Ga naar Content
Noordkop & Texel

Notoire hardrijder betrapt in Kop van Noord-Holland: 'Zelfs klachten van z'n eigen familie'

13 mei 2019, 14.34 uur
Door: · Foto: Google Streetview

Een 21-jarige notoire hardrijder uit Kamerik is vanochtend in de Kop van Noord-Holland op heterdaad betrapt. Hoewel er volgens de man zelf weinig mis is met zijn rijstijl, zijn er de afgelopen tijd meerdere klachten over de man binnengekomen, 'zelfs van zijn eigen familie'.

Dat schrijft de politie Schagen op Facebook. Agenten zagen de auto vanochtend over Het Jaagpad in Anna Paulowna scheuren. Na een eerste meting met een lasergun bleek dat de man 121 km/u reed, terwijl op de smalle weg - die ook door fietsers veelvuldig wordt gebruikt - een maximumsnelheid van 60 km/u geldt. 

Toen de agenten hem ter hoogte van 't Zand aan de kant wilden zetten, probeerde hij te ontkomen. Hij reed de N9 op, om daar de maximumsnelheid opnieuw fors te overschrijden. Met een snelheid van rond de 180 km/u - waar 80 km/u is toegestaan - reed hij richting Sint Maartensvlotbrug, en negeerde onderweg een aantal keer een doorgetrokken streep. 

Lees ook: Flinke stijging extreme hardrijders in provincie 

Ook in de bebouwde kom van Sint Maartensvlotbrug weigerde de man te stoppen. Integendeel zelfs: waar 50 km/u is toegestaan, behaalde de man een snelheid van 130 km/u. 

'Vrij laconiek'
Na een achtervolging van zo'n tien kilometer slaagden de agenten er alsnog in de man staande te houden, al 'reageerde hij vrij laconiek', schrijft de politie. "Het was vroeg en niet druk, en ik rij al jaren zo", verdedigde de man zijn rijstijl. De agenten vonden het geen legitiem excuus, namen zijn rijbewijs in beslag en deelden hem twee boetes uit. Bovendien moet hij een heropvoedingscursus voor weggebruikers á 1140,- euro volgen, die hij uit eigen zak moet betalen. 

De eerdere klachten over de man kwamen uit andere delen van het land. Ondanks al die meldingen had de politie hem tot vandaag nooit op heterdaad kunnen betrappen. De officier van justitie zal besluiten of de man zijn rijbewijs terugkrijgt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!