U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 11
De Staatsveiligheid rapporteert dat er in dit land meer dan honderd salafistische moskeeën, religieuze centra en onderwijsinstellingen actief zijn. Een verontrustend cijfer, dat bovendien nog lijkt te stijgen ...

3 maanden geleden door Pxf7+

REAGEER MET EEN EMOJI
15
LEES MEER OVER

Joh ! Echt waar !
En hoe verwonderlijk is het dat dit inmiddels epidemisch gezwel zich maar door en door en door #KAN blijven ontwikkelen ?!

1 Tante Annie    
3 maanden geleden door Tante Annie
0
Meld

Hmm... artikeltje van gisteren was verwijderd. Misschien met een reden?

2 bontenblauw    
3 maanden geleden door bontenblauw
8
Meld

islam is de oorzaak. Dat proberen te bagatelliseren door het salafisme te noemen is onzin, misleiding zelfs.

3 xtremy    
3 maanden geleden door xtremy
1
Meld

@2 De enige rede die ik me kan bedenken is dat men iedereen liever slapend houdt. Dit is al zolang bekend en niet alleen in Belgie.

4 Saviro    
3 maanden geleden door Saviro
0
Meld

@3 , mede gesteund door olie en haar dollars.

5 caso    
3 maanden geleden door caso
0
Meld

@4 Inderdaad

6 Pxf7+    
3 maanden geleden door Pxf7+
2
Meld

@6 En wee degene die zich wel openlijk tegen de islam verzet !! Die personen deugen niet, zijn haatzaaiers, racisten extreem rechts. Als dat zo is: Ik ben zo'n persoon die dus niet deugt etc. (Is ook altijd wel te merken aan de minnen van de islam lovers)

7 Tiidmasine    
3 maanden geleden door Tiidmasine
1
Meld

Links vind het leuk om nieuwe woorden te verzinnen. Dus praten we nu over islam alsof het iets goeds is en over salafisme als een probleem. Linkse logica.

Voor een moslim is er geen verschil tussen wat salafisme inhoudt of islam. Dat is hetzelfde. Net zoals populisme en democratie hetzelfde is. Communisme en socialisme. Etc.

8 purelogica    
3 maanden geleden door purelogica
1
Meld

Had maar maatregelen getroffen toen Jan Maat al op de komende ellende wees. Maar nee, men dumpt liever de put als het kalf verdronken is. (men, is natuurlijk de groep islamaanbidders en onderdanen)

9 ThWil    
3 maanden geleden door ThWil
1
Meld

@9 Men zal zelfs de put niet dempen als het kalf al verdronken is vrees ik.

10 Pxf7+    
3 maanden geleden door Pxf7+
2
Meld

Links bedekt dit soort zaken veel liever met de mantel der liefde...........tot links eens met een mantel vol explosieven wordt bedekt.........(of met korans)

11 Tiidmasine    
3 maanden geleden door Tiidmasine
2
Meld

@11 Inderdaad, er komt een moment dat 'boem' een veelgehoord geluid zal zijn in het dagelijkse straatbeeld.

12 Pxf7+    
3 maanden geleden door Pxf7+
3
Meld

Salafisme = Islam

13 Vaartuig    
3 maanden geleden door Vaartuig
0
Meld

"Om dat begrijpen moeten we terugkeren naar de bron, naar Sayyed Qutb, de 20e eeuwse Egyptische onderwijzer en schrijver die de grondlegger is van het hedendaagse salafisme."

En tevens raakte deze Qutb geradicaliseerd door het liedje 'baby, it's cold outside' tijdens zijn studietijd in USA in 1950 zodat anno 2018 een stel *feministas* het voor elkaar kreeg de uitzending van deze kersthit op de radio te verbieden. En je mag je afvragen of er een verborgen link zit tussen totaal gestoorde social justice warrigen en mannetjes uit de rimboe die stijf staan van rechtschapen verontwaardiging omdat zondige lieden er anders over denken dan hij. https://thepoliticalinsider.com/baby-its-cold-outside-radical-islam/

14 Ness    
3 maanden geleden door Ness
1
Meld

@14 Het zal echt niet alleen om dat liedje zijn geweest dat Sayyed Qutb destijds radicaliseerde, eerder zal het een flinke cultuurschok tijdens zijn verblijf in Amerika zijn geweest! Zie de link van Historiek.

https://historiek.net/sayyid-qutb-filosoof-politieke-islam/61325/

https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Power_of_Nightmares

Moord op Sadat/ Camp David akkoorden:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Camp_Davidakkoorden

De rode draad in de linken hierboven is de moslimbroederschap die er aandeel in lijkt te hebben, maar ook de clash tussen de verschillende geloofsopvattingen (vrije westen en de orthodoxe levensstijl van de salafisten/radicale moslims) die zo verschillend leven denken en vaak geen begrip voor elkaar hebben en die niet tolerant zijn naar elkaar, dat botst!

Een interessant artikel om te lezen over het salafisme, geschreven in de Groene uit 2010 en is inmiddels wel gedateerd en tijden zijn inmiddels enorm veranderd:

"Jean Tillie, hoofdonderzoeker van het nieuwe rapport, probeerde de conclusies nog wel te nuanceren. Volgens hem was de radicale moslim geen gevaarlijke extremist, maar ‘een vriendelijke, oude man in een jurk’. Daarnaast, zo stond in het rapport te lezen, worden zij steeds gematigder, bijna democratisch zelfs. Het mocht niet baten. De salafist was in opmars en dat was op zichzelf gevaarlijk genoeg.:

Bron: https://www.groene.nl/artikel/geloof-en-denk

15 Nieuwsgierig    
3 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@14 Dit schrijft Wikipedia over Sayyed Qutb ook wel als op andere manieren geschreven zoals Said Qutb etc.

Het leven van Saïd Qutb
Qutb begon te schrijven in 1920 als een dichter en literaire criticus over sociale en politieke zaken, vanuit een seculier standpunt. Rond 1948 begon hij vanuit een meer islamitisch standpunt te schrijven. Zijn eerste islamitische boek, Sociale Gerechtigheid in Islam, werd gepubliceerd in 1949. Hij kreeg eerst een religieuze en daarna een modernistische opleiding voordat hij begon met zijn carrière in het Egyptische Ministerie van Onderwijs.

Van 1948 tot 1951 was hij in de Verenigde Staten om er het onderwijssysteem te (be)studeren aan de Staatsuniversiteit van Colorado voor Onderwijs (nu de Universiteit van Noord-Colorado). Hij ontving hiervoor van deze universiteit zijn Master.

Door sommigen wordt zijn tijd in Amerika beschouwd als de basis voor zijn latere commentaar op de Koran; Fi zilal al-Qur'an (In de schaduw van de Koran), het 30-delige werk dat hij schreef toen hij gevangen zat in de Egyptische gevangenis. De vrije cultuur van Amerika en met name de houding van de vrouwen daar maakte een diepe negatieve indruk op de toen al radicale Saïd. Zijn enorme afkeer van Amerika en haar cultuur kwam sterk naar voren in dit en zijn volgende werken. Na zijn terugkeer uit Amerika nam hij ontslag bij de regering en sloot zich aan bij de Moslimbroederschap. Hier werd hij een van de meest radicale publicisten. Na de moord op de oprichter Hassan al-Banna in 1949 was er geen echte leider en was er een machtsvacuüm ontstaan, mede waardoor hij later de belangrijkste persoon binnen de organisatie werd. In 1954 werd hij samen met veel andere leden van de Moslimbroederschap gearresteerd en voor lange tijd gevangengezet door de Arabisch nationalistische Egyptische kolonel en leider Nasser die hem als een gevaar zag voor zijn autoriteit. Na 10 jaar gevangen te hebben gezeten werd hij in 1964 vrijgelaten. Door verschillende Arabische landen (onder andere Saoedi-Arabië en Irak) werd aan hem en andere leden van de Moslimbroederschap aangeboden om als vluchteling te worden opgenomen. Qutb weigerde echter om zijn thuisland te verlaten. In 1965 werd hij opnieuw opgepakt voor vermeende betrokkenheid bij een moordaanslag op Nasser. Op 29 augustus 1966 werd hij opgehangen na schuldig te zijn bevonden aan deze aanslag. Andere leden van de Moslimbroederschap verlieten wel Egypte, waaronder de broer van Qutb, Mohammed Qutb. Deze vluchtte naar Saoedi-Arabië, waar hij professor islamitische studies werd. Zijn ideeën waren sterk beïnvloed door Saïd. Onder zijn studenten bevonden zich onder andere Osama bin Laden en Ayman al-Zawahiri.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Said_Qutb

16 Nieuwsgierig    
3 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

17 kawasaki z750    
3 maanden geleden door kawasaki z750

Salafisme s geen godsdienst, het is een kwaadaardige sekte. Vrijheid van godsdienst eindigt waar je een ander zijn vrijheden ontneemt.

Conclusie: sektehuizen sluiten. Gelden in beslag nemen tot de herkomst geheel bekend is. Dan kan worden bekeken of de inbeslagname kan worden opgeheven of gehandhaafd blijft.
Radicale sekteleden en sekteleiders gaan, gegeven de tijd en mogelijkheid, vanzelf op zoek naar lui die zo zijn ontspoord dat ze bereid zijn terrorist te worden. al was het maar om een islamitische aflaat te krijgen.
Daarom mag de salafistische sekte niet worden toegestaan zich te verbreiden.

Blijft over de vraag, waarom het salafisme zich op Europese bodem kan ontwikkelen.
Daarop zijn 2 antwoorden te geven.
1. Migranten uit onvrije culturen kunnen de Europese vrijheden en verantwoordelijkheden niet aan. Dus zoeken zij een leer die zich ertegen keert.
2. Europese politici die geen goed van kwaad kunnen onderscheiden, behalve dan dat zij zeker weten dat witte , boze mensen de schuld zijn van alles. Maar zijzelf zijn de enige witte lieve mensen. Kwaadaardige salafistische sekteleden zijn volgens hen dus een klein bagatel, veroorzaakt door witte boze mannen en vrouwen. Eigenlijk zijn de salafisten zielige slachtoffers en is terreur een kreet om liefde van witte lieve mensen.


Het beste wat we kunnen doen, naast het sluiten van de sektehuizen van de haat, is het stilleggen van migratie uit gebieden van de islam. dan kunnen we ons concentreren op degenen die hier al zijn. Daarnaast moeten de politici van de partijen der witte lieve mensen worden heengezonden. Als je blind bent , mag je ook niet autorijden.

18 marielouisevankleinmareslag    
3 maanden geleden door marielouisevankleinmareslag
0
Meld

@18 2. Nee, het is erger. De lijers weten dondergoed wat ze doen.

Denken dat je tegenstander (de criminele elite) dom is en fouten maakt, is een grote strategische fout die heel veel burgers maken.

19 IconDuality    
3 maanden geleden door IconDuality
0
Meld

@19 @18 Ben het wel met je eens he. We staan aan dezelfde kant; die van burgers die het voor het zeggen hebben en een kleine overheid met simpele project managers die centrale zaken regelen.

Waar het volgens my fout gaat is dat er lijers zijn en dat velen willen opkijken naar lijers.

20 IconDuality    
3 maanden geleden door IconDuality
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

21 5588    
3 maanden geleden door 5588

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Homofobe bakker voor Europees hof gedaagd
De christelijke eigenaren van de Ierse bakke...

23 uur geleden door Crezee

Antifa mogelijk officieel terreurorganisatie...
President Donald Trump twitterde dat hij er h...

19 uur geleden door Inter

Voor het boerkaverbod
De boerka is niet slechts een religieus gebru...

1 dag geleden door Mrs. K

Vegetariër mag op school niet zeggen dat...
Een 16-jarige vegetariër die in een proefwerk...

23 uur geleden door nostradamus666

Breivik en Tarrant als helden: rechts-extremi...
In West-Europa en de VS is het aantal aanslag...

1 dag geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
21st Century Guy
De dader is wit...
@105 Hopelijk zijn er over een tijd geen lang...

minder dan een minuut geleden door 21st Century Guy

Weet geen naam
Het afgeschafte referendum...
Prima dat referenda afgeschaft zijn.Mensn...

minder dan een minuut geleden door Weet geen naam

JanHaring
Homofobe bakker voor Europees hof gedaagd...
Uitspraak van europees hof zal zijn dat taart...

minder dan een minuut geleden door JanHaring

Geert
Vegetariër mag op school niet zeggen dat hal...
@290 Alles 3...

1 minuut geleden door Geert

AT Jist
Vegetariër mag op school niet zeggen dat hal...
@289 Kun je rekenen?Dan reken daar maar n...

1 minuut geleden door AT Jist

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig