U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Wetenschap
  • 1
In Europa roept Afrika een somber beeld op. Van hongersnood, oorlog, ziekten en migranten. ,,Maar er gebeurt ook heel veel goeds’’, zegt Afrika-kenner Ton Dietz. Tijd voor ‘Afrika heroverwogen’. ...

3 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
3

Dat beeld van Afrika wordt zorgvuldig gecultiveerd in ons onderwijs en de media. Het is een van de peilers van de linkse macht. Dat geloof in een "derde wereld" die als een klein kind van ons afhankelijk is. En dat we goede daden moeten doen voor "de arme kindertjes in Afrika" .

"De derde wereld" je hoort het nu wat minder maar op school werd je daarmee doodgegooid. Het was het enige thema van aardrijkskunde. Later is het vervangen door het idee van eeuwige schuld vanwege je huidskleur. De linkse rassenleer. Anne Frank en Hollywood. Trauma's opgewekt met fantasie en theater. Simpele werkelijkheden van goed en kwaad. En eeuwige exploitatie van schuld.

Chinezen hebben daar gelukkig geen last van. Zij investeren er lustig op los en bouwen infrastructuur met de nieuwe zijderoute.

1 purelogica    
3 maanden geleden door purelogica
6
Meld

@1 , idd. het arme negertje wordt kunstmatig arm gehouden. China rooft ook africa leeg voor de nieuwe iphone.

2 caso    
3 maanden geleden door caso
4
Meld

Links verkoopt het zielige negertjes beeld voor hun eigen winst en ego. Afrika heeft helemaal geen geld nodig. Ook horen we geen vluchtelingen op te nemen. Het continent is rijk genoeg het zelf te doen. Maar wilt dit niet en wordt daar in gesteund door linkse gekies.

Die zelfde linkse gekies die blanke mannen de schuld geven maar China en moslims in Afrika ontkennen

3 Tyler    
3 maanden geleden door Tyler
5
Meld

Er is een principieel verschil tussen de Chinese filosofie en de Europese. Het idee van China komt van Chung Kuo. Het middenrijk. Het verheven keizerrijk. De middenaarde. En daaromheen slechts barbaren.

China is eerder dan Europa begonnen met het bouwen van grote schepen voor de wereldzeeën. Zij haalden geen specerijen maar brachten ze. Hun schepen waren veel groter dan de Europese. Hun doel was laten zien wat ze hadden. Zodat anderen zouden accepteren dat China het verheven rijk is. Hun strategie is altijd geven geweest. Ze zijn er zelfs aan failliet gegaan. En hebben hun schepen weer afgebroken omdat het ze teveel kostte. tot hun stomme verbazing namen de Europeanen alles over. Met hun barbaarse inslag.

Ik denk dat het beeld van China die rooft of überhaupt komt halen niet juist is. Zij geloven meer in brengen omdat zij geloven in zichzelf. Misschien ligt de waarheid ergens in het midden.

4 purelogica    
3 maanden geleden door purelogica
4
Meld

Alweer een hoogleraar die ze ziet vliegen en niet geheel belangeloos zijn verhaaltje doet. Dat beetje opbouw wordt toch teniet gedaan door het voortplantingsgedrag en met name de snelheid daarvan. Waarom denk je dat ze massaal de Middellandse zee inspringen om hier te komen? En oh wat is China toch goed bezig met die projecten in Afrika. Jammer dat meneer de hoogleraar per ongeluk expres erbij vergeet te vertellen dat daar wel iets tegenover staat en China de grondstoffen rooft en voor een prikkie meeneemt. China heeft gewoon door dat je die ongeorganiseerde en corrupte landen makkelijk kan leegroven als je een paar mensen omkoopt.

5 Reconquista    
3 maanden geleden door Reconquista
4
Meld

@4 , China doet zaken, de VS komt democratie brengen en wapens.

6 caso    
3 maanden geleden door caso
2
Meld

@1 Dit beeld is van een wetenschapper . U heeft het niet eens gelezen want u orakelt maar wat en zeker niet over de inhoud, de feiten , cijfers en de uitstekende analyse.

7 E.Meel    
3 maanden geleden door E.Meel
11
Meld

@5 U heeft het ook al niet gelezen dan wel begrepen. Uw beeld van China is nogal achterhaald, en over de alinea over bevolkingsgroei sloeg u over kennelijk, alsook de oplossingen voor wat de auteur “faalmigranten” noemt. U schoot tegen constructieve oplossingen voor wat u dagelijks als probleem ernaartoe. Curieus .

8 E.Meel    
3 maanden geleden door E.Meel
13
Meld

@5 “ niet geheel belangeloos “ mag u uitleggen.

9 E.Meel    
3 maanden geleden door E.Meel
10
Meld

@5 China bouwt havens, vliegvelden, infrastructuur, hele steden. Daarnaast betalen ze niet slechter dan het westen. Alleen het westen bouwt geen reet maar nemen containers met wapens mee.

10 Anti-Prut    
3 maanden geleden door Anti-Prut
3
Meld

Herstel [email protected] schoot is schopt

11 E.Meel    
3 maanden geleden door E.Meel
11
Meld

Wetenschappers zijn van betekenis veranderd. Van mensen die zaken uitdiepen en kunnen uitleggen zodat mensen dingen beter begrijpen, adviseren. Ze zijn veranderd naar autoriteiten waar naar geluisterd dient te worden. Met politieke motieven. En je mag ze vooral niet in twijfel trekken.

De term wetenschapper geeft geen autoriteit om anderen de mond te sluiten. Laat maar aan de expert over. Als je geen expert bent met een titel dan weet je er niets van. En mag je geen mening hebben. Experts zijn makkelijker beïnvloedbaar dan mensen die het betreft. De meeste worden ergens voor en door betaald. Als gelijk hebben dan moeten ze dat aantonen. Net als andere mensen. En met de kennis die ze hebben zou dat mogelijk moeten zijn.

Als je met de kennis van nu naar de experts van een paar decennia geleden luistert dan zijn de experts van nu het over een ding wel eens. Wat een idiote dingen zeiden die mensen toen. Vaak wel verklaarbaar aan de hand van hun motieven toen.

12 purelogica    
3 maanden geleden door purelogica
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nikabdraagster treft dezelfde chauffeur.
De nikabdraagster, die maandag uit een bus in...

1 dag geleden door KingOfSorrow

Aversie tegen Gay Pride groeit in Polen
De burgemeester van de Poolse stad Gorzów Wi...

17 uur geleden door Crezee

Beatrice de Graaf: Treed op tegen extreemrech...
Er is nog geen rechtsextremistische aanslag g...

23 uur geleden door Cremabatida

OT5
Lekker oftopic auwehoeren

1 dag geleden door Inter

’Buschauffeur handelde juist’
Je moet haast onder een steen hebben geleefd...

20 uur geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Bluth
Vrouw zwaargewond na aanval drie agressieve h...
@68 Ja, agressie valt onder het karakter, maa...

minder dan een minuut geleden door Bluth

DagmarA
'Coalitie denkt aan miljardenfonds voor econo...
Ik ben niet tegen zo'n plan.Wat ik mij wel ...

minder dan een minuut geleden door DagmarA

Gratiebarmhart
Steeds minder Nederlanders kiezen voor begraf...
Kiezen ???kosten is geen keuze.men doet h...

minder dan een minuut geleden door Gratiebarmhart

hippodepippo
Beatrice de Graaf: Treed op tegen extreemrech...
De wegkijkers op rechts draaien overuren:En...

minder dan een minuut geleden door hippodepippo

duurendaal
Column: Valse belofte over koopkracht...
1 Huishoudens moeten fors meer gaan betalen ...

1 minuut geleden door duurendaal

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig