U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 47
In Oostenrijk heeft het parlement een wet goedgekeurd die het dragen van een hoofddoek in basisscholen verbiedt. Het gaat volgens de maatregel om ‘elk kledingstuk met ideologische of religieuze achtergrond dat het hoofd bedekt’. ...

3 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
57

@197
Ik zie ook liever mensen zonder, en zonder tattoos of piercings. Vooral als ze dan ook met open ogen in de wereld kijken.

Maar smaken verschillen nu eenmaal... question

Als je hoofddoekjes toelaat, vind ik petjes, shawls en vergieten ook acceptabel question

201 Gandalf    
3 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

@201 Dan heb je nog iets liberaals in je net als ik , maar er zijn lieden die elke uitdossing die aan de islam gelieerd kan worden willen verbieden.

202 21st Century Guy    
3 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@202
Ik vermoed dat anderen mij als extreem-rechts zien, maar ik wil best wat water bij de wijn doen. Het kan echter niet van slechts één kant komen. question

203 Gandalf    
3 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

@200 Dat denk ik niet. Ik weet wel dat er verschillen zin tussen bepaalde culturen en zo ook godsdiensten en dat mensen zich daarnaar gedragen.
En geweld is bij Islam veel breder verspreid dan bij christendom.

Jij lult uit je nek omdat je zegt dat het er veel meer zijn dan dat we denken maar je hebt geen idee aangezien je zelf zegt dat je deze statistieken niet hebt. Dus je lult uit je nek.

204 solidsteel    
3 maanden geleden door solidsteel
1
Meld

@204 Jawel hoor die statistieken zijn op te zoeken en en bij elk land / regio horen ook religieuze distincties , maar goed als je weg wil kijken , ga je gang.

205 21st Century Guy    
3 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@205 Waarom zei je eerder dan :
"In berichten over verkrachtingen en de statistieken over verkrachtingen (zedendelicten) wordt geen religieuze affiliatie vermeld"
Ik kijk niet weg , ik reageer op jouw reacties.

206 solidsteel    
3 maanden geleden door solidsteel
1
Meld

@206 Nee ze worden niet expliciet gemeld maar bepaalde landen en herkomstgroepen hebben een " religieus profiel".

207 21st Century Guy    
3 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@207 Wat wil je nu eigenlijk zeggen want je spreek jezelf de hele tijd tegen.

208 solidsteel    
3 maanden geleden door solidsteel
1
Meld

@203 Ah, u bent één van die 300 extreem rechtsen waar de AIVD het over had, en waar E.M. zich continu over op windt ... question

209 dr.Bedwetter    
3 maanden geleden door dr.Bedwetter
0
Meld

@208 Als het te gecompliceerd voor je is dan houdt ik er mee op.

210 21st Century Guy    
3 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@210 Voor mij niet , voor jou wel want je zit de hele tijd rond de pot te draaien en jezelf tegen te spreken. Dus laten we er maar over op houden. Je weet toch niet wat je wilt zeggen.
Of beter je wil het wel , maar je kan het niet.

211 solidsteel    
3 maanden geleden door solidsteel
1
Meld

@194 "Nee, een religieuze en levensbeschouwelijk keuze is wat anders en meer essentieel dan politiek."

Kan je dat uitleggen? Ik, als ongelovige heb er namelijk moeite mee als iemand anders meer rechten heeft omdat hij in een opperwezen geloofd dan dat ik zou hebben. Als iemand anders zelf moet kunnen uitmaken dat zij iets op haar hoofd zet wat haar ideologie uitdraagt dan zou ik dat recht ook moeten hebben. In een rechtstaat zou je niet zomaar onderscheid moeten kunnen maken op basis van geloof.

212 RazorBlade    
3 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

En terecht. Het hoofd dient onbedekt te zijn. Hoofddoekjes petjes, shawls en vergieten hoeden enz moet je maar thuis laten. En bovendien en dat vind ik het belangrijkste dienen meisjes na hun volwassen leeftijd dus na 18 jaar zelf te mogen bepalen of zij een hoofddoek dragen en aan dat belachelijke geloof mee willen doen. En niet onder dwang of omdat moeder dat ook doet. Kinderen mag je nooooit verplichten of beïnvloeden voor zoiets.

213 Zeeuw    
3 maanden geleden door Zeeuw
1
Meld

@209
Ik dacht van niet? Nooit een manneke van de AIVD gezien, of iemand horen kuchen tijdens een telefoongesprek. question
Die 'andere' 299 personen ken ik ook al niet... denk ik. question

Ik ben wel een van die 30.000(?) reaguursels/reactanten op NK, en inderdaad windt die E.M. zich ook over mij op. Maar ik ben in goed gezelschap. question question

214 Gandalf    
3 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

@212 Jij hebt evengoed het recht zelf te bepalen of je wel of geen hoofdbedekking wilt dragen. Ik begrijp niet waarom jezelf beperkt en achtergesteld voelt.

Het moet wel passend zijn binnen je functie. Zoals ik al aangaf is een nikab voor de klas niet handig, hoofddoekje, joodsepijpekrullen, hoed/keppeltje, hare krishna ketting geen probleem.

215 Keerzijde    
3 maanden geleden door Keerzijde
1
Meld

@215 Ja ik snap dat je het goed vind als iemand voor de klas staat met religieuze tekens maar je vind het klaarblijkelijk geen goed idee als iemand met PVV petje voor de klas staat. Ik vraag je daarom of je dat kan uitleggen. Waarom zijn religieuze tekens wel toegestaan en een andere vorm van levensovertuiging zoals een politieke overtuiging niet en verwacht je dan dat een leraar neutraliteit uitstraalt.

Dat je een boerka geen goed idee vind heeft er waarschijnlijk voornamelijk mee te maken omdat je het dan over gezichtsbedenkende kleding hebt. Om die zelfde reden vind ik een panty over je hoofd of een bivakmuts ook geen goed idee.

Ik vind ook een PVV petje geen goed idee omdat dit een anti islam partij is en dus zouden moslims zich waarschijnlijk bij een dergelijke leraar niet op hun gemak voelen. Om diezelfde reden zouden homo's zich niet op hun gemak kunnen voelen bij een lerares die een hoofddoek draagt. https://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_en_homoseksualiteit

Op een school is er sprake van een machtsverhouding tussen leerlingen en de leraar. Je moet daarbij zelfs de schijn vermijden van partijdigheid en dus dien je je neutraal te kleden.

216 RazorBlade    
3 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

@216 Ik heb je al duidelijk aangegeven een verschil te zien tussen religie en politiek. Je kan prima kleding dragen die aansluiten bij je religie, zonder te evangeliseren of dwang uit te oefenen.

Verder denk ik dat je nogal vastzit in dogma's en stereotypen. Zo ken ik zelf diverse islamieten die homoseksuelen respecteren en er mee samenwerken, die zelf alcohol drinken maar nu wel aan de ramadan doen.

217 Keerzijde    
3 maanden geleden door Keerzijde
0
Meld

@217 Je hebt inderdaad al duidelijk aangegeven een verschil te zien maar je hebt nog niet uitgelegd waar dat verschil dan uit bestaat.

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat ik last heb van stereotypen en daarom heb ik een link geplaatst naar het doorgaans neutrale Wikipedia. Uiteraard kan je natuurlijk ook zelf in de Koran gaan lezen om te kijken wat daar verteld wordt over homo's.

