door Inter in Politiek  ·  36 Reacties

  • 40
  • 857x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Terecht.
De EU is verworden tot een ondemocratisch stelsel waarbij elk onderdeel gedicteerd wordt door een stelletje overijverige malloten die we niet eens rechtstreeks hebben kunnen kiezen.
Weg ermee.

1 verwijderd9139144

Niet alleen over frites en schnitzels,,, De meeste burgers zijn klaar met het gehele EU gedrocht, die meer en meer een wurgslang en uitzuigers blijkt te zijn. Het vierde wereldrijk,,,,,Bah

3
2 lizzy

De meeste EU lidstaten willen hun eigen identiteit behouden en dat recht moeten ze ook kunnen houden!
Nu moeten al de EU landen overal toestemming voor hebben van de EU, óók voor zaken die ze prima zelf kunnen regelen. In feite probeert de EU -dwars tegen alle logica in- te verenigen wat onverenigbaar is.

2
3 Scorpio

Welke regelgeving?

Die regelgeving waar raden van ministers van de lidstaten zelf over beslissen en waar in veel gevallen vetorechten gelden? De voorstellen van Commissarissen, diezelfde leden van de EC die door het Europees Parlement (dus door ons weer) zelf gekozen worden? Die regelgeving die lidstaten, als het er al doorkomt na wat feitelijk hun eigen initiatieven zijn, naar eigen inzicht in mogen vullen?

Wat wordt er toch bedoeld met die zogenaamde EU-regelgeving waar de lidstaten zogenaamd niet achter zouden staan?

44
4 progressiefliberaal

Kijk daar in Oostenrijk snappen ze het wel!

3
5 Lets keep it cool

Het staat Oostenrijk vrij om de unie te verlaten….

49
6 WijzeDwaas

@6 fingers crossed, als die ook gaan is t feestje voorbij, geen natte onderbroek meer voor juncker en timmermans

3
7 maarten1234

@6 : Hopelijk gaan ze, maakt het voor ons ook een stuk makkelijker.
Terug naar de EEG, EU, weg er mee.

1
8 Seconda

Ach , Oostenrijk.
Ze zijn hun grote landgenoot uit de jaren ‘30 en daarna nooit helemaal kwijt geraakt.
Sinds wij daar in een café in de bergen omdat wij Nederlanders waren het lied ” Op de Rotterdamse brug , liggen de meisjes op hun rug ..” als mooi lied in wat krom Nederlands te horen kregen , geleerd van opa die in het Duitse leger zat met de toevoeging dat Duitsers hadden moeten winnen , telt dat land niet meer tot mijn favorieten .
Mijn opa heeft dat alles toch even iets heel anders beleefd.
Oostenrijk is half rechts- Duits en half oostblok.

39
9 No newstoday

@9 De opa's gingen niet vrijwillig het leger in maar waren verplicht zich te melden, zoals het nu in Turkije nog steeds gebeurd. Ik zie het hier ook nog wel eens terug komen.

3
10 Verwonderd

Pia van D66 lanceert net voor de EU verkiezingen (waar zij wel naar toe zou willen maar niet gevraagd word) ook weer een idee dat geen kans maakt. De lobby van de farmaceuten is veel sterker dan een paar landen die samen vergaderen.

3
11 Verwonderd

* Verwijderd door de redactie *

12 5588

* Verwijderd door de redactie *

13 The Master of the Universe 3

Werden ze hier maar eens wakker in dit land

3
14 Joepie

@9 Dus vanwege de daden van een paar mensen is heel Oostenrijk de boeman? Waar ken ik dat ook alweer van... Ohja, iets met moslims en over een kam scheren. Dat zeggen jullie toch zo graag?

1
15 Desphex

Oostenrijkers een geweldig volk , kom er gemiddeld 4 keer voor 2a 3 weken per jaar . Die weten wat leven is , hier in ons overbevolkt landje is iedereen met een ratrace bezig maar men vergeet te leven . Vrijdag ben ik weer voor 10 dagen verschwunden naar de mountain top . Ulli zet het bier maar koud .

2
16 on the mountain top

Samenwerking op onderdelen: JA natuurlijk
Overdracht alle soevereiniteit aan de EU: NEE, natuurlijk niet.

0
17 De Vliegende Brabander

@16
Stiegl ????

4
18 Mesjokke

@17
Je.besschrijft nu gewoon de EEG wat prima werkte.

2
19 Mesjokke

* Verwijderd door de redactie *

20 Captain Hero

@18
Zijn naam is maurer heeft een geweldig hotel in Voralberg .

0
21 on the mountain top

@20
Inderdaad die bralt te pas en te onpas de grootste onzin uit.
Ook nu weer op #9 een opmerking die kant nog wal raakt.
Je zou bijna gaan denken dat "No newstoday", en "E.Meel" 1 en dezelfde persoon is.
Altijd met elkaar eens en liegen de boel bij elkaar alsof ze minister president zijn.

4
22 pica pao

@18
sorry begreep je verkeerd ne niet in Stiegl , in Brandnertal - Voralberg .

0
23 on the mountain top

* Verwijderd door de redactie *

24 Captain Hero

Ik meen me te herinneren dat de meeste van dit soort regels omtrent de bereiding van schnitzels, friet en weet ik veel wat nog meer juist door de vaklui worden aangevraagd, zodat niet zomaar jan en alleman maar wat kan aanklooien en het vervolgens een productnaam kan meegeven. Net zoals met bijvoorbeeld boter: Men wou de 'echte' boter beschermen tegen toenmalig nieuwkomer margarine, met als zijeffect dat 'peanut butter' pindakaas moest heten in plaats van pindaboter. Overigens is het best prettig als je normen hebt die voor heel de EU gelden; dan weet je tenminste waar je aan toe bent als je internationale handel voert.

Overigens valt het me mee dat de man niet domweg "Raaah! Weg met de EU!" schreeuwt, zoals bepaalde niet nader genoemde andere politici.

5
25 Neobullseye

@24 No news heeft altijd 4-5 reacties achter elkaar met zinnen van 4-5 woordjes die telkens op een nieuwe regel beginnen, alsof het een dictee voor een 10-jarige betreft. Nonews heeft altijd het links neoliberale vrouwelijke gezichtspunt met echter het gebrek zich niet in te kunnen leven in anderen met problemen en tevens een gebrek aan levenservaring.

3
26 Conradijntje

@26 No news knikkert nog !!!

1
27 Bollieboos

@4 "door ons"

Welke ons? De opkomst bij de EU verkiezingen is betreurend en geeft de EU wat mij betreft geen democratisch mandaat meer. Dat de EU nog de bevolking vertegenwoordigd is nog slechts een theorie in de hoofden van enkele beroepspolitici (die er dus hun brood verdienen).

Dat is niet alleen in Nederland zo. "Ons" hebben lang geleden al besloten dat er geen draagvlak meer bestaat voor de EU zoals het nu bestaat.

https://www.parlement.com/id/vhx1b38yhhwz/opkomst_europese_verkiezingen_in

Dat is de realiteit, face it en ga niet dictatortje spelen of dingen verzinnen waar je je bestaansrecht aan moet ontleden (de friet moet wel in door Griekse maagden geperste olijfolie gebakken, want anders gaan de Europeese kindjes allemaal dood).

1
28 MetBoerenVerstand

Stalin zou jaloers geweest zijn op deze EUSSR....!!

1
29 CoolMemories

@28 ,

Dat doen mensen toch zelf, niet op komen dagen bij de verkiezingen?

Ik vind dat geen excuus om dan te gaan zitten klagen dat de wetgeving (wat het dus al nauwelijks is, het zijn enkel richtlijnen) doorgedrukt zou gaan worden of iets dergelijks.


Zouden we de Nederlandse regering ook af moeten gaan schaffen omdat mensen bij de Tweede Kamer-verkiezingen niet op komen dagen, maar wel vervolgens gaan zitten klagen dat Den Haag wetten (iets wat dus al verder gaat dan de verhouding tussen EU en de lidstaten) maakt?

1
30 progressiefliberaal

Ik ben niet de eerste die reageert, maar dat "ons Franske" weer wil regeren om het regeren is heel erg en ook heel erg kenmerkend voor het immer ondermaatse niveau van functioneren van dit idiote en dure niet functionele instituut zonder bestaansrecht, maar wel met "macht" en machtsmisbruik over zijn oorspronkelijke bewoners.
Oostenrijk en Hongarije, Denemarken en nog een aantal landen trappen er niet of niet meer in. Great Britain wil er uit, maar dreigt kopje onder te worden gedrukt door de tirannieke rest waaronder het Nederland met als subliem uitwerpsel "ons Franske".

1
31 Wil je niet weten

Als timmertje frans een schnitzel zou zijn heb je wel een aanwijzing nodig. Het alcohol percentage bij Juncker is zo wie zo te hoog om op gas te bereiden. question

2
32 Uitede aka Espede

@30 "Dat doen mensen toch zelf, niet op komen dagen bij de verkiezingen?"

Die EU verkiezing is aan ons opgedrongen. De Nederlandse democratie is bevochten, geeft een band.

Ook daardoor kun moet je vragen stellen over het bestaansrecht. Hou bijvoorbeeld eens een referendum .... oh wacht .... Nederland is het enige land naast Nazi Duitsland die die inspraakmogelijkheid van de burgers heeft afgenomen .... want het is immers een Liberaal gedachtegoed mensen beleid door de strot te drukken zonder dat het volk wat te vertellen mag hebben .....

Welke partij was ook weer voor een referendum en toen weer niet? Kan geen Progressief Liberale partij geweest zijn, die zijn niet voor dat soort dingen.

1
33 MetBoerenVerstand

@23
Stiegl is bier......hij staat klaar voor je question

0
34 Mesjokke

@ en dat is waar dan ?

0
35 on the mountain top

@33 ,

Dat onderscheid tussen 'EU-opgedrongen' en 'Nederland-bevochten' is wat flauw. Staatsvorming is net zo goed een proces geweest dat lang niet altijd (sterker nog, bijna nooit) democratisch was. Of waren Willem van Oranje, Napoleon en Thorbecke door het hele volk gekozen?

Heeft het volk ervoor gekozen dat de dialecten afgeschaft werden, en vervangen door ABN? Heeft het volk gekozen dat er nationaal bepaald onderwijs ingevoerd zou gaan worden? Want al die dingen (taal, onderwijs) hebben een grote rol gespeeld bij definiëren wat Nederlands is. Zo gaat dat met alle zaken die geregeld worden, het is vrijwel altijd iets wat van hogerhand vormgegeven is, vaak door aristocratische figuren die handelden uit eigenbelang. In de tijd dat de natiestaat opkwam, keek de gewone burger ook niet veel verder dan de eigen stadsmuur.

Laat staan dat er ooit referenda over gehouden werden.
Dus als je dat een bezwaar vindt van de EU, dan zou je het ook een bezwaar tegen Nederland moeten vinden als je dan consequent wil zijn. Zo'n grens van 'dit is wel democratisch, en dat niet' is mij te arbitrair. En als het de natiestaat op een voetstuk zet, ook historisch onjuist; zeker omdat de EU wat dat betreft democratischer tot stand gekomen is met verkiezingen en al, dan de meeste natiestaten.

1
36 progressiefliberaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

Nou ja, ze spreken dezelfde taal.De burgemeester en de 'inspirerende spreker'.Het is maar de vraag of Nederlanders in Arnhem tijdens de bevr...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@17 Mijn 'fans' hebben het maar druk met geven van inhoudelijk weerwoord ... ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

Deze Marcouch ligt de laatste tijd al onder een vergrootglas vanwege bepaalde sympathieën, dus het vuurtje nog een beetje extra oprakelen, is w...

14 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Niet zo n slecht idee om uit de EU te stappen!...

16 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Malinois
HUGE: The WHO is BACKING DOWN on the pandemic treaty

https://ejbron.wordpress.com/2024/04/24/who-bindt-in-bij-pandemieverdrag/...

21 minuten geleden geplaatst door Malinois

Wedergeboren
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

EU-migratie >> EU-migratiepact...

22 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@16 " minder asielzoekers" De meest en eenvoudige (en wellicht snelste) (en misschien ook enige) manier om dat te realiseren, is het...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Zie Hier
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

Ach we zie de resultaten van een groot links blok in de EU dagelijks is te hopen dat ze niet meer terug keren in het EU bestuur!...

33 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

VBOH
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Dat ik mag denken en schrijven wat ik wil....

33 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Mom Son PornvideosPdepaula PornStar Ship Troopers Shower SceneHttps://theporndude.com/zhListcrawlerePhilly Tranny EscortsAbsolugirlVr SpanbangSofia Milos NudeSex Chat NumberXxx Yoga NewTeen Xxx ComIndian Ass LickingBrianna Beach PovSexy BbcLatina FucktourJav.guurCamarel BbwPorno Amateur FrPorn. ComDevyn ColeSexys NakedJessica Parker Kennedy PornImagenes EroticaaBrazzersdMyrakatexoxoSex Video Teacher And StudentHot Sxey VideoXxx Photo GifAndhra Aunty XvideoBlake BlosomBlacked Double Penetration PornXxxx Vdo HdVanessa Veracruz LesbianRachel Steele Mom Sex VideoMasturbating With SisterAdultwebcam포르노 허브Xvudeos BrasileirosFotos Gratis PornPawg BbwMallika Singh Hot PicVintage Hot MoviesDee Williams Payback For StepmomFembombLilly FordTeacher Aunty Sex VideoEnglish Sexy PornSunny Leone BlueMalayalam Sex Malayalam SexAugust Ames AnalMichelle AndersonpornLacy LenonCutest Blonde PornstarsCollege Madam Sex VideoBrzzerz HdDeflowered VirginsEscortes LyonFilmes Pornos Gay GratisStraight Guy First TimeMallu Adult VideosCherie Deville MassagePornoiradoXxxxxxxxxxxxxxxLesbians Sucking TitiesAttack On Titan PorncomicsWww.hampsterxxxDesi Village Xxx VideoJosh XxxLittle Porn VideoShemale Fucking FemaleVideo Xxx IndonesiaIndian Bgrade ActressLesbians With Hairy VaginasGros Sein TukifBombasseAssoholicRednecks With Paychecks NudesXxx Sexy Mia KhalifaGantz HentaiPorn Video NigroDragongalaxy11Ballbustin PornDownblouse No BraIncest Porn ComicGravidy Falls PornJapan Ki Sexy FilmAmelia So Curvy PornUma Jolie AnalXvideos Red DownloaderAmateur Latina PornEporner.cimChut ChudaiHd Sexy Blue VideoDani Daniels Video HdArchana Paneru NudeSexy Indian Pron VideoJapan Subtitled PornGroping Japanese BusBella Bellz BbcMegan Boone Sex TapeBeach Voyeurism VideosVrhushSxemodelHotwife CaptionsRenee Gracie P O R NHot Margot RobbieBf Video 2020Xvideos3 IndiaShweetieRed Hair PornPorn KarnatakaIndian Friends XxxMonika BelluçiBlsck Mom PornNormal PornPornroseCreampie JoiBj Swallow CompBazoocaKaamsutraFoursome PornosPorn Video In Train3d Porn CompNarduchita PornJake Andrich NakedPorn Hd MoviHot Indian Teen NudeIndonesia ColmekCamilla.araujo PornSexe ComicsXvideo MangaBunz4eberNude Water ParkSweetlealeaSex Video For HdEbony HentiMona SexPornhubchineseMom Catches Daughter MasturbateMom Watches Son Jerk OffCuteasiangirl.netRoxy RayePublic Pee PornNude Country SingersMaskerbate69 PosRuth Lee PornPorn Reality MomDeaxuama