RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Buurman verkracht 3-jarig meisje in India, betogers eisen doodstraf

Vrouwen tijdens het protest in Kashmir Beeld © EPA

Duizenden woedende mensen zijn in India de straat opgegaan nadat een man een meisje van 3 jaar in de wc van een school had verkracht.

Het kind was door haar buurman de school ingelokt. Haar moeder hoorde haar schreeuwen en vond het meisje bloedend in de wc. De man is opgepakt.

Meer incidenten

De gruwelijke verkrachting komt enkele weken nadat een ander meisje zelfmoord had gepleegd na jarenlang misbruik door haar vader. Het aantal delicten tegen vrouwen in India neemt toe. Vorig jaar ontstond grote verontwaardiging na de verkrachting van een 8-jarig meisje. Zij overleed aan haar verwondingen. Na dit incident stelde de lokale overheid in Kashmir de doodstraf in voor het verkrachten van kinderen onder de 12 jaar.

De betogers hebben desondanks er geen vertrouwen in dat de Indiase autoriteiten meisjes en vrouwen voldoende beschermen. Ze eisen dat alle daders de doodstraf krijgen. "Pas dan zal het aantal verkrachtingen misschien afnemen",  zegt betoger Nafia Khursheed tegen Reuters.

Het protest in de regio Kashmir liep gisteren uit de hand. Betogers hadden de snelweg geblokkeerd en gooiden met stenen naar de politie. Die zette traangas in. Tientallen mensen raakten daarbij gewond.