relevant om met Baudet in debat te gaan. “Het gaat wel ergens over in het debat volgende week, maar ook in deze campagne, namelijk: willen wij dadelijk hebben dat de grootste partij van Nederland – want dat dreigt nu – staat voor een Nexit?

De twee politiek leiders hebben al een tijd niet met elkaar om tafel gezeten. “Wij hebben elkaar nog niet gezien sinds de verkiezingen. Het is ook heel druk met alles en nog wat. Hij is druk en ik heb het druk, maar er is contact geweest en de persoonlijke verhoudingen zijn verder goed.”

Er hebben zich al twee presentatoren aangeboden voor het leiden van dit één-op-één-debat. Na Robert Jensen biedt nu ook Tijs van den Brink zich aan: “Het programma Nieuw Licht wordt altijd live uitgezonden op Facebook. En ik weet ook nog wel een moderator… 😉Welkom minister-president en Thierry Baudet!

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen