door Denisova in Buitenland  ·  87 Reacties

  • 7
  • 703x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En intussen crashen de beurzen in de VS..
Het is daar een bloedbad.
Allemaal te danken aan het oranje economische 'genie'.

#brokeahontas

1
51 GreyB

Via twitter, serieus, de chinezen even zeggen wat ze wel niet mogen doen en een beetje dreigen, wie denkt die clown wel niet wie hij is? Dat hij er nou in eigen land mee weg komt betekent nog niet dat een zwaargewicht als China zich zo de les laat lezen. Hij zal nog van een koude kermis thuis komen.

1
52 proxy

@51
En dat vinden zijn rijke vriendjes niet leuk......
Overigens kan de beurs morgen zomaar weer op 26000 staan. De markt is super volatiel. Met Trump aan de macht met zijn twittergedrag is een jojo-effect gegarandeerd. De onderliggende sentimenten zijn echter nog steeds positief. Helaas voor Trump komt dat vooral doordat de grote bedrijven de eigen aandelen inkopen, wat voor de aandeelhouders de kans op een hoog dividend betekent. Dat effect is binnen nu en een half jaar uitgewerkt.

1
53 Tismewat

@41 Lees 17 en 20 even . Als de US niet meer betaalt of net als de ECB miljarden dollars bijdrukt dan zit CHina met waardeloze schuldpapieren opgescheept die hoogstens de waarde in papier nog waard zijn. Met zoveel schuldpapieren heeft CHina juist baat bij bij een goede economie in de US.

8
54 PFL

@6
Nope, dat waren de Chinezen die over delen van het akkoord overnieuw wilden onderhandelen en tegelijkertijd hun lobby geactiveerd hebben, helaas voor China.

14
55 Proemevla

Waarschijnlijk ook niet meegekregen dat Trump er voor gezorgd heeft dat China niet meer voor nop kan lenen bij de wereldbank om zichzelf te bedruipen.

13
56 Proemevla

@51 [het oranje economische 'genie']
Ja, de man van 1,2 mrd !!! Proest!

1
57 TedjeR

Trump legt het uit, de VS heeft er weinig last van (boeren worden gecompenseerd en het handelstekort daalt enorm), China heeft er wel last van:

10
58 Proemevla

@48
En daar mag de wereld blij mee zijn. Clinton is een gevaar voor de mensheid. Trump is gelukkig niet zo'n bommengooier.

9
59 Brandy

@50
Obama liet de staatsschuld oplopen van 10.000.000.000.000 naar 20.000.000.000.000 dollar en jij maakt je druk over 310.000.000.000 dollar?

Leer eerst even rekenen voordat je anderen de maat meent te mogen nemen.

10
60 Brandy

@11

"Want alleen de VS mogen importheffingen invoeren?"

China heft al decennia meer invoerrechten dan andersom , daar wil Trump juist een eind aan maken

10
61 Vageali6888

Voor het eerst krijgen de chinezen een onderhandelaar tegenover zich die het begrijpt...

11
62 Vageali6888

@57

Toch knap dat hij sterker uit de vastgoedcrisis kwam , na een miljard schuld.
Doe hem dat maar eens na.

Veel mensen kennen Trump niet , hoe harder je hem aanpakt hoe sterker hij wordt question

10
63 Vageali6888

@60 de schuld onder Obama liep op direct na de wereldwijde bankencrisis 2009. Trump heeft het voor elkaar gekregen in ternauwernood 2 jaar ( laatste meetdatum februari dit jaar) de nationale schuld met 2.000.000.000.000 te doen stijgen.Niet door een wereldwijde crisis, maar in een periode van hoogconjunctuur. Diezelfde Trump pochte de nationale schuld in 8 jaar naar 0 te brengen.
Dus zeker neem ik je de maat en je bljjkt een dwerg te zijn.

1
64 BlackNinja

@64

Ook RUIM na die crisis liet Obama die schuld keihard oplopen ...

10
65 Vageali6888

@64

"Diezelfde Trump pochte de nationale schuld in 8 jaar naar 0 te brengen"

Volgens mij had Trump het over het begrotingstekort , dat is heel wat anders

9
66 Vageali6888

Als de wereld Monopoly is, en daar is het best wel mee te vergelijken, dan hebben de Chinezen al heel wat van die straatjes in handen gekregen waar je elke keer, elk rondje, de hoofdprijs betaalt. Maar je hoeft, van hen, niet eens direct te betalen – OK, dan nemen wij de Griekse havens in Piraeus over (doe dan maar het goedkope kaartje Dorpsstraat), of in ruil voor Afrikaanse grondstoffen leggen wij, Chinezen, daar wegen en infrastuctuur aan (doe dan maar het kaartje Steenstraat), en Chinezen zijn daar heel geduldig in. Ze maken geen haast, want ze weten - *alles* wat ergens anders in de wereld geproduceerd kan worden kunnen wij, op termijn, ook maken, maar dan wel voor een kwart of de helft van de prijs, simpelweg omdat een gemiddelde Chinees met de *helft* van het inkomen van een gemiddelde Amerikaan, in China een *prima* bestaan heeft.
En *zelfs* als de Chinese werknemers (terecht) meer willen verdienen, dan nog duurt het tientallen jaren voordat ze op het VS-niveau zijn. Kortom: als je met China, als VS zijnde, wilt concurreren op productiekosten per persoon, dan *kun* je dat niet winnen. Wat Trump in zijn Art of the Deal ook zegt, als een ander dezelfde of betere kwaliteit biedt, voor een betere prijs, dan ben je fucked.
En in plaats van te gaan voor een nummer 1 positie in alles wat beter en nieuw is gaat Trump terug naar het opgraven van steenkool in de VS (wat de Chinezen in China voor een *kwart* van de prijs doen..).
*En* China is gestadig bezig met het opbouwen van een munt die, op termijn, van de nu nog almachtige Amerikaanse dollar een tweederangs munt gaat maken.

1
67 handsfree

@66
Nee. Hij had het over de schuld. En het begrotingstekort loopt trouwens nog dagelijks op. 4,2% op 1 januari. Nu al 4,6% en nog steeds steil stijgend.

1
68 Tismewat

@63
En zijn faillissementen hebben zijn schuldeisers maar liefst 3,5 miljard gekost. Wat hij nu bezit en verdient weet niemand. Ook jij niet. Maar er zal een reden zijn dat geen enkele Amerikaanse bank hem geld wil lenen......

1
69 Tismewat

@68

"Nee. Hij had het over de schuld"
Linkje?

@69
- Donald Trump has had no trouble getting big loans at competitive rates -
https://www.marketwatch.com/story/donald-trump-has-had-no-trouble-getting-big-loans-at-competitive-rates-2017-06-22

6
70 Vageali6888

De trumpfans etaleren hun domheid weer breed in dit draadje.
Ze weten het veel beter dan economen van niveau en als ze er niet in slagen om de idioot T met juiste feiten te verdedigen dan gaan ze weer naar anderen wijzen die niks met de daden van T en de gevolgen daarvan te maken hebben.

1
71 kritischelezer

Nederland heeft intussen een "China strategie" , geven oogluikend toe dat Trump een punt heeft over oneerlijke handel / bedrijfsspionage etc. lol

7
72 Vageali6888

@71
Je hebt het over die economen op niveau die voorspelden dat de beurzen zouden instorten toen trumpie president werd.

Wat trump doet heeft geen enkele van die oelewappers voor hem gedaan, de globalisten aanpakken en Amerika op de eerste plaats zetten en met succes.

China zal op de knietjes naar trump komen omdat zij veel meer last hebben en nog meer last kunnen krijgen (als trumpie weer wat tarieven gaat verhogen) dan de VS, de export naar China is namelijk maar een fractie van de import vanuit China en tariefverhogingen van China worden gewoon opgevangen door trumpie.

8
73 Proemevla
74 Proemevla

@74
Oeps, verkeerd topic, goeie posting.

4
75 Proemevla

@70
Hier het linkje. Had je trouwens gemakkelijk zelf kunnen vinden als je op de goede manier zoekt. Kijk even in de samenvatting bovenin.
https://www.thebalance.com/trump-plans-to-reduce-national-debt-4114401

0
76 Tismewat

@76

Ja , ik heb meerdere het zien beweren .. maar ik kan alleen fragmenten vinden waar hij het heeft over "reducing national debt" en dat is heel wat anders.

Alleen het handelstekort met China is al 400 miljard per jaar(!) , vind je het gek dat die schuld oploopt. Maar als hij dat wil heronderhandelen is het wéér niet goed question

3
77 Vageali6888

@77
Tot minder dan nul. Proem heeft in 2016 wat filmpjes daarover geplaatst. Zal ie nog wel hebben. Van 'reduce' is überhaupt geen sprake. Het loopt absurd hard op zoals je uit het artikeltje van het linkje kan lezen. Ook het begrotingstekort loopt sneller op dan alle analisten verwachtten. Schuld-gdp-ratio is inmiddels 110, en loopt ook razendsnel op. Zelf had ik dergelijke cijfers pas aan het eind van het jaar verwacht....
De schuld wordt niet veroorzaakt door het handelstekort, maar omdat Amerika en haar bewoners alles kopen met geleend geld. In principe zou de VS volledig kunnen draaien op de interne markt. Het probleem is echter dat de Amerikaanse bedrijven (ook die van de Trumpclan) liever goedkoop produceren in het buitenland om te kunnen concurreren. Ze produceren zelf bar weinig of veel te duur....

0
78 Tismewat

@77
Was je alweer doelpalen aan het verzetten, en ik stink er in.....
In het artikel staat toch duidelijk "eliminating". Ook de linkjes in het artikel leveren dat resultaat! Lees jij eigenlijk wel?

0
79 Tismewat

Export naar vanuit China is minder dan 3% van de Amerikaanse economie, de VS heeft dus niks te vrezen van China: https://www.thegatewaypundit.com/2019/05/steve-hilton-china-imports-are-less-than-3-of-us-economy-we-dont-need-china-video/

2
80 Proemevla

@78

"Schuld-gdp-ratio is inmiddels 110, en loopt ook razendsnel op"

Die is juist beter dan in 2016 ..
https://tradingeconomics.com/united-states/government-debt-to-gdp

@79
"In het artikel staat toch duidelijk "eliminating" "

Dat zegt me niets , er wordt wel meer onzin opgeschreven.
Ik wil het hem zien zeggen , en dan heeft ie het steeds over verminderen/afbetalen maar niet volledig in 8 jaar. Heb ik tenminste nog niet gezien

3
81 Vageali6888

@81
Pas na de volgende verkiezing wordt dit gebeuren volledig aangepakt door Trump.

4
82 Proemevla

@81
Dat was het einde van de crisis, en toen was het dalende. Nu is er geen crisis, en het stijgt als een malloot....

0
83 Tismewat
84 Vageali6888

@84
Dat zeg ik.....

0
85 Tismewat

Natuurlijk heeft Trump gelijk als hij zegt dat de handelsbalans tussen China en de VS niet OK is, maar Trump zegt dat dat *oneerlijk* is, dat wil zeggen, hij vindt dat het *oneerlijk* is dat China goedkoper spullen kan produceren dan de VS..
Nou, daar komt hij nog wel achter, want *elk* land waarin mensen (ruim) minder per uur verdienen dan in de VS *kan dat*, en dat gebeurt nu, elke dag, overal in deze wereld. En als Trump de slag met China heeft verloren (en dat gaat gebeuren), dan staan er tientallen andere landen in de rij om te doen wat China doet. En intussen kan China rustig, en mogelijk wat langzamer dan eerder, doorgaan met wat China al jaren doet - monopoly winnen. En daar gaat Trump met zijn blufpoker op termijn niets aan veranderen.

0
86 handsfree

@86 Want voor China is de VS wel een betrekkelijk interessante afzetmarkt, maar de rest van de wereld is tientallen malen groter dan de VS, en China *wil* de VS wel als afzetmarkt, maar is er *zeker* niet van afhankelijk.
Trump heeft er geen moeite mee om zijn zakenpartners op te zadelen met de gevolgen van zijn persoonlijke failissementen, en in dit geval doet hij dat net zo gemakkelijk met de VS.

0
87 handsfree

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
'Met een spoorweg door 't plantsoen verliest Utrecht zijn fatsoen'

Niet zeuren gaat om het klimaat!...

zojuist geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@10 "Stil of luidruchtig, je hoort op zo'n avond niet te demonstreren." Dan dus ook GEEN Oranje keppeltjes. Dus direct oppakk...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Zie Hier
VVD-leider Dilan Yesilgöz verzon zelf wilde verhalen over asielzoekers - Joop - BNNVARA

Ach daar zijn we weer even een rondje huichelen en opruien!Je hoeft nooit te vragen waar het vandaan komt!...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

@11 Laat direct de bekrompenheid van de persoon zien! 👍...

4 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Strongoli
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@9Stil of luidruchtig, je hoort op zo'n avond niet te demonstreren.Dus direct oppakken die figuren en als ze er tòch blijven staan met hun ...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Ach jeee daar hebben we er weer een, een van de vele verhaaltjes vertellers tegen redelijke vergoeding!...

13 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@69Al wéér niet goed gelezen!.Ik heb het over vluchtelingen, niet over asielzoekers. Niet alle vluchtelingen zijn asielzoekers en niet all...

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Offtopic

@2682Kom vanavond wel even terug. Het is nu een beetje te vroeg voor zo'n cocktail. 😉...

26 minuten geleden geplaatst door Strongoli

skapoe
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

De zoveelste inhoudloze DDR66 muts, nog geen dag in het leven fatsoenlijk werk gedaan, maar een praatjes!...

42 minuten geleden geplaatst door skapoe

NK. App
Bbw FuckSwingerorgyLia BluemoonAshley RedLadki SexSecret Panties02hentaiDlaiteHorny KissKiwvr-566Lena Reif Porn VideoToo Hot To Handle Sex SceneReyalsexTrannyclipsToy Chica HotDrunken BjPornpicwPorn Hub IraniCarrie StevensPorn Breast MilkSassyc23Jodie Turner Smith NudeXxx Video Watch OnlineBrazzers Xxx Full HdMc Pipokinha NudeRajasthani Hd SexHotest XnxxThefleshmechanicEl Mejor PornoPeta Jensen NudeKatie Sigmond Only Fans LeaksDani Daniels SquirtBus Me Chudai Ki KahaniReshma Ki Jawani Sex VideoDeppfakes PornFaltalmodelNudies NakedNude Sarah ChalkeDainty Wilder BlowjobTeluguauntysexSarina MomonagaCrystal GreenvilleLesbian LatinapornMajasesNaughty WifeSex Video TvSex SwingKareena Kapoor Sex PhotoHottest Anime PornDl Black PornIdetaki SeiekiBhojpuri MmsTelugu Adult Web SeriesStepmom Bath PornBig Tits AtworkSummertime Saga Porn GameAmime.ponoNadia Porn StarErkiss TvBokep BararFilms Pornographiques XxxGayporno LatinosMilf SquirtingWww Six Video ComSnapchat Nudes IdJenna Meowri PornAmanda Bynes SexyDorothy LemayFamilystrokeYuri Honma UncensoredCrystina Rossi PornKarol Jaramillo PornPervnana Dee WilliamsBdsm MangaOld Man MasturbatedNeotare ComicsBreezy Bri ExploitedSitus Bokep IndoBeurettes. ComBellasa CoBig Nippled PornHotmomivyBad Kitty PornBarzzar X VideoLayla Jenner Molly LittleDarcialeeIndian Sex Com AudioHorny CougarKipthegamesRae Lil Black TwitterSexy YuopornUmagefapBrazzers.pornsFilmes Pornos Sem VírusPor IzleCastingcouchxvideosAmberlynnbachPorn HigabMhqpornerBest Black On Black PornEwbie NudesBazzocamHeure PornographiquePornocaseirosSakura NufeKamasutra Hindi PictureSheenaryder ComMiya Khalifa DownloadTgirlsMonica Bellucci TitsMaryyjaneQuick JoiBlode MilfLana Clarkson NudeSexxxx VedioTinyassTiny Women PornParadoy PornFsi SexGay Amateur TwitterFamoso PeladasIndian Mature XxxWwwxnxxconToishi DensetsuStarfire NudesIndian Sex Hd Video DownloadBig Boobs Desi PornBest Indian Web Series PornMallucomFit Girl SexOrgygangbangShadbsseInfluencer.gonewildBig Boob's X VideoDavey Wavey PornKerala Aunty Sex Video DownloadNhentai Big AssTeen Xxx Hd VideoEnglish Sex PleaseXxxexyWww Defloration VideoKelsi Monroe AnalChubby Tranny PornPov BlowGay Porn Straight BlackAuditioning PornOpen Porn VideoHot Romance Xx VideoVideos Xx CaserosNaked Lesbians Sexy