door verwijderd235298651 in Wetenschap  ·  25 Reacties

  • 3
  • 497x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wetenschappers moeten steeds met iets nieuws komen om hun bestaansrecht te rechtvaardigen.
Maar ik geloof wel in paralelle werkelijkheden!

2
1 Jopie Osdorp

* Verwijderd door de redactie *

2 Chat Baker

De theoretische natuurkunde lijkt op dood spoor te zitten. Hun twee grote theorieen, relativity en kwantumtheorie 'lusten' elkaar niet en 96% van waar het universum uit bestaat is onbekend. En geen idee waar ze het zoeken moeten.

Nou, daarvan raak je best wel van van de leg. Snap ik.

2
3 Lerac

ik zou zeggen, snuif nog een lijntje

7
4 Roomboterbabbelaar

Over dat onderwerp ga ik niks lezen via de media,
want de kans is zeer groot aanwezig dat het desinformatie is.
Een soort half waarheid en half leugen om de verwarring groot genoeg te maken om onmogelijk tot de gehele waarheid te kunnen komen.
Een verhaal wat voor half uit leugens bestaat en de andere helft uit waarheid kan een mens niet snel ontcijferen als degene er van uit gaat dat het verhaal geheel uit waarheid bestaat.
Paralelle werelden , of in ieder geval een wereld met of zonder planeet, joh er bestaan zoveel dingen in deze tijd, maar in de media gaat men er niets duidelijks over lezen.
Dat zijn gewoon dingen die iemand zelf moet leren en ervaren , niet via de media die in deze tijd totaal verziekt is.

9
5 techcenter

@5 Ik denk dat de enige verklaring voor alles is dat ik de enige ben die alles waarneemt zoals ik. Jij zit in één of ander paralel universum waarschijnlijk, net als de rest van de wereld.

3
6 Jopie Osdorp

weer iemand die zijn eigen onkunde etaleert in een artikeltje?

5
7 TedjeR

@6
Dat zou best wel eens kunnen, ze zeggen wel eens dat we de wereld vormen zoals we zelf zouden willen, en dan met zoveel verdelingen waar de wereldbevolking uit bestaat in deze tijd, dan is de kans wel aanwezig dat niet iedereen in 1 en dezelfde wereld leven die ze zelf hebben gevormd.
Iedereen heeft misschien een soort eigen wereld gecreeérd in zijn omgeving en met soortgelijke mensen die hetzelfde denken, kijk naar links vs rechts als simpel voorbeeld, dat zijn tegenovergestelde werelden.

1 ding weet ik wel, dat we in deze tijd ons zelf moeten blijven dan volgen we het goede pad , een pad zelf gekozen ipv uitgestippeld via derden.

2
8 techcenter

Het is terechte kritiek op string theory. Er is zoveel aan gewerkt, zoveel van de knapste koppen hebben er de beste jaren van hun leven aan besteed. Maar het heeft nog niets opgeleverd.

Hoe langer je naar de werkelijkheid kijkt hoe minder je er van begrijpt lijkt het wel. Dat neemt niet weg dat de mooiste en meest complexe en logische theorieën uit de theoretische fysica komen. Je moet alleen het idee van een algemeen geldende waarheid, de simpele theorie van alles maar even laten varen. Er zijn manieren om naar dingen te kijken. En misschien geeft dat nieuwe inzichten om er weer op andere manieren naar te kijken. En wie weet geeft dat weer een inzicht waar je iets mee kunt.

Oh en die werkelijkheid. Die externe waarheid buiten de waarneming om. Tja. Die bestaat niet. Tenminste ze kan niet experimenteel worden aangetoond. Wel het tegendeel. Het is meer een uhm. model/theorie/manier om dingen te ... interpreteren.

2
9 purelogica

@6
Quootje/citaatje

De mens was ooit een groot Universum om aenonen van processen later
in micro-vorm terug te keren als micro-afdrukje ...in een menselijke
fysieke vorm op deze speciaal daartoe ingerichte blauwe planeet >Aarde.
Ieder mens bevat een universum waarin alle ervaringen en mogelijkheden als
potenties liggen verwerkt als Ziel die in elke monade/celdeeltje woont.)
(Hiermee is ook het 'geheim' der Zwarte Gaten verklaard. Zij zuigen onze
deeltjes bij elkaar in een pre-pre-prenatale fase t.b.v. de vorming van het
micro-universele wezentje > mens .)
Dus > Zoveel mensen waren , zijn en komen op deze Aarde
zoveel Universa er waren en zijn en komen .


"Gij zijt een micro-universum dat op juist deze byzondere Aarde zichzelf
dient te her-vinden / HER-inneren."

