RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

'Ik ben zwanger!', riep ze. Toen schoot een Texaanse agent haar dood

Beeld © Sky News

Een heftige gebeurtenis in de Amerikaanse staat Texas. Daar heeft een agent een vrouw doodgeschoten die vlak daarvoor riep dat ze zwanger was. Volgens de politie bleek zij uiteindelijk niet zwanger.

Aan de schietpartij ging een worsteling vooraf. Volgens Amerikaanse media probeerde de agent de vrouw te arresteren. Het ging mis toen hij haar handboeien om wilde doen, zo is te zien op beelden gemaakt door een omstander.

Op die beelden is verder te zien dat de vrouw op de grond terechtkomt en enkele schoppende bewegingen maakt richting de politieman.

Wat minder goed te zien is, is dat de vrouw tijdens de worsteling de taser van de agent weet af te pakken. Volgens Sky News lukte het haar ook om die te gebruiken. Terwijl de agent boven haar staat, is nog te horen dat de vrouw roept: "Ik ben zwanger!"

Media tonen niet het moment dat de agent begint met schieten. Wel zijn bij The Guardian vijf schoten te horen.

De vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen. De agent raakte niet noemenswaardig gewond.

Niet zwanger

De politie van Texas maakte later bekend dat de vrouw niet zwanger was, maar heeft de resultaten van het autopsie-onderzoek nog niet vrijgegeven.

"Het is een tragische gebeurtenis voor alle betrokkenen", zegt een woordvoerder. "Natuurlijk gaan onze harten uit naar de familie van de overledene en naar onze agent."

Bron: RTL Nieuws