Werkende is kind van de rekening (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  44 Reacties

  • 3
  • 475x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De noodgedwongen niet-werkende is het ergst "aan de beurt". Voor hun is verhoudingsgewijs de stijging van de vaste lasten potentieel dodelijk, met het oog op het feit dat zij netto veel minder overhouden als zij het bruto minimumloon krijgen, op papier. Zelfs teruggave belastingen, bijvoorbeeld voor ziektekosten, wordt ingehouden van het netto. En verder iedere cent, bijvoorbeeld smartegeld, die er binnenkomt, om welke reden dan ook. Met terugwerkende kracht, ook nog eens.

5
1 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

2 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

3 The Master of the Universe 3

Grote bedrijven betalen niets meer en de belastingdruk is volledig doorgeslagen voor burgers.
Dom vvd beleid, rechts beleid, waar FvD ook niets aan gaat doen.

1
4 Prof. Zuurbekje

Kosten baten
de kosten om te werken overstijgen de baten.
arbeid loont niet...

3
5 Gratiebarmhart

@2 Leg nu aan ons allemaal eens keurig netjes uit wat voor links beleid PvdA en GL hebben uitgevoerd volgens jou. Behalve dan het leenstelsel invoeren, 77.000 zorgmedewerkers ontslagen en voor 50 miljard snoeihard bezuinigingen. Ik ben benieuwd.

4
6 Querulijn Xaverius,

@2 Lastig hé, als een ander nu eens de vragen stelt question

5
7 Querulijn Xaverius,

* Verwijderd door de redactie *

8 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

9 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

10 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

11 Yisrael 2.0

* Verwijderd door de redactie *

12 Yisrael 2.0

@8 Op 26 april 2012 bereikte GroenLinks met de fracties van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het Begrotingsakkoord 2013 over miljarden euro's bezuinigingen en hervormingen.
Bovendien zien we dat GL de lasten eenzijdig bij de burger neerlegt. Denk aan de verhoging parkeertarieven en verbannen benzineauto's in Amsterdam.
De Tweede Kamer heeft destijds (2014) ingestemd met de invoering van een leenstelsel voor studenten. Daarmee kwam er een einde aan de basisbeurs.
"De steun voor het voorstel van minister Jet Bussemaker (Onderwijs) kwam niet onverwacht. In het voorjaar werd er een akkoord gesloten tussen de minister, VVD, PvdA, D66 en GroenLinks.
Dus weer met steun van GL en PvdA."
https://www.nu.nl/politiek/3926080/kamer-stemt-in-met-afschaffen-basisbeurs-studenten.html
En wat de PvdA betreft begon het al met Wim Kok die zijn socialistische veren afgooide en over employability begon. Daarmee is de flexibilisering begonnen (en ook de privatisering trouwens) De PvdA heeft zich idd enorm laten piepelen in het kabinet Rutte-Asscher. Totaal ongeloofwaardige partij.

3
13 Querulijn Xaverius,

@10 Parblue! Als ge er niet voor geneert alleen onzinnige antwoorden te geven kan ik me voorstellen dat het in uw geval niet lastig is idd.

3
14 Querulijn Xaverius,

@13
@6
Het klopt inderdaad. Volg al jaren het stemgedrag van partijen. GL stemde vooral in het verleden heel vaak met VVD mee (kabinet PVDA/VVD). Ik vond Jesse wel weer wat linkser overkomen, maar was hun stemgedrag niet zomaar vergeten.

2
15 hopefully

Zorg dat de lasten omlaag gaan. Of door meer keuze en concurrentie of met wetgeving en beleid.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_tax_revenue_to_GDP_ratio

Als je onder de 30 zakt kom je bij landen waar ik veelal niet wonen.

2
16 Anti-Prut

De meer dan 1000 miljard voor het klimaat zijn nog niiet geind. De belastingen zullen de 100% gaan overstijgen.

4
17 Conradijntje

@16 Lariekoek lijstje. Waarschijnlijk alleen de loonbelasting die rond de 40% schommelt.
Ik heb ook wel een berekening zien langskomen op NK die uitgaat van 72% voor Nederland - lijkt me een stuk realistischer.
Je hebt immers ook nog 21% BTW, belasting op gas & licht (70-80%), belasting op brandstof (70-80%), provinciale opcenten,, BPM, onroerend goed belasting, vermogensbelasting, belasting op water, waterschapsbelasting, erfbelasting, hondebelasting, toeristenbelasting, accijnzen + nog 400 andere soorten belastingen. En ook de zorgverzekering kan je als eeen soort van belasting zien.

4
18 Conradijntje

@18 Hoe die lasten verdeeld zijn in dit land daar wringt de schoen. Dat kan wel beter. Met dat lijstje is verder niet veel mis. Het is wat het is. GDP is wat we met zijn allen verdienen en de hele belastingruif is ongeveer 40% daarvan.

Dat voor iemand met weinig geld de totale druk hoger is dan voor iemand met veel geld dat zijn politieke keuzes. Thierry maakt ze niet anders die schuift nog meer dan de VVD naar mensen die het al goed hebben. Hij vervangt alleen de belastingdruk met "zogenaamde keuze vrijheid". Wat gewoon betekend als je het niet kan betalen heb je pech. Dat is nog erger voor de onderkant dan wat de VVD doet.

2
19 Anti-Prut

@18 Ja ik denk dat ik wel op 70% kom zo zijn er ook mensen die nog 20% van hun inkomen zijn aan vaste lasten + belastingen. Verschil moet er zijn. Zegt men bij VVD, PVV, FvD.

3
20 Anti-Prut

@19
Hierin kan je weleens gelijk hebben. FvD als tegengas voor VVD blijf ik prima vinden. Ik steun wel hun klimaatdenken, niet alles hier meer binnen laten en het kritisch zijn op de EU. Er zitten veel VVD-ers in dus op jouw punt heb ik ook mijn twijfels. Vandaar dat ik zelf bij de SP blijf hangen.

2
21 hopefully

@19 Dat klopt toch gewoon niet: de loonbelasting ligt voor iedereen met en baan tussen de 35 en 45%.
Daar bovenop komen de belastingen die met je bestedingen te maken heeft: ook weer iets van 30%. Totaal dus meer dan 70%.

2
22 Conradijntje

@20 Niemand gaat het met 20% redden: de BTW is al 21%, de belasting op gas en licht 70-80% etc.
Ouderen met een klein pensioen die opgenomen zijn in en verpleeghuis kunnen zelfs meer dan 100% belasting moeten betalen omdat naast de gewone belasting jaarlijks 8% van hun vermogen wordt aangesproken vanwege die opname door de overheid.

4
23 Conradijntje

* Verwijderd door de redactie *

24 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

25 Undertaker

@25 Sorry voor jou maar de 8 paarse jaren waren beter voor de werkende dan de 8 jaar ervoor en de 8 er na.

3
26 Criticaster

* Verwijderd door de redactie *

27 Undertaker

@27 Dat mag. Je hebt alleen wel de cijfers tegen je.

4
28 Criticaster

* Verwijderd door de redactie *

29 Undertaker

@29 Het kwartje, de oorsprong en de gevolgen, ze zijn hier inmiddels zo vaak uitgelegd dat het me niet nuttig lijkt om daar verder op in te gaan.

Idem mbt de pensioenen (Lubbers).

3
30 Criticaster

@29 Een fijne dag toegewenst uiteraard question

2
31 Criticaster

* Verwijderd door de redactie *

32 Undertaker

@32 Stop maar met lezen, extreempje. Zolang ik mijn mening mag ventileren zal ik dat doen.

Of ben jij daar niet zo van?

2
33 Criticaster

* Verwijderd door de redactie *

34 Undertaker

@34 Zeker mag dat, ga gerust je gang. Maar ga er dan niet van uit dat ik me iets aantrek van factfree bull.

2
35 Criticaster

* Verwijderd door de redactie *

36 Undertaker

@22 De loonbelasting voor werkenden ligt tussen de 36,65% en 51,75%.
Dit geldt voor het belastingjaar 2019. Voor het belastingjaar 2018 was dit tussen 36,55% en 51,95 en in 2017 tussen de 36,55% en 52,00%.
Tot 1990 was het toptarief zelfs 72% (dat gold voor 4% van de belastingplichtigen). Zoals je ziet stijgt de loonbelasting voor de werkenden die het minst verdienen en daalt het voor de meest verdienenden.

Daar staat tegenover dat belastingen op aankopen, energie en gemeentelijke of proviciale heffingen in de loop der jaren aanzienlijk zijn gestegen. In verhouding tot hun inkomen betalen de minst verdienenden dus steeds meer belasting. Tegelijkertijd is de belastingdruk voor bedrijven steeds verder verlaagd.

In feite een soort liberaal communisme. Dat lijkt tegenstrijdig, maar het resultaat is nivelering van inkomsten voor werkenden en desastreus voor de koopkracht van gepensioneerden. Terwijl een kleine elite zich wentelt in zelfgenoegzaamheid en maar blijft verkondigen dat het allemaal zo goed gaat.

0
37 Belazerd

@37 Feitelijk streven neolliberalen en communisten/socialisten naar een zelfde soort maatschappij: iedereen even arm behalve een kleine elite. Alleen over wie de elite moet zijn zijn ze het oneens.
Neoliberalen: aandeelhouders, CEO's Communisten/socialisten: partijkader, media CEO's.

2
38 Conradijntje

@26 Regeringsmaatregelen hebben niet altijd gelijk effect op de burger en/of de economie.
Ook duurt het vaak een jaar voor de burger de oorzaak van zijn achteruitgang in koopkracht kan benoemen.
Wedstrijdjes doen welke kabinetten het beste voor de burger waren en welke de meeste puinhopen maakten is lastig om de negatieve/positieve effecten vaak pas 2-4 jaar later blijken.

2
39 Conradijntje

@23 Hoezo niet? Ik ken iemand die is nog geen 20% van zijn inkomen aan vaste lasten en belastingen kwijt is daar hebben vast meer miljonairs last van.

3
40 Anti-Prut

@40 Stel je bent miljonair en je werkt verder niet Hoe kan je dan een percentage belasting vast stellen als er geen salaris is?
Die miljonair betaalt wel circa (ik meen) 2,8% belasting over het vermogen boven de miljoen.
Voor het huis betaal hij onroerend goed belasting gekoppeld aan de waarde van het huis.
Om zijn huis te verwarmen zit er 70-80% belasting op gas en licht.
Koopt die miljonair een auto betaalt hij bijna 40% BPM en zit er 70-80% belasting in zijn brandstof (+ provinciale opcenten). Over alles wat hij koopt zit 21% BTW. Dan volgt nog water belasting en waterschapsbelasting en accijnzen + evt. hondebelasting. Plus erfbelasting op het moment dat hij erft. Er zijn nog 400 soorten belasting meer die minder bekend zijn. Alleen lastig om er een percentage aan te koppelen want er is geen salaris - hooguit een rendement op zijn aandelen.

1
41 Conradijntje

@41 Ja en? Dat weegt toch niet op tegen het inkomen van zo'n man...

Brandstof? Jezus man dat is nog geen 0,1% van zijn inkomen op jaarbasis ook al betaald ie daar 100% belasting op dan is het nog niks in verhouding tot zijn inkomen. Voor ons is accijns duur voor hem tikt het amper aan. Waterschapsbelasting en gemeentelijke belastingen lol die bedragen zijn zo laag voor dat soort mensen dat is alsof ik 5 cent in een wensput gooi.

1
42 Anti-Prut

@25 Goed om te vermelden idd.

0
43 Querulijn Xaverius,

@42 "Jezus man dat is nog geen 0,1% van zijn inkomen op jaarbasis ook al betaald ie daar 100% belasting op dan is het nog niks in verhouding tot zijn inkomen"

De man heeft geen inkomen en heeft alleen een paar miljoen op de bank staan (zie mijn @41 ) al dan niet in de vorm van aandelen.
Koopt ie een huis van een miljoen dan staat de overheid gelijk klaar om de overdrachtsbelasting in ontvangt te nemen. Je kunt van zo iemand het belastingpercentage ook niet uitrekenen want zijn inkomen bestaat uit inkomsten van aandelen. Zou zo iemand een simpel modaal baantje hebben dan gaat zijn belastingpercentage al gauw richting de 100% vanwege de vermogensbelasting op zijn vermogen.

0
44 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rooibos
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=3XcKN0XbCbU...

1 minuut geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

@2 Van de "onafhankelijke nieuwsgaring", ofwel de Kremlinkoerier. ...

2 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Rooibos
Muziekdraadje

Donna Summer "State of Independence" (1982)https://www.youtube.com/watch?v=cPlNrP9B2Zs...

2 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Pas op jij....

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@56 Nou nou wat zijn we weer grof. Heb je weer hoofdpijn ?...

4 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@18 Het is noodzakelijk om strijdende partijen aan te spreken als zij het oorlogsrecht overtreden. Hamas overtreedt het oorlogsrecht maar dat is...

31 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

41 minuten geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

42 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Pleuris tuig. ...

44 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

Zwakzinnige klootzak. Jammer dat hij niet ter plekke afgerost werd. ...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Perfect Waist PornKamasutra ClipsGirls Gone Wild Spring BreakHeather Langenkamp NudeSusy Gala XxxThalia McixNew Hot Porn VideoPorn SistersDarla Pursley PornJapanis Adult MoviesBondage OrgasemEnigma SadenessArknightshentaiChastity Cage PornBeeg PussyNaked Happy GirlsPornhub LeoluluBest Hot PornstarWwe Lita Sex VideoRedhead BbcCum Eating InstructionsGianna Michaels BukkakeChezh PornEfuckt.conCelebjihaf LiveSex Story MamiTamil Real XvideosNaked BeachMature Hd Porn VideosSkylar Mae Onlyfans LeaksStars Du XYouporno FrJada Kai PornMellanie MonroeNacked SexYumikazawaSpank BangingDiablo GuardianTelugusex ViodesBengali Panu VideoPapa Ki Pari PornPorn KajolRandy PornLisa Ann VintageHeather Lee PornstarLive Porn HubFeetfindePanty Hose BondageBig Boobs PucsTetchie AgbayaniSaudi XvideoGirl Vs Girl Xxx VideoAva NottyXxxx Saxe VideoPornography 4kPhotos ErotiquesPornography PakistanNude HotyRape Fatasy PornJerking Off StoryBbc HandjobsYour Porn StarEbony Big TittiesDisha Patani NudeSph FemdomNatasha Nice BbcThailandxxxScarlett_jonesSofia VivanaX SensualCartoon Porn DownloadNaked In The ForestMilitary Babe GloryholeNudestepmomCaptain Marvel Xxxمسأج سكسVore FetishJenna JamesInterracail AnalActor XnxDesi Outdoor Xxx VideosMohini Madhav PornChudai Ki ShayariReal Porn DesiKarlye Taylor.pornCute Naked TeenagersXnx CamBbc PornJv PornVax On Blondes FacialabusePussy DestroyedCfnmX HumsterZxvideoAnal MexicanaKolkata Sonagachi XvideoBus Romance SexNoturhoneybb OnlyfansUnwantedcumshotsLaurenjasmine PornJerk Off MonkeyGirlsoutwest.comHotlesbiansEbony Big Clit LesbiansTeenage Filter TiktokXvideo BlowjobsRocko Si FreddyXxx ImagesSex With HijraDudh Wali BhabhiNepali Sex Video Full HdMalayalam Aunty FuckIndian Desi Nude VideoBlack PaybackBorderlands 3 P O R NXhamsters Live CamNamethatpornstarsVoayor TvGloryholes SwallowsGroup SexstoriesSaiilormoonJaiden Animation R34You PotnHerge ArtSquirt AmatuerPorn ColigBackroom MilfX BidoDp By Bbc딥페이크 야 동Cathy HeavenlyRachel Roxxx PornBetty Gilpin NudeXxxx Bihar VideoVery HardcoreDate Night With NagantBest TittieHislut.comQuadrinhos EróticosForumophilaLive PornographiquesOlivia Thirlby NudePornography In NepalHuge Tits AsiaW Xxx ComMaduras.vomHeidi-jo-fitAzporn ComicXhamstwrGay Cowboy Porn