Dat er moslims te vinden zijn die homo's tolereren wil dat niet zeggen dat dit de visie is van de Islam. Er zijn ongetwijfeld ook Nazi's geweest die respectvol met Joden omgingen maar toch vind ik hakenkruizen ook niet kunnen. Zoek even op de volgende termen in je favorite zoekmachine en je weet wat moslims doen uit naam van de islam:
https://www.google.nl/search?q=homo+hoge+gebouwen

218 RazorBlade    
3 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

@216 Wat er slecht bij tot je doordringt is dat moslims de koran en nog meer de diverse toegevoegde schriften niet tot letter volgen maar daar zelf over nadenken, net zoals dat christenen het oude testament niet tot op de letter volgen en eten uitvoer brengen.

Je noem de Wikipedia neutraal? Over islam en homoseksualiteit > "In Nederland verloopt de acceptatie van homoseksualiteit onder moslims relatief goed. Nederlandse moslims staan vrij positief ten opzichte van homoseksualiteit. Uit onderzoek blijkt dat de tolerante opstelling van de autochtone bevolking een positief effect heeft op de islamitische bevolking.[9] Toch verloopt homoacceptatie van moslims met name binnen hun familie soms moeizaam. Vaak hebben islamitische homojongeren wel een familielid met wie ze kunnen praten, maar durven ze in eerste instantie niet hun ouders in te lichten. Zij zijn bang om buitengesloten te worden. Toch bestaat er een ondergrondse en bovengrondse beweging van homoseksuele moslims die proberen een plek te vinden. " https://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_en_homoseksualiteit

De koran heeft niks tegen homo's https://www.vice.com/nl/article/vd9n3m/de-koran-heeft-niks-tegen-homos

De Koran leert moslims juist dat ze homo's moeten beschermen https://www.trouw.nl/home/de-koran-leert-moslims-juist-dat-ze-homo-s-moeten-beschermen~aa16d336/

Je bent buitengewoon eenzijdig gericht en lijkt geen onderscheid te kunnen maken tussen religie, politiek en cultuur, en mixed alles door elkaar tot je ideale vijandsbeeld naar voren komt... de islam.

219 Keerzijde    
3 maanden geleden door Keerzijde
0
Meld

@219 Ik begin steeds meer moeite te hebben om jouw redenatie te volgen. Je plaatst 3 links en een quote die met elkaar gemeen hebben dat er moslims zijn die zich verzetten tegen homohaat binnen hun geloofsgemeenschap. Daarmee toon je inderdaad aan dat er enkele moslims zijn die opkomen voor de rechten van homo's, maar je toont net zo hard aan dat er op dat gebied nog een lange weg te gaan is en dat in het algemeen homo's niet volwaardig geaccepteerd worden.

Uit je eigen link een interview met een homofiele Imam. Op de vraag "Was je niet bang dat je bedreigd zou worden?" Antwoord hij:

"Toen de inclusieve moskee voor LGBT-moslims in Parijs openging, waar ik hard aan had gewerkt, werd het best gevaarlijk. De moskee ligt in een wijk met veel moslims. Ze spraken me boos aan op straat en mijn Facebook-pagina werd overspoeld door dreigementen."

Is dit wat je bedoelt met homo acceptatie binnen de moslim geloofsgemeenschap? Dit lijkt meer op het bedreigende klimaat voor joden aan de vooravond van Nazi Duitsland.

220 RazorBlade    
3 maanden geleden door RazorBlade
1
Meld

Weg met islam en zijn volgelingen; het is erger dan nazi Duitsland en erger dan sovjet unie onder trotsky en stalin.

221 Handalf    
3 maanden geleden door Handalf
2
Meld

@220 "Dit lijkt meer op het bedreigende klimaat voor joden aan de vooravond van Nazi Duitsland. " Dat gaat meer op voor de extreemrechtse, zionistische en populistische islamfobie.

Wat die bedreigingen betreft, dat staat dus niet in de koran vermeldt zoals de imam's in die linken benoemen. Het is eerder een uiting van conservatief kuddegedrag. Daarin verschillen ze niet van de islamfoben.

Zo kende ik een homoseksueel die in de achterhoek woonde en deze ontvluchtte naar de randstad waar hij t.a.v. zijn geaardheid minder kritdiek en tegenwerking ondervond. Er zijn in NL wel meer regio's te benoemen waar homoseksuelen minder vrij zijn. In Oostenrijk zal dat met die extreemrechtse en conservatieve mentaliteit in verschillende kantons niet anders zijn.

222 Keerzijde    
3 maanden geleden door Keerzijde
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

223  malecon    
3 maanden geleden door malecon

@233 Zit jij nog opgesloten in dat beperkte en nutteloze rechts/linksparadigma? Volg en beweeg jij je nog binnen de grenzen van die standaard kuddeprogammering opgelegd door politiek, media en educatie? Ik loop daar al heel lang lachend aan voorbij, maar succes met je 'strijd tegen links'.

224 Keerzijde    
3 maanden geleden door Keerzijde
1
Meld
225 Keerzijde    
3 maanden geleden door Keerzijde
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

226  malecon    
3 maanden geleden door malecon

@226 Je slaat de plank volledig mis. Niet één van de aannames die je noteert is corect en van toepassing. De wereld is iets breder dan je beperkte R/L beeldvorming.

Maar je gaat werkelijk nog braaf naar de stembus en je verwacht nog verandering ook..? LOL

227 Keerzijde    
3 maanden geleden door Keerzijde
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

228 widezw    
3 maanden geleden door widezw

@228 AFA heb ik niets mee op, net zomin zij werkelijk iets met het anarchisme van doen hebben. Is meer gecontroleerde oppositie, vaak door justitie geinfiltreerd.

229 Keerzijde    
3 maanden geleden door Keerzijde
1
Meld

@228 Met het communisme heb ik ook niets op, evenmin met het totaliair nationalisme of EU-fascisme. Aanarchisme staat voor decentralisatie en regelrecht tegenover centralisatie, zoals de hiervoor benoemde vormen.

Anarchisme staat niet zoals de centralisten/fascisten altijd stellen voor chaos, maar voor zelforganisatie en spontane orde die voorbij gaat aan politieke, religieuze, sociale en andere tegenstellingen die door de centralisten en statisten (nationalisten) in stand worden gehouden en uitgespeeld. Het verleden en heden heeft aangetoond dat dit in verschillende regio's - o.a. zo'n 20 jaar in de regio Barcelona - heel goed kan werken.

Maar ga jij de 23e maar braaf stemmen... LOL

230 Keerzijde    
3 maanden geleden door Keerzijde
1
Meld

@222 "Het is eerder een uiting van conservatief kuddegedrag. Daarin verschillen ze niet van de islamfoben."

Ik heb inderdaad iets tegen de Islam en ik kan dat prima verdedigen. Ik heb hoe dan ook niets met religie maar ik ben wel liberaal en dus wil ik niemand zijn geluk ontnemen als hij dat put uit een geloof in een opperwezen. Daar zitten uiteraard wel grenzen aan. Prima als je even met een God wil kletsen thuis of in de kerk of moskee maar ik vind het op zijn zachts gezegd wat minder prettig als je met een vrachtwagen over een drukke boulevard of kerstmarkt mensen gaat dood rijden. Nu snap ik heel goed dat niet iedere moslim dat soort verschrikkelijke dingen doet maar aan de andere kant is het ook weer niet een enkeling die het nodig vind om geïnspireerd door de Islam verschrikkelijke misdaden te begaan. We weten dat een compleet leger grote gebieden bezetten en daar er rustig op los moordde uit naam van Allah. Zoals ik al zij is niet iedere moslim daar schuldig aan en dat besef ik me heel goed. Wat ik echter niet begrijp is dat mensen met dat soort terreur geassocieerd willen worden. Ook als ik niemand iets heb aangedaan snap ik maar al te goed dat ik niet geassocieerd wil worden met Nazi's. Als ik toch hakenkruizen op mijn kleding ga dragen dan moet ik op de koop toe nemen dat anderen mij met de nek aankijken. Ik plaats mezelf daarmee namelijk in de zelfde groep als mensen die joden vergasten. Zelfs als ik verder niets fout doe en een goed mens ben is het een heel slecht signaal om hakenkruizen te gebruiken of een Hitlergroet uit te brengen.

Ik kan dus prima uitleggen waarom ik iets tegen de Islam heb. De associatie met geweld is voor mij veel te groot. Ik ben echter benieuwd of jij net zo helder kan uitleggen waarom er zo veel moslims iets hebben tegen homo's. Jij geeft immers aan dat het beide om conservatief kudde gedrag gaat. Wat hebben homo's dan als groep misdaan? Ik heb nog nooit gehoord van homo terreur of het moet om het Eurovisie Songfestival gaan. question Natuurlijk zijn er wel homo's die gewelddadig zijn maar ik heb nooit iets gehoord over een groep homo's die uit naam van hun seksuele geaardheid aanslagen hebben gepleegd of zich op een andere manier hebben misdragen.

231 RazorBlade    
3 maanden geleden door RazorBlade
1
Meld

@231 Je zou ook rationeel kunnen concluderen dat religie structureel wordt misbruikt door de politiek, militair industrieel complex, NATO, zionisten, etc.

Je zou tevens objectief en rationeel kunnen vasstellen dat het huidig moslimgeweld en -extremisme is ontwikkeld door de westerse bondgenoot Saoedi Arabie in de vorm van wahabisme en zij direct Al-Qaida, IS, Boko Haram, etc. sponsoren. En zou je tevens objectief kunnen vaststellen dat je eigen NL overheid voor meer dan 70 mln. het z.g. moslimextremisme Al-Nusra en IS hebben gefinancierd in Syrie .

Er is maar één heldere conclusie mogelijk, de politiek misbruikt religies als de islam, joden en christenen voor politiek en economisch gewin.

Je focus klopt op dit moment eenvoudigweg niet. Je dient de politiek die religies misbruikt.

232 Keerzijde    
3 maanden geleden door Keerzijde
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

233 widezw    
3 maanden geleden door widezw

@233 Ga jij nu maar de 23e stemmen in die EU verkiezingen, de organisatie die je zo veracht... meer zit er schijnbaar niet voor je in. LOL

234 Keerzijde    
3 maanden geleden door Keerzijde
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

235 widezw    
3 maanden geleden door widezw

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
OT 4
Heerlijk oftopic auwehoeren

1 dag geleden door Inter

De zoon van Femke Halsema dreigt gestraft te...
Ik heb me de afgelopen dagen een paar keer af...

23 uur geleden door Inter

Voor het boerkaverbod
De boerka is niet slechts een religieus gebru...

13 uur geleden door Mrs. K

Trump doneert zijn salaris terug aan de Ameri...
Donald Trump wil geen salaris voor zijn werk...

1 dag geleden door Spraypaint

Vegetariër mag op school niet zeggen dat...
Een 16-jarige vegetariër die in een proefwerk...

6 uur geleden door nostradamus666


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Sempre
Barbara (61) leefde al twee weken op een bank...
@2 Ze is wel een met een mening..... maar da...

minder dan een minuut geleden door Sempre

Jongens van de Witt
Wetenschappers geschokt: massale sterfte zalm...
#3 is een gevalletje vis vangen met netten ....

minder dan een minuut geleden door Jongens van de Witt

Borealis
Antifa mogelijk officieel terreurorganisatie ...
@75Moet je dronken zijn om iets zinnigs t...

minder dan een minuut geleden door Borealis

techcenter
Antifa mogelijk officieel terreurorganisatie ...
@77Niet door jullie extremisten zoals jij e...

minder dan een minuut geleden door techcenter

PeKa
Man keert terug van vakantie met gezin: zijn ...
"Ah, daar is ze. Ik was ze kwijt."...

1 minuut geleden door PeKa

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig