GTST zakt steeds verder weg: nu onder 700.000-grens

De kijkcijfers van Goede Tijden Slechte Tijden staan al maanden onder druk en zakken alleen maar verder weg. De soapserie is dinsdagavond zelfs onder de grens van 700.000 kijkers gedoken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. GTST moest genoegen nemen met 667.000 kijkers en 14 procent marktaandeel, een veel te magere score voor het grote RTL 4. Tot dit jaar waren dit soort kijkersaantallen zelfs in hoogzomer zwaar ongebruikelijk voor de 29 jaar oude soapserie.

Vier jaar geleden wist GTST nog gemiddeld 1,8 miljoen kijkers per dag te boeien, maar nu kijken er vaak maar zo’n 700.000 à 800.000 mensen. In een paar jaar tijd zijn er een miljoen kijkers afgehaakt en die kijken echt niet allemaal via Videoland.

Waar de soapserie vroeger altijd steevast in de kijkcijfer top drie stond, haalt GTST nu bijna nooit meer de miljoengrens: dat lukte dit jaar tot nu toe 10 keer, waar dat in dezelfde periode vorig jaar 73 keer was.

Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL Nederland, heeft toegegeven de kijkcijfers ook zorgelijk te vinden. “Het klopt dat de kijkcijfers van GTST minder zijn en dat brengen we graag weer terug naar het oude niveau.

Het begint een zeer realistisch scenario te worden dat GTST zijn dertigste verjaardag niet gaat vieren op RTL 4. Mogelijk worden de kijkcijfers te laag voor een plek op het hoofdpodium en verkast de serie naar RTL 5.

Overigens had ook RTL Boulevard dinsdag zijn minst bekeken doordeweekse uitzending van het jaar tot nu toe. Daar keken 565.000 mensen (16 procent) naar.

Lees ook:
Dramatische kijkcijferval GTST: einde soapserie nabij? (22 maart)
Endemol erkent zorgwekkende kijkcijferval GTST (5 april)
RTL 4 maakt binnenkort nieuws bekend over GTST (6 april)
Story sluit einde Goede Tijden Slechte Tijden niet uit (10 april)
Sven Sauvé wil hogere kijkcijfers voor GTST (29 april)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen