Ga naar Content
Amsterdam

Man laat toeriste gewond en halfnaakt achter in Diemen na mysterieus geweld in auto

15 mei 2019, 10.59 uur · Aangepast 15 mei 2019, 11.34 uur
Door: · Foto: Google Streetview

Twee vrouwen zijn in de nacht van 19 op 20 april in Diemen belaagd en mishandeld door een man die ze eerder die nacht hadden ontmoet in Amsterdam.

Toen de politie na een tip van een voorbijganger 's ochtends poolshoogte ging nemen op de Kanaaldijk tussen Diemen en Driemond troffen ze daar een vrouw aan. Zwaar geëmotioneerd vertelde ze de agenten dat ze met een vriendin in Nederland op vakantie is, maar dat ze haar niet meer kan vinden. 

Lees ook: Toeristen bedreigd met mes en beroofd in Amsterdam

Agenten die de omgeving uitkammen, treffen de vrouw al snel aan. Ze blijkt meerdere verwondingen te hebben en heeft niet al haar kleding meer aan. De vrouwen vertellen de politie dat ze gisteravond in een bar in het centrum van Amsterdam een man hebben ontmoet, en na een paar drankjes rond 2.30 uur vrijwillig in zijn auto zijn gestapt. 

Vijf uur in auto
De vrouwen weten dat ze van 2.30 tot 7.45 uur bij de man in de auto hebben gezeten, maar kunnen zich niet herinneren wat er in die uren exact is gebeurd. Wel herinneren ze zich dat ze ruzie met de man kregen, en dat hij daarop één van hen mishandelde. De vrouwen vluchtten daarop de auto uit, maar ook buiten liet de man de vrouwen niet met rust. 

Uiteindelijk stapte hij weer in z'n auto en reed weg. De vrouwen bleven in paniek en gewond achter, en spraken een voorbijganger aan, die op zijn beurt de politie inlichtte. 

Signalement
De politie onderzoekt wat er precies met de vrouwen is gebeurd, en vraagt daarvoor tips van eventuele getuigen. De verdachte is licht getint, tussen de 20 en 30 jaar oud, en is naar schatting 1,80 meter lang. Hij reed in een kleine, donkergekleurde auto. 

Volgens de politie heeft die auto tussen 2.30 uur en 7.45 uur mogelijk enige tijd stilgestaan op de Kanaaldijk. Wie dat is opgevallen, of andere bruikbare tips heeft, wordt gevraagd dat te delen met de recherche.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!