Het werk Rabbit van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons bracht ruim 91 miljoen op.
Volledig scherm
Het werk Rabbit van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons bracht ruim 91 miljoen op. © AP

Record voor Rabbit: Stalen konijn van Jeff Koons voor dikke 80 miljoen euro geveild

Het kunstwerk Rabbit van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons heeft op een veiling in New York 91,1 miljoen dollar opgeleverd, omgerekend zo'n 81 miljoen euro. Het is een recordbedrag voor een werk van een nog levende kunstenaar.

  1. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam
  2. Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson
    PREMIUM
    portret

    Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson

    De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post. De politie bevestigt dat het om Maxwell Azzarello gaat, geboren in 1987 en afkomstig uit Florida. Hij plaatste voor zijn daad een uitvoerige verklaring op internet. Op platform Substack sprak hij over een ‘extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking’. Een portret van een extreem activist.