Restaurant NPO’s Frans Klein accepteert alleen cash

Het restaurant Thaicoon dat de broer van NPO-baas Frans Klein runt op het Beukenplein in Amsterdam accepteert alleen cash. Dat schrijft Max Pam in zijn column in HP/DeTijd. Klein is momenteel negatief in het nieuws, omdat hij een dubieuze brievenbusfirma heeft opgericht om ten gunste van het Thaise restaurantbedrijf de fiscus te benadelen. Het wordt ook wel de Thaise constructie van Frans Klein genoemd. Het wekte Pams nieuwsgierigheid. Hij besloot om er te gaan eten.

Vlak voor binnenkomst werd hij echter verrast door de enorme sticket op de voordeur: ‘SORRY NO PIN’. “Zoiets zie je niet veel meer in Amsterdam. Zelfs in de horeca heeft de fiscus er tegenwoordig flink de wind onder. In de strijd tegen het zwarte geld heeft de belastingdienst bijna overal het pinapparaat naar binnen gekregen“, schrijft Max Pam.

Pam moest speciaal voor het restaurant naar de geldautomaat fietsen. “Gewapend met enkele bankbiljetten in de binnenzak betreed ik even later alsnog het restaurant.

Met het eten is niets mis. De maaltijd krijgt van Max Pam een 8+. “Mijn conclusie is dan ook: wat dat eten betreft, had er voor mij echt geen integriteitsonderzoek hoeven plaats te vinden.”

In termen van integriteit was het heel wat integerder geweest wanneer Frans Klein al een jaar geleden, toen hij bij de NPO op de culturele en journalistieke programma’s wilde bezuinigen, op staande voet was ontslagen.

De column ‘Thaicoon (8+), eten bij NPO-baas Frans en zijn broer Pieter Jelles Klein’ kunt u lezen op de website van HP/DeTijd.

Lees ook:
NRC doet bizarre ontdekking over NPO-baas Frans Klein (20 april)
CDA vindt gesjoemel Frans Klein niet kunnen (23 april)
NRC onthult dictatoriaal gedrag bazen NPO 1 en NPO 2 (23 april)
Integriteitsonderzoek naar sjoemelende Frans Klein (9 mei)

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen