Binnenland

Grote explosie Schilderswijk, UPDATE: winkel van vader topcrimineel Reda N.

16-05-2019 09:42

Een explosie heeft donderdagochtend vroeg veel schade veroorzaakt aan een pand in de Haagse Schilderswijk. Niemand raakte gewond. De explosie was in een groot deel van de stad te horen. Kort ervoor rende volgens de politie iemand weg in de richting van de Van Limburg Stirumstraat.

UPDATE: Omroep West weet meer.

De eigenaar van het reisbureau aan Haagse Hoefkade, waar in de nacht van woensdag op donderdag een ontploffing was, is de vader van topcrimineel Reda N. Dat heeft de man aan Omroep West bevestigd. Reda N. is een van de meest beruchte Haagse criminelen. Hij zit vast voor de gewelddadige overval op multimiljonair Zegwaard in 2012 en een gezin uit Rotterdam.

Het gebouw staat op de hoek van de Jan Blankenstraat en de Hoefkade, niet ver van station Hollands Spoor. In het bedrijfspand op de begane grond zitten onder meer een kapsalon en een reisbureau. De dubbele voordeur van het pand werd door de klap weggeblazen. Gevelplaten raakten los en ramen raakten vernield. Overal lag glas. Auto’s die dichtbij het pand geparkeerd stonden, raakten beschadigd.

Een appartementencomplex van drie verdiepingen boven de winkels werd enige tijd ontruimd.

(ANP)