RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Sri Lanka stelt avondklok in na geweld tegen moskeeën

Bewaking bij een moskee in Sri Lanka. Beeld © AFP

Relschoppers hebben in Sri Lanka moskeeën en bedrijven van moslims aangevallen. Uit voorzorg wordt in het hele land een avondklok ingesteld.

De autoriteiten melden dat het onrustig was in zeker zes gemeenten in de Noordwestelijke Provincie. "Meerdere winkels zijn aangevallen", zegt een hoge politiefunctionaris. "Toen groepen mensen probeerden moskeeën aan te vallen, vuurden we in de lucht en gebruikten we traangas om hen uiteen te drijven."

Nieuw bewakingsbeeld laat explosie in hotel Sri Lanka zien

00:55
Nieuw vrijgegeven bewakingsbeeld van het Kingsbury Hotel in Colombo Sri Lanka laat zien hoe een van de vermoedelijke plegers incheckt bij het hotel.

De onlusten volgen op de bloedige zelfmoordaanslagen op hotels en kerken van eerste paasdag. Daar zitten jihadisten achter. Het terroristisch geweld heeft de spanning doen oplopen in de Aziatische eilandstaat, waar moslims een minderheidsgroep zijn

De situatie zou zijn geëscaleerd door een Facebookbericht van een winkelier in Chilaw. Hij schreef: "Lach niet meer. Op een dag zal je huilen." Omwonenden zagen dat als een dreigement en zouden onder meer de winkel van de man kort en klein hebben geslagen.

Lege
Lees ook:
Lege klaslokalen in Sri Lanka uit angst voor nieuwe aanslagen