Robert Baljeu (uiterst links) tijdens de installatie als Statenlid van Noord-Holland
Volledig scherm
Robert Baljeu (uiterst links) tijdens de installatie als Statenlid van Noord-Holland © ANP

Statenlid FVD met ruzie uit fractie in Noord-Holland

Het Noord-Hollandse Statenlid Robert Baljeu van Forum voor Democratie is uit de fractie gezet. Dat bevestigt een woordvoerder van de Provinciale Staten van Noord-Holland naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad.

  1. Totale plasticvangst The Ocean Cleanup al voorbij 10 miljoen kilo: ‘Begint z’n vruchten af te werpen’
    7

    Totale plastic­vangst The Ocean Cleanup al voorbij 10 miljoen kilo: ‘Begint z’n vruchten af te werpen’

    The Ocean Cleanup heeft sinds de eerste vangst in 2019 naar eigen zeggen nu een totaalgewicht van 10 miljoen kilo plastic uit oceanen en rivieren verwijderd. De uitvinding van de Nederlander Boyan Slat heeft schoonmaakacties gehouden tegen de plasticsoep in een deel van de Grote Oceaan en in rivieren in acht landen. Daardoor is een hoeveelheid plastic vergelijkbaar met het gewicht van de Eiffeltoren uit het water verwijderd.
    Delft
  2. Medische wereld slaat alarm over vaccinatiegraad: ‘Soms stuit je op een muur’
    PREMIUM

    Medische wereld slaat alarm over vaccinatie­graad: ‘Soms stuit je op een muur’

    Artsen- en patiëntenorganisaties slaan alarm vanwege de dalende vaccinatiegraad. Met een landelijke actie die maandag begint, proberen ze zowel zorgverleners als patiënten ervan te doordringen dat een kentering noodzakelijk is om gevaarlijke ziektes buiten de deur te houden. Jeugdarts Caroline Schouten ervaart elke dag hoe moeilijk het is om sommige ouders te overtuigen. ,,Het voelt soms als vechten tegen de bierkaai.”