door Havermout in Economie  ·  32 Reacties

  • 11
  • 693x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Terug naar 65 jaar, er is geld zat, Timmermans krijgt 30.000€ per maand voor landverraad.

3
1 DNEUS14

** gebruiker verwijderd **

Als je de AOW leeftijd naar 82 brengt en daarnaast nog de rekenrente in het voordeel aanpast van de fondsen, dan zal het nooit betaalbaar worden.

2 verwijderd9139144

Ik denk dat je na 40 jaar arbeid de staat wel genoeg hebt betaald, de staat mag dan best eens voor jou zorgen.
Wat dat met gezondheid en oud worden te maken heeft?

0
3 icnivad

Prutsers aar in den Haag , deze regering en de vorige met Jetta Klijnsma als verprutser nr 1

0
4 wijs

Terug naar de pre pensioen / VUT regeling!
Ik laat me niet naaien met VUT leeftijd is deze jonge te ziek om te werken

En voor de zeikerds ja dat moet iemand anders betalen, daartegen heb ik 40 jaar betaald voor mijn ziektewet verzekering

0
5 Placon

@5
Groot gelijk en denk dat ik precies hetzelfde doe, ernstige rugklachten met 62
Leef maar 1 keer
Ja dat is asociaal idd, werken tot je dood bent of niks meer kan nog asocialer, kies dan voor mezelf

0
6 Deelname

@1 eens met het eerste. Ik begrijp alleen niet wat het tweede punt er mee heeft te maken. En graag zie ik je onderbouwing voor "landverraad". Maar dat de politiek een smerig spel speelt is wel duidelijk. En in de praktijk verdommen de werkgevers om ouderen aan te nemen of ze worden behandeld als paria's.

2
7 Arista

@7
uit de grondwet:
" Artikel 97a

Hij die met een in het buitenland gevestigd persoon of lichaam in verbinding treedt met het oogmerk om een zodanig persoon of lichaam tot het verschaffen van steun aan het voorbereiden, bevorderen of teweegbrengen van omwenteling te bewegen, om een zodanig persoon of lichaam in het daartoe opgevatte voornemen te versterken of aan een zodanig persoon of lichaam daarbij hulp toe te zeggen of te verlenen, of om omwenteling voor te bereiden, te bevorderen of teweeg te brengen, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie."

1
8 t.rap.er.niet.in

** gebruiker verwijderd **

@6 ik ben 61, werk 43 jaar in de zorg.
Vroeger hadden we geen hulpmiddelen.
In de psychiatrie zijn veel incidenten.
Zit nu al 3 maanden thuis met artrose en last van een knie.
Mijn vaste werk zal ik niet meer kunnen doen, sta wel open voor vervangend werk.
Het was voor mij prettig geweest als de vut er nog was geweest dan had ik zelf de regie kunnen houden en was ik gestopt.

9 verwijderd84130

Het hele land hoort te staken. In landen als Belgie en Frankrijk doen ze gewoon het hele land platleggen. Moet hier ook!

0
10 SergioLeone

@10
We zijn hier allemaal werk / baan garantie slaven en hypotheek angst slaven
Bang om wat te verliezen
Alleen mensen die niks te verliezen hebben komen echt in opstand

0
11 Deelname

@10 Hier in Rotterdam zijn nog wat gele vestje over. Gaat u toch lekker staken in België of Frankrijk. question

9
12 Borealis

Politiek luistert niet naar deskundigen als het niet welgevalt….

0
13 Reagentje

Of je uitkering nou bijstand IOAW/IOAZ of basis of AOW heet, er is niet voldoende werk voor iedereen. Ioaw/ioaz ers worden geacht hun eigen.geld op te eten zodra er een volwassene inwoont van eigen bloed (die soms ook geen werk heeft, ja zelfs jongeren). Werkgevers zijn arrogante eikels die mensen als slaven zien en eenmaal grijs haar dan ben je uitgeschakeld

1
14 Lets keep it cool

@14 Lijkt me eerlijk. Waarom een beroep doen op de staat (lees: de belastingbetaler) als je zelf voldoende geld hebt? Dat is pas oneerlijk.

5
15 Mrs. K

@15 nee dat is niet eerlijk. Sommigen hebben gespaard voor hun pensioenperiode omdat traditionele pensioenfindsen er een zootje van maken. Het is diefstal en onverantwiordelijk om mensen aan de bedelstaf te brengen. Niet iedereen die 40 jaar gewerkt heeft is voldoende betaald om een flinke buffer te maken en als ze t toch voor elkaar hebben wordt dat nu teniet gedaan. Shame on gov

1
16 Lets keep it cool

@16 Dus iemand met een paar ton op de bank moet gewoon een uitkering kunnen krijgen? Dat vind ik niet.

7
17 Mrs. K

Vanuit de belastingafdracht betaald iedereen mee aan de AOW. De ene wat meer, de rijke, en de andere wat minder, de bijstand. Maar iedereen krijgt bij zijn/haar AOW leeftijd hetzelfde, daarin is Nederland zeer sociaal.
Echter mensen die na hun AOW opbouw nog een extra pensioenpremie betalen voor een beter pensioen zijn nu de dupe. De Nederlandse Bank en de politiek hebben voor deze fondsen een oneerlijk beleid neergelegd, zoals een veel te hoge rekenrente, zoals bij de belastingen, en een veel te hoge oppotgraad.

0
18 Pluten1

@18 Daarom zouden die verplichte pensioenfondsen dan ook afgeschaft moeten worden.

4
19 Mrs. K

@17 ja iedereen in Nederland heeft recht op de AOW. Ook de mensen die tonnen op de bank hebben staan hebben volledig aan de AOW meebetaald.

0
20 Pluten1

@17 Lijkt wel een PvdA mening. Dus iemand die al z'n geld verbrast, niet spaart wordt beloond met uitkeringen en iemand die spaarzaam leeft heeft nergens recht op?

Overigens als de overheid gaat besluiten om de AOW niet meer uit te keren aan mensen met een royale bankrekening of aanvullend pensioen dan hebben we het niet over alleen miljonairs maar over mensen met 50 mille bruto aan AOW + aanvullend pensioen. Die raken dan bijna 20 mille van hun pensioen kwijt!

0
21 Conradijntje

@17 Dat ben ik niet met u eens,,,,,iemand die zuinig geleefd heeft en zijn/haar centjes gespaard heeft (waar al belasting over betaald is enz) zou geen uitkering kunnen krijgen??? Doch iemand die van alles al gedaan heeft en zijn/haar geld totaal opgeleefd heeft zou daar dan wel een beroep op mogen doen!!! En dan vinden we het raar dat mensen liever schulden maken,,,,(uitzonderingen daargelaten) ze krijgen daarna toch wel genoeg toegeschoven
One topic,,,,blijf af van onze pensioenen. En lieg niet meer over het rendement,,,,er zit meer dan genoeg in de potten. ook in die van de zorgverzekeraars.

0
22 lizzy

@19 waarom afschaffen? Deze verplichting zorgt er voor dat de aangesloten mensen straks bij hun pensioen wat meer te besteden hebben.
Als straks al die ZZPers met pensioen gaan en geen extra pensioen hebben opgebouwd krijgen ze alleen AOW. Deze ZZPers verdommen het zelf om voor een extra pensioen te betalen. Een verplichte extra pensioenbetalingen zal deze mensen beschermen tegen een te lage pensioen.

1
23 Pluten1

@22 "En dan vinden we het raar dat mensen liever schulden maken,,,,(uitzonderingen daargelaten) ze krijgen daarna toch wel genoeg toegeschoven "

We krijgen 0% rente (het IMF denkt zelfs aan negatieve rente) op onze bankrekening en er is 1.3% vermogensbelasting (boven de ton) om mensen maar te dwingen hun geld zo snel mogelijk weer uit te geven om de economie te stimuleren. Indien de economie 0% rente nodig heeft geeft dat aan dat we nog lang niet uit de crisis zijn. Het wordt zo wel onmogelijk gemaakt om te sparen (voor de oude dag) door overheid en banken.

0
24 Conradijntje

@9 .
Ik heb mijn pensioen leeftijd ook niet gehaald omdat in lang daarvoor al versleten was en nu ik thuis zit kan ik niet zo genieten van mijn oude dag zoals ik dat had voorgesteld toen ik nog gezond was.

1
25 eigenmening

@23 "Deze ZZPers verdommen het zelf om voor een extra pensioen te betalen."

Dat lijkt me een beetje te kort door de bocht. Er zullen ongetwijfeld zzp'ers zijn die het wel kunnen betalen maar niet aan de toekomst denken. Het gros kan het niet betalen vermoed ik.
Verder heeft die rekenrente en de wens van de politiek (ihb D66) om de aanvullende pensioen aan Brussel over te dragen ook veel mensen erg wantrouwig gemaakt. Ook heeft de overheid pensioenfondsen tijdens de crisis gedwongen te investeringen in slecht renderende staatsobligaties. Een pot van 1400 miljard trekt veel oplichters aan die ervan mee willen eten.

0
26 Conradijntje

@20 AOW zou gewoon uitbetaald moeten worden. Ik bedoelde beperkingen stellen aan bv. de bijstand.

3
27 Mrs. K

@27 Dat is al zo. Om bijstand te mogen ontvangen geldt al een maximum bedrag wat je mag hebben op je bankrekening.

0
28 Conradijntje

@26 Dat is precies wat ik bedoel. Daarnaast kan de overheid de voorwaarden veel gemakkelijker veranderen dan een commerciële partij dat kan. Wat men hier ook vaak vergeet: de overheid kijkt niet op geld aangezien er een onuitputtelijke bron van inkomsten is (de belastingbetaler).

2
29 Mrs. K

@28 Weet ik. Maar degene waar ik op reageerde vond dat soort beperkingen voor sommige uitkeringen oneerlijk.

2
30 Mrs. K

* Verwijderd door de redactie *

31 Geert

@29 Die bron is niet onuitputtelijk ook al gedraagt de overheid zich wel zo. De overheid is niet zo tevreden met ons burgers. We moeten meer verdienen. Als je naar het BNP kijkt en kijkt welk deel van de bruto salarissen bij de overheid terecht komt dan is dat schrikken: bijna 72%! Veel mensen verkijken zich erop en zien alleen de belasting op loon en vergeten die 400 overige belastingen die in onze bestedingen, uitgaven verwerkt zitten.

0
32 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

13 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

31 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

32 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

33 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Bengali Bhabhi BfSunny Xnxx ComXx ComicsTeens NudeHot Aunty Xxx VideoAnimation RapeSunny Leone XvIndian Babes In NudeAisan Porn StarJim SexXhamstre ComMan And Woman FuckingDoods.proXxx NbGirl Moaning SoundBest PorngifAmadores PornQuadrinho Porno3dCoy WilderAlitta OcaenSabrina LoppesBrynn Woods OnlyfansBachelor Sex VideoMalayalam Super SexPutri Cinta FuckReddit CuckholdingThothub ToAfspraakjesHd SexoKatara NakedBbw Milf PornOld Vs Young XxxTomiebabydollKannada Sex Video MovieTongueblowjobPorn Animal VideosAmerican Mom Sex Video HdX-rated PornAntonio MallcoraHypnotic JoiPorn A La FuerzaVicatsVixex PornIndian Hot Boobs ShowRevenge Hentai2 Guya 1 HorseMursuit PornDeepthroat GameRealitykingd.comAnn Marie RiosDirty DebutantesSex Video In HospitalCharam Sukh Web SeriesTamil Actress NakedXxx Sister DesiSmoking Indian PornBig Boobs BbcHand Cuffed SexPelis Porn OnlineRachel Starr Naughty AmericaDrunk Daddy PornFemdom Sex PositionsGallery Of Big TitsHot Yoga XnxxHindisex VedioHd Porn Download WebsiteShoplifting Full PornWwww XxxxcScat MfxLos Mejor Pornosسكسية تويترBella.ciaPurple BitchValkyrae AssAmanda Cerny SexualBlack Wido NakedXxx Sex DanceSalman Khan SexyLacey LayHocus Poke UsXvideos34Desi Randi Porn VideosMr Deep FakesJerk Of To CelebsNaruto Sexs GamesSimran HotXxx Indian Brother And SisterSsbbw TumblrNvg Elleصورة سكس متحركةSaixy VideoGonewildaudioEspañola PornAlena OstanovaMini Richard NudeHot Scenes From WebseriesAllison_cutyPorn Video-oneMemoirs Of Steph NudeDesi Aunty Ko ChodaTamil Sex Video AuntyHorny AnimeBrazzers 4k ComHeera Sex VideoHottest Porn ActorsFling.vomFilm X En FrançaisSemulvBaglasexChubby Small TitsHot Women FuckingOldandyoung PornHot Sexy TitiesMom Naked At HomeSexos Com TravecoHejtaiJogos 3d PornLongpenisLyn May JovenGujarati X VideoAngela White NurseBig Boobs Sexi VideoShaved MilfPrincess Jasmine NakedEliza Ibarra April FoolsLola Bunny XxxPron Video Hd MomBbc CompilationsSex MemesPorn00.orgHayley Atwell TitsFla PornCogiendo A Mi NovioMan Licking BoobsBangla Naked SexBesy Indian PornPetite Latina MilfX Rated MemesDegress Of LudityVideo Erotique GratuitPorn French AmateurPeladas OnlyfansTitfucking BbwIceland PornographySexveedioLeyla London PornLatest Free PornSunny Leone Sexy ChudaiNude Celebrities LeakAnnabeth Gish Nude