Duidelijker had hij het niet kunnen zeggen ..., die Nazarener .
(De onbegrepen Universele Meester)

3
10 m+m = Z

Al direct nadat de optie multiversums naar boven kwam werd het ook meteen geplaatst in de categorie niet serieus te nemen. De reden die daarvoor gegeven werd was dat het niet strookt met de gangbare logica namelijk of iets behoort tot het universum en aldus geen multiversum, of er zijn multiversums maar beïnvloeden elkaar niet, aldus zijn ze er wel maar kunnen worden beschouwd als niet bestaand (vanwege de niet-beïnvloeding) en meer opties waren er niet dus geen multiversums.
Heb ik wat gemist want sinds wanneer is aan die constatering iets veranderd?

0
11 doxbar

@8
Dat is niet de kern van het verhaal.
Ik heb niet het idee dat je er ook maar iets van snapt. Kan ook niet, als je voor jezelf hebt besloten er al niets over te willen lezen.

1
12 Stiplaats

@7
Nee, niet bepaald.

1
13 Stiplaats

@12
"Heb ik wat gemist want sinds wanneer is aan die constatering iets veranderd?"

Haha, geen idee!
Het idee is ontstaan vanuit de snaartheorie en het inflatiemodel.
Hoewel snaartheorie nog puur theorie is, zijn er wat betreft het inflatiemodel wel degelijk serieuze concrete aanwijzing vanuit de observaties (WMAP, Planck, BOOMERANG, Bicep, keck etc.) dat dat model wel eens correct zou kunnen zijn.
Dan krijg je er wel, gratis en voor niks, het onaangename en onwaarschijnlijke scenario van het Multiversum erbij, want dat vloeit dan voort uit vrijwel alle inflatiemodellen die er in de loop der decennia zijn ontwikkeld.
Als theorie en observatie in die richting wijzen, dan rest mij niets anders om me daar bij neer te leggen, hoe onaangenaam ik dat ook vind, totdat er iets anders komt.

1
14 Stiplaats

@14 Natuurlijk mag je je ergens bij neerleggen, alhoewel je zelf zegt dat de snaartheorie puur theorie is. En daarbij is er ook geen werkelijk bewijs aangeleverd vanuit die inmiddels al 40 jaar oude theorieën. In dat opzicht wel een interessant artikel want het word inmiddels wel tijd dat er eens een keer iets zinnigs bewijsbaars uit komt. Alleen maar elkaar op de schouders slaan en elkaar prijzen geven is natuurlijk ook leuk, maar het word langzaam inderdaad wel eens tijd voor een bewijsje, moet ik die Hossenfelder wel nageven anders zal het woord multiversum wetenschappelijk gezien altijd nonsens blijven.

0
15 doxbar

Het klinkt nogal indrukwekkend maar als men er over nadenkt valt het nogal tegen.

De voorbeelden die genoemd zijn, zijn all al heel oud. Het is dus niet zo dat de wetenschap dit aan de lopende band produceert. Ook moet er onderscheid gemaakt worden tussen waar een wetenschapper in een vrolijke bui zijn fantasie wat de vrije loop laat en serieuze publicaties.

Kortom de boel wordt wel wat aangedikt.

1
16 MARCUSAURELIUS

** gebruiker verwijderd **

@16

Phieuw. Gelukkig iemand die nuchter naar de situatie kijkt. Oh wacht...

17 verwijderd235298651

Gaan de sciëntisten nu ook wetenschap in het algemeen aanvallen?

1
18 Tafka Mike

@18 Daar ziet het wel naar uit.

0
19 MARCUSAURELIUS

Tijdmachines bestaan wel. De baan om elk zwart gat is een tijdmachine. Maar je kan alleen naar de toekomst en dat werkt voor mij niet. Ik wil terug naar de jaren '80 maar nu als volwassene om te feesten.

1
20 Reconquista

@19 : Tja typisch sciëntisten. Het enige wat ze doen is claimen dat ze overal verantwoordelijk voor zijn door er met de prestaties van anderen vandoor te gaan. Maar egoïstisch materialisme, reductionisme en opportunisme presteert zelf nooit wat, het maakt alleen gebruik van.....je zal er maar blij mee wezen..

1
21 Tafka Mike

Het is gewoonweg nog even wachten op de JamesWeb telescoop, welke dan hopelijk de piket paaltjes van de BigBang/Inflatie theorie zover doet verplaatsen dat wetenschappers het eindelijk niet meer kunnen verantwoorden die eigenlijk al ontkrachtte theorie overeind te houden.

En dan breekt er een nieuwe gouden tijd van daadwerkelijke wetenschappelijke Natuurkunde aan, omdat alle nu reeds ontdekte zaken dan niet meer in die theorie hoeven te worden 'gepropt' en de wetenschappelijke interpretatie van de data VOOR de conformistische interpretatie zal worden gesteld.

ik kan haast niet wachten...

0
22 mightimouse

@22 : dat is het inderdaad soms moet je gewoon even de boel resetten en opnieuw beginnen. Het heeft helemaal nooit met nihilisme te maken gehad maar met los kunnen laten.

0
23 Tafka Mike

@22
Kan je lang wachten.
Er is niks ontkracht aan de BB theorie.
Sterker nog, die is alleen maar meer bevestigd de afgelopen decennia.

3
24 Stiplaats

@24 ehrm nee, de tijdspannen (piketpaaltjes) waarin de fasen uit de Big Bang plaats zouden moeten hebben gevonden, zijn door de jaren heen (en daadwerkelijke observaties) telkens verder terug in de tijd geplaatst. En is de theorie steeds verder aangepast … (dit met name door het steeds verder terug in de tijd vinden van sterrenstelsel, de James Web zal nog verder terug in de tijd kunnen kijken en daarmee (verwacht ik) die paaltjes nog verder terug plaatsen, tot het punt dus waarop de BB theorie eigenlijk gewoon niet meer in stand gehouden kan worden)

Tav. die 'bevestiging' zijn het vooral ontdekkingen die naar de big bang toe zijn geredeneerd, conformistische wetenschap ipv. open wetenschap.


Maar goed, we kunnen daar over dim dammen wat we willen, en heel lang wachten hoef ik niet, want die James Web telescoop gaat in 2021/22 de ruimte in.

0
25 mightimouse

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

27 minuten geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Evolved FightsJavphimMia Khalifa Hd XxxBest Web Series Hindi DubbedLesbian AsseatersBig Titties GropedTurkish SikisForced EjaculateOnly Fans For FreeMasturbating Porn WomenKat Wonder NudeFilm Porno AmateurMadison MorganAnkita Dave Sex With BrotherPorn Psycho ThrillerPorn Full FilmTiktok Nude GirlsXxx Hd VdHidden Cam SexXxx In Brother And SisterRape Fantasy VideosXxx Video PageXxx Desi SisterXxx Rakul PreetTelugu Muslim Sex VideosDesi Aunty Sex ImagesTamil Lady Sex VideoSoftcore MovieaAnal Creampie CompBlaisanChloe Sevigny BlowjobHindi Porn ComicsNew Boudi Sex VideoRomenticsexFuta SelfsuckHd Porn Videos Free DownloadLena The Plug And Jason LuvHot Desi SexxIndian Xxx Sexy FilmAsia Teen PornJoanie Laurer PornTortured BondageAdulfrienfinderLittle Clover Whispers PornRemu SuzumoroMujeres MastubanseTamil Aunty Sex NudeAletta Ocean Hd Sex VideosJapanese Adult GamesBf Picture XxRedtubesJuliette Mint PornJessa Rhoades.pornJeu De Sexe GratuitSex KamerkaEmma Watson BikiniTiny Teen PussyYaoi Hentai ComicJoi AudioLockerroom Gay PornExotic MoviesDldss-214Rosee DovineGujaratipornBhumika XvideoReal Tamil PornJogos Pornô ApkPublicflashKenzie Anne PovXxx Nnn ComMasturbation OrgasmYoung Pornstar NamesViolet Myers Onlyfans LeakTwitch Streamers PornXxxx Free Porn VideoFat Asss PornCelebrity Porn LeakedPamela MorrisonLocal Bengali Xx VideoExtremely.painful AnalEuroprofile PornHottest Pornstar All TimeBangla XxxxEmily-bloom PornstarAmerican Xxx Hd VideoXnxx Kerala MalluBelle Delphine NewsFreeporn Mom And SonInterracial Comics PornXxx Porn TuneFilme De Sexo PornográficoSexwith DaddyShaking OrgazmNude Gaming VideosPornos PlayboyXvideo Gay AmdorDogging With WifeLocal Sex Sex VideoEva Elfie PornvideosNude In MusicChristy CanyonnudeXxxvudeoDenji PornLacy StarrFree Pron ImagesQuadradinho EróticoMarta Milans NudeNude FeetJennifer Lawernce Nudes LeakedKendra Lust HotHot X Vedio柚子猫Gamg BangingDoctorxxxRaj Kundra Porn VideosLesbians And BondageChristiemcfit PornOlder Ladies With Big TitsMulheres PeladasThe Best Porn Star In WorldLilredvelvetSunny Leone All SexBhabhi PussyNollywood PornDesi Bra XxxLesbian Masssage PornVip PornosSonnik479Mallu Very HotPorn Video Suny LionOs Melhores Sites PornosSax Videoسكس رونسيSwedishirishmamaMuslim Xnxx HdSardar Ji SexSex Web Series HdPorn MonterBad Mom PornZaawaadi SinfulxxxContos Eroticos CategoriasPornos Con MasajesJameliz Onlyfans LeakedMarathi NudeBrazzers Big Tits VideosNaked EbonyForumophilliaChat NjrSquirtersPlayboy Maria Kanellis