Ga naar de inhoud
Voetbal

Ajax-vrouwen pakken derde beker op rij tegen uitstekend PEC

Beeld © ProShots

De voetbalsters van Ajax hebben voor het derde jaar op rij de KNVB-beker veroverd. De ploeg van de vertrekkende trainer Benno Nihom versloeg PEC Zwolle in blessuretijd met 2-1. Met nog 30 seconden op de klok scoorde Ajax uit een hoekschop. Via het been van Vanity Lewerissa ging de bal over de lijn.

De ploeg van Nihom pakte vorig seizoen de 'dubbel'. De Amsterdamse voetbalsters moesten de landstitel dit jaar aan FC Twente laten. Met winst van de KNVB-beker kreeg Nihom toch nog een mooi afscheid. PEC Zwolle kwam in het stadion van Excelsior vroeg op voorsprong en had ook het beste van het spel. Toch ging de beker weer mee naar Amsterdam.

Voorsprong PEC

PEC Zwolle kwam in het stadion van Excelsior vroeg op voorsprong via een doelpunt van Maxime Bennink. Linda Bakker trok de stand al in de elfde minuut weer gelijk na een steekpass van international Liza van der Most, een van de vier WK-gangers in de selectie van Ajax.

93e minuut

PEC Zwolle had het beste van het spel, maar verzuimde te scoren. Aan de andere kant was invalster Eshly Bakker in de slotfase dicht bij de 2-1 voor Ajax. Een verlenging leek aanstaande, tot Lewerissa in de 93e minuut de bal met heel wat fortuin in het doel werkte.

"Dit was zeker niet mijn mooiste doelpunt, maar hij was wel heel belangrijk'', zei de aanvalster bij FOX Sports. "Bij de mannen ging het deze week in de laatste minuut mis, bij ons ging het gelukkig goed. Vlak voor het eindsignaal scoren is het mooiste.''