Julie mars
Volledig scherm
Julie mars © Photonews/rv

15.000 deelnemers voor stille mars na moord op Julie: “Hopelijk is mars duidelijk signaal naar beleid”

“Wij hopen dat deze mars een duidelijk signaal is aan het beleid om seksueel geweld niet langer te negeren”, zei Eline Van Hooydonck op het einde van de stille mars tegen (seksueel) geweld, die ze samen met twee vriendinnen georganiseerd heeft. Aan de mars namen volgens de lokale politie van Antwerpen 15.000 mensen deel. De optocht volgde na de moord op Julie Van Espen uit Schilde. Haar familie was er niet bij, omdat ze liever geen media-aandacht wil. Ze liet wel weten de steun enorm te appreciëren.

53 reacties

  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Haalt NIETS uit! 1 : daarmee stoppen gekken niet om zulke dingen te doen, 2 : alles op de rug van de regering schuiven is makkelijk, maar wat kunnen zij daar aan doen? Dan Moeten alle moslims ook het land uit of de cel in, want hen word aangeleerd ons te vermoorden! Met duizenden moorden ze ons uit! Nu, 1 blanke dader, en ze komen op straat!!
  • Filip Degezelle

    5 jaar geleden
    Ik vrees dat het niks gaat uithalen,15000 was te weinig 1.500.000 misschien...…
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Bert Janses: "een signaal naar het beleid"? Lieve deelneemsters/mers, dit is/wordt weer een signaal in het ijle want wij hebben hier geen beleid! Wij hebben wel een hoop onbekwamen die daar enkel zitten voor hun eigen profijt, zonder Serieuze ideeen of enige lange termijn planning!!!
  • Jan Schrauwen

    5 jaar geleden
    Albert dit had direct moeten gebeurd zijn alle partijen waren het eens dat dit moet worden aangepast stop dan met eindeloos gepalaver in het parlement en pas de procedure aan. Gezien hoe snel de wapenwetgeving in Nieuw-Zeeland werd aangepast. ?!
  • Jan Schrauwen

    5 jaar geleden
    Zelfs gisteren tijdens kies 19 bleven Peumans en Bracke de politiek buiten schot houden zelfs nadat Farah refereerde naar beleid en toezicht op uitvoering ervan. Al was het maar een welgemeende sorry die ik had willen horen. Het gaat hier niet om juridische verantwoordelijkheid maar om een morele plicht als mens vind ik. Begrijpelijk dat de ouders van Julie hier zo ver mogelijk van weg blijven.