Britse vrouw verbijsterd door brood dat volledig uit ‘kontjes’ bestaat
Een vrouw uit het Britse plaatsje Radcliffe-on-Trent was onlangs met stomheid geslagen toen haar zak gesneden brood volledig uit ‘kontjes’ bleek te bestaan. Ook de maker van het brood, fabrieksbakkerij Kingsmill, staat voor een raadsel.
De 41-jarige Timea Ganji stond op het punt verse boterhammen te smeren voor de lunch van haar schoolgaande kinderen toen ze de opmerkelijke ontdekking deed. Erom lachen kon ze niet. ,,Het is niet grappig als dit ’s ochtends gebeurt als je een half uur hebt om de kinderen naar school te brengen en er geen tijd is om een nieuw brood te kopen’’, zegt ze tegen BBC News.
Volgens de vrouw zag het brood er heel normaal uit toen ze het kocht, vermoedelijk in een supermarkt. ,,Door de gele verpakking kun je het brood niet goed bekijken’’, zegt ze. ,,Je kunt zien dat het gesneden is, maar niet dat het alleen maar kapjes zijn. En toen wilde ik ’s ochtends gewoon wat toast en sandwiches maken en stond ik naar het brood te staren. Ik snap niet echt hoe dit kan gebeuren.’’
Toen de vrouw foto’s van haar vondst op Facebook plaatste, gaven vrienden al snel allerlei suggesties om het brood een goede bestemming te geven. Smeren gaat Ganji de korsten in elk geval niet. ,,Ik houd van stokbrood met boter of het uiteinde van zuurdesem- of tijgerbrood, maar deze kapjes zijn niet zo lekker. Je kunt er geen sandwiches mee maken en de kinderen eten ze niet.’’ De vrouw, die overigens een restaurant bezit, overweegt de kapjes nu te verwerken in een gehaktbrood of te vermalen tot kruim.
Het bedrijf Kingsmill, dat het brood bakte, heeft de vrouw een ‘meer normaal’ brood opgestuurd en zegt de zaak te onderzoeken. Volgens het bedrijf zou het onmogelijk moeten zijn dat een volledig uit kontjes bestaand brood de ‘strenge kwaliteitschecks’ in fabrieken doorstaat.
Heb je zelf ook brood over? Maak er wentelteefjes van!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De Nederlander houdt nog steeds van zijn 'bammetje'
-
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Hotels en restaurants brengen dagelijks bergen met eten rechtstreeks naar de afvalbak. Dat zorgt voor grote verspilling van voedsel én geld. Het Utrechtse bedrijf Orbisk bedacht een superslimme oplossing voor dit probleem en daar veroveren ze nu de wereld mee.Utrecht -
PREMIUM
Je wordt dik van boterhammen en andere vooroordelen over brood
Brood is voedzaam en betaalbaar. Toch eten we er minder van, omdat koolhydraatarme diëten ons ervan weerhouden en niet iedereen gluten verdraagt. Ander brood biedt uitkomst. Tijd voor een update. -
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren
Niet iedereen beschikt over een grote tuin. Wil je toch met je groene vingers aan de slag, denk dan eens aan deze vergeten plant die ooit zo populair was en veel geschilderd werd in de 17de eeuw. -
PREMIUM
Bert van Leeuwen en de acht gouden regels voor een gezellig kerstdiner
Lekker eten, samen lachen, cadeautjes uitpakken, goede gesprekken: het jaarlijkse kerstdiner kan zo gezellig zijn. Maar in sommige families hoeft er maar dít te gebeuren, en de hele stemming is bedorven. Hoe haal je met kerst ongeschonden het toetje? We vragen het aan Familiediner-legende Bert van Leeuwen. Het resultaat: acht regels voor een geslaagd kerstdiner.
-
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
-
-
-
De vijf lekkerste sandwiches voor de lunch
Rond het middaguur kijken we vaak uit naar de lunch. Op zo'n moment kun je dan ook het beste uitpakken met een koningsmaal. Met deze sandwiches zit je geheid goed. -
consumentenbond
De keukenmachine is ideaal voor wie graag bakt, dit is de beste
Wat is de beste keukenmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
PREMIUM
In dit restaurant koken tien sterrenchefs samen: ‘De absolute top uit het hele land’
Den Haag, Wassenaar -
PREMIUM
Slager Jakob (25) maakt vanaf nu weer dé paardenworst waar mensen voor omreden
De beroemdste paardenworst van Dordrecht en verre omstreken, die van Slagerij Verkerk, maakt een comeback bij Slagerij Gelderblom in winkelcentrum Sterrenburg. De weduwe van slager Aart Verkerk heeft het recept overgedaan aan Jakob Simons (25). ,,Zelfs de kinderen van mijn jongste zoon zweren erbij.’’Dordrecht -
